LP-Vampula sai vihdoin OrPon "päänahan"

03.11.2018

LP-Vampula katkaisi OrPon kymmenen keskinäisen voiton putken ja vei kolme sarjapistettä vaiherikkaassa ottelussa erin 3-1 (25-22, 19-25, 25-22,25-7).

Seuorjen historian ensimmäinen ottelu päättyi neljä vuotta sitten LP-Vampulan voittoon, mutta seuraavaa voittoa saatiin odottaa lauantaihin. Se tuli melkoisen vaiherikkaan ottelun päätteeksi.

Lauantain ottelu LP-Vampulan ja Oriveden Ponnistuksen välillä aloitettiin hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin pois nukkunutta, innokasta LP-Vampulan fania ja lentopallosydäntä koko elämänsä ajan rinnassaan kantanutta Kari Rinnettä.

Joukkueiden esittelyn jälkeen palkittiin kukkasin ja kunniakirjoin kotijoukkueesta Mestaruusliigan lokakuun tähdistöön valittu keskitorjuja Claire Felix.

Itse illan pääohjelmassa, eli lauantai-illan lentopallonäytöksessä Huittisten Leijonakidassa etukäteisarvioiden perusteella oletettiin olevan draamaa ja trilleriä, sillä ottelun voittajaa ei kukaan osannut etukäteen määritellä.

Lauantai-illan kolme ensimmäistä erää ei odotuksista huolimatta tarjoillut lentopalloviihdettä parhaimmillaan, vaan pikemminkin tuskaisen oloista puurtamista, joissa kumpikaan joukkue ei saanut parasta osaamistaan kentälle kaivettua. Kotijoukkue onnistui kuitenkin puristamaan voitot ensimmäisestä sekä kolmannesta erästä.

'Neljännessä erässä sitten alkoi kotijoukkueen näytös, jossa erän ensimmäisten kahdeksan pisteen verran tahtipuikkoa heilutti kapteeni Iida Paananen. Tilanne oli jo 8-0, ennen kuin orpo pystyi pallon riistämään itselleen ja silloinkin vain hetkeksi ja pian tulostaululla komeili jo lähes ennennäkemättömät pisteet 13-1! Vampulan peli oli koko erän iloista rallattelua ja vierailta ei onnistunut enää mikään. Kolmen pisteen voiton kruunannut neljäs erä murskaavasti kotijoukkueelle ja ottelu lopulta Huittisiin erin 3-1 (25-22, 19-25, 25-22,25-7).

Joukkueiden parhaina otteluisäntänä toimineen Euran Erikoispaperien toimitusjohtaja Riitta Suoja palkitsi kotijoukkueesta Iina Andrikopouloun ja vieraista passarin, Erica Handleyn.

LP-Vampula - OrPo 3-1
25-22, 19-25, 25-22, 25-7
LP-Vampula: Andrikopoulou 15/+5, Bright 14/+6, Felix 11/+9
OrPo: Dugan 16/0, Rantanen 11/+1, Handley 10/+10