Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula riisui LP Kangasalan aseista

11.01.2020

LP Kangasalan voittoputki katkesi kymmeneen, kun LP-Vampula riisui vieraat aseista ottaen kotivoiton 3-0. Pölkky Kuusamo puolestaan otti kotonaan puhtaan kotivoion Puijo-Wolleysta.

Viljanen johti kotijuhlaa Huittisissa

LP-Vampula Huittinen oli joukkueiden avauskohtaamiseen verrattuna kuin eri joukkue. Lauantai-illan hieno esitys palkittiin kolmella sarjapisteellä. Illan ottelu päättyi yleisön hurjasti kannustaessa kotijoukkueen 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) voittoon.

Ottelu oli koko pelin ajan melko tasaista vääntöä, mutta LP-Vampula ja etenkin Aleksandra Cvetivcanin (19/+10) oli ratkaisuhetkillä vahvempi. Ottelun parhaana palkittu Vampulan keskipelaaja Nina Jakic onnistui myös hienosti, saalistaen lopulta pisteet 10/+9). Pro liberoksi raati valitsi kotijoukkueen upeita pelastuksia esittänyt Emilia Joensalon, vaikka ensimmäisen erän kiinnityksen saikin otteluisäntänä toimineen Lauttakylä Lehden ja mainostoimisto Huiman parhaana palkitsema Tiiamari  Sievänen. Viime kaudella LP Kangasalaa edustanut Vampulan passari Mila Viljanen onnistui paremmin kuin heidän nykyinen virkasiskonsa, ulkomaalaisvahvistus Kaila Stapleton.



Tiiamari Sievänen

- Harmittaa tappio varsinkin, kun se tuli huonolla esityksellä. Mitään en ota Vampulalta pois, he pelasivat erittäin hyvin, mutta meillä on siitä huolimatta peiliin katsomisen paikka. Mielestäni Naisten Mestaruusliiga on kovatasoisin ja etenkin tasaisin kuin ikinä aikaisemmin ja LP Kangasalalla on myös paras joukkue minun kuuden kauden aikana.

Mila Viljanen

- Pelasin nyt toisen ottelun ykköspassarina ja täytyy myöntää, että tämä peli jännitti enemmän kuin keskiviikon peli Hämeenlinnassa. Tuota jännitystä lisäsi vierasjoukkueen monet tutut kasvot viime kaudelta. Syöttö oli tänään meillä erittäin hyvä ja sillä oli iso merkitys lopputulokseen.



Jani Huoponen, apuvalmentaja 

- Tiesimme, että ottelusta tulee haastava, sillä Vampula on kannustavan kotiyleisönsä edessä varsin vahva joukkue. Eniten harmittaa, että normaalisti vahva torjuntapelimme oli tänään hiukan huiskimista, josta vaikutti huolellisuus olevan kadoksissa. Aleksandra Cveticanin oli vahva tänäänkin.

Darko Dobreskov

- Me olemme valmistautuneet vahvasti alkuvuoden otteluihin ja Hämeenlinna peli oli tuolksellisesti meille hyvä. Tänäänkin odotin useampieräistä koitosta, mutta se tulikin lopulta puhtaasti 3-0. En halua kommentoida enempää, koska kollegani LP Kangasalasta ei saapunut lehdistötilaisuuteen ja koen sen epäkunnioittavana tekona meidän joukkuetta ja minua kohtaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin Vampula
2 Jakic Vampula
1 Marshall Kangasala

PROlibero
Joensalo Vampula

Ottelutilasto

Pölkyn rutiini oli liikaa Puijo Wolleylle

Pölkky Kuusamo ei antanut liiganousija Puijo Wolleyn yllättää, vaikka päätöserässä joutuikin tiukoille. Kotivoitto ja nousu tasapisteisiin liigakärkeen LiigaPlokin ja samaan aikaan hävinneen LP Kangasalan kanssa erin 3-0 (25-16, 25-10, 26-24).

Puijo Wolley tuli ottelun ensimmäiseen erään hyvällä taisteluasenteella. Hyvää keskipeliä esittänyt ja joukkueensa parhaana palkittu keskitorjuja Ella Autere kavensi hyökkäyksellään Pölkyn johtoa lukemiin 10-8. Anna Wruck teki seuraavassa pallossa mainion keskihyökkäyksen ja Pölkyn johto oli jälleen kolme pistettä. Adeja Lambert esitti erässä jälleen hienoa hyökkäyspeliä korkealta ja tarkasti oikeaan paikkaan. Adejan teki ensimmäisessä erässä seitsemän pistettä. Erän loppu oli Pölkyn hallintaa ja viimeisen pisteen teki Veera Hämäläinen lukemiin 25-16.

Toisessa erässä Pölkky teki pahaa jälkeä syöttöruudussa. Anna Wruckin syöttöputki oli 12 syötön mittainen, joista viisi oli ässäsyöttöä. Syöttöpisteen saivat myös Veera Hämäläinen ja Jalissa Trotter. Puijon muutaman ainoan onnistuneen aloitusten vastaanoton teki libero Anna Kaisa Kerminen. Erä kotijoukkueelle murskalukemin 25-10.

Puijo keräsi rivistönsä hyvin kolmanteen erään ja hallitsi erää Pölkyn toisella aikalisällä 15-20. Pölkyn kapteeni Jonna Wasserfaller esitti hyvää taisteluilmettä painavilla hyökkäyksillään. Puijon hyökkäysvirheen jälkeen erä oli tasan 22-22. Erää pelattiin jatkopalloille asti ja ottelu päättyi Puijon hyökkäysvirheeseen kolmannen erän lukemissa 26-24.

Timo Tolvanen peluutti Brittany Maxwellia ensimmäisen kokonaisen ottelun, kaksi erää hakkurina ja kolmannen yleispelaajan paikalla. Vasuri teki hyvää työtä etenkin verkkokierroksilla keräten pisteet 10/+7. Pölkyn suurimman pistemäärän teki Adeja Lambert 14/+8. Puijo Wolleyn kapteeni Hilkka Hujanen pelasi hyvän ottelun joukkueensa parhaimmalla pistemäärällä 10/+2. Ella Autereen pisteet olivat 7/+4. Iida Paananen teki paluun liigakentille mammalomansa jälkeen pelaten ottelussa muutaman vaihdon Nikki Cornwallin paikalla.

Iida Paananen, Puijo:

- Mukava tulla takaisin pelikentille entisessä kotisalissa. Tilanne on tosin hieman erilainen kuin aikaisemmin eikä fyysinen kuntokaan ole vielä paras mahdollinen. Kiva on olla mukana joukkueessa, treeneissä olen käynyt vaihtelevasti lokakuulta lähtien. Meiltä hyvä skarppaus kolmanteen erään. Suurin ero oli syöttöruudussa, Pölkyllä 16 ässää ja meillä kaksi.

Brittany Maxwell, Pölkky:

- Olen tyytyväinen peliin. Pelasimme joukkueena ja autoimme toisiamme. Pelaan mieluummin hakkurina, mutta yleispelaajan paikka sopii myös hyvin.

Jukka Lehtonen, päävalmentaja Puijo:

- Omaan syöttöpeliin olen tyytyväinen, kolmanteen erään olisin toivonut vielä lisää. Vastaanottomme ei ollut tänään samalla tasolla kuin aikaisemmissa peleissä ja Pölkyn tasoista joukkuetta vastaan vastaanottoa pitää saada rikottua. Torjunta-puolustuspelaaminen onnistui ja kolmannessa erässä hyökkäyksemme oli hyvää.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- 3-0 on hyvä tulos, sillä Puijo on parantanut peliään. Molemmilta senttereiltä hyvä peli, kolmanteen erään Jonnalta (Wasserfaller) kovat tehot. Syöttö kulkee välillä hyvin. Puijo tuli valmiina kolmanteen erään, mutta me olleet. Nostimme tasoa erän loppua kohti. Olen tyytyväinen, että saimme kokeilla erilaisia kokoonpanoja. Olisin halunnut katsoa vielä pari juttua, mutta pelin eteneminen oli sellaista että se ei onnistunut.

- Tämä oli meiltä valmisteleva peli Euro-peliin. Olemme treenanneet kovaa ja treenaamme vielä seuraavankin viikon.

Parhaat pelaajat:
Adeja Lambert Pölkky, Ella Autere Puijo

LähiTapiolan pisteet
3 Lambert Pölkky
2 Wasserfaller Pölkky
1 Wruck Pölkky

PROlibero
Koskenkorva Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Antti Kaskinen / Vampula

  Takaisin