LP-Vampula rutisti voiton Putaalla

23.11.2022

LiigaPloki ja LP-Vampula taistelivat pitkän kaavan mukaan sarjapsiteistä keskiviikkona Pihtiputaalla päätyen niiden jakamiseen. Viidennen erän vei nimiinsä LP-Vampula kauden liigaennätyksen, 32 pistettä, takoneen Iveta Stanchulovan johdolla.

LiigaPloki-LP-Vampula 2-3 (28-26, 20-25,25-21,22-25, 9-15)

Aloitusseitsikot
LiigaPloki: Hakonen, Yefremenko, Tyynismaa, Kähkölä, Hollingsworth, Lux, Joensalo (libero)
LP-Vampula: Stanchulova, Petrova, Kukkonen, Aalto, Jarman, Vuorenmaa, Naasko ja Minkkinen (liberot)

LiigaPloki ja LP-Vampula taistelivat tärkeistä sarjapisteistä viiden erän verran. Dramaattisiakin käänteitä saanut kamppailu päättyi vierasjoukkueen 2-3 voittoon.

Avauserässä kotijoukkue vei erän alkua, mutta useat verkkovirheet pitivät Vampulan hyvin pelissä mukana. Hetken jo näytti siltä, että vierasjoukkue vie avauserän. Heillä oli jo 22-24 johto, mutta LiigaPlokin Dariana Hollingsworth ja Kristin Lux hyökkäsivät nelospaikalta erän kotijoukkueelle 28-26.

Toisen erän ensimmäisessä pallossa LiigaPlokin keskipelaaja Aliisa Kähkölä loukkasi jalkansa verkkotilanteessa niin vakavasti, että hänen ottelunsa päättyi siihen. Kun kotijoukkueen keskariosastolta Taija Tikka on vielä toipilaana, Kähkölän tilalle tuli normaalisti passarina pelaava Lena Napalkova. Vaihto näkyi LiigaPlokin otteissa keskihyökkäysten jäädessä muutamaan yritykseen.

LP-Vampula satsasi aloituksiin ja se vaikeutti LiigaPlokin Noora Hakosen passityötä ja Kristiana Petrovan erinomaisilla hyökkäyksillä Vampula vei toisen erän selkeästi 25-21.

Kolmanteen erään LiigaPloki tuli vahvasti. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Emilia Tyynismaan aloitusvuorolla kotijoukkue onnistui tekemään neljän pisteen eron Vampulaan. Erän lopussa LiigaPlokin vaikeat aloitukset tuottivat ansaitun erävoiton pistein 25-21.

Neljäs erä alkoi tasaisesti. Tilanteessa 4-4 Vampulan päävalmentaja Ziga Kos purnasi tuomarin ratkaisusta keltaisen kortin arvoisesti. Se näytti selkeästi piristävän vierasjoukkueen peliä. ja se karkasi hetkessä 8-4 johtoon. Muutamaan otteeseen LiigaPloki pääsi kahden pisteen tuntumaan, mutta sen lähemmäksi kiri ei kantanut.

Ratkaisevassa viidennessä erässä LP-Vampulan ulkomaalaistrio (Petrova-Stanchulova-Jarman) pelasivat jatkopallot tarkemmin ja vähemmillä virheillä kuin kotijoukkue. Erä- ja otteluvoiton myötä kaksi pistettä lähtivät Huittisiin.

Tämän päivän kamppailussa nähtiin yleispelaajilta huikeita pistesaldoja, kun LP-Vampulan Iveta Stanchulova takoi 32 (+26), Kristiana Pertrova 25 (+15) ja LiigaPlokin Dariana Hollingsworth 27 (+18) ja Kristin Lux 21 (+11). Hakkureista Teija Vuorenmaa teki 17 (+3) ja Anna Yefremenko 15 (+11).

Noora Hakonen, LiigaPloki:

- Oli välillä vaikea peli. Kakkoserän alun seurauksena tuli paljon muutoksia. Hyvin väännettiin, mutta vastustaja tuli kovaa. Meidän olisi pitänyt olla huolellisempia. Lotta Kukkonen, LP-Vampula: - Tosi kiitollinen, kun peli kääntyi meille voitoksi. Viimeksi vastustaja oli meitä parempi. Vaiherikasta pelaamista meiltä, bulgarialaiset yleispelaajat hoitivat hienosti tämän pelin voitoksemme.

Kim Buchwald, LiigaPloki:-

- Noora pelasi hyvin samoin hyökkäyspelimme oli kauden parasta. Vastaavasti torjuntapelimme ei onnistunut. Ensimmäisen erävoiton jälkeen toisessa erässä pelaajamme loukkaantumisen seurauksena pelimme sekosi. Se näkyi erityisesti meidän heikossa torjuntapelissämme. Uskon, että Aliisa on jo pelikunnossa seuraavassa ottelussa.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Voit voittaa jonakin päivänä, toisena päivänä taas hävitä. Tämä ottelu oli korkeatasoista pelaamista. Ottelun käänteenä oli neljännen erän yksi taistelupallo, jonka voitimme. Se kantoi meitä myös viidennessä erässä.

Ottelu oli kotijoukkueelle neljäs kymmenen päivän sisällä ja 17 pelatun erän jälkeen tuleekin puolentoista viikon tauko tarpeeseen.

LiigaPloki - LP-Vampula 2-3
28–26, 21–25, 25–20, 22–25, 9–15
Koti:Hollingsworth 27/+18, Lux 21/+11, Yefremenko 15/+11
Vieras:Stanchulova 32/+26, Petrova 25/+15, Vuorenmaa 17/+3