Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalle ja JymyVolleylle makeat kotivoitot - LP Kangasala niukasti parempi Pihtiputaalla

04.12.2022

Naisten Mestaruusliigan tasaisuutta alleviivattiin oikein urakalla taas sunnuntaina. Liigan kaksi viimeistä, LP-Vampula ja JymyVolley voittivat kotipelinsä ja liigakärki LP Kangasala jouti venymään viidenteen erään Pihtiputaalla.

LP-Vampula taisteli voiton alkukauden sensaatiosta

Sunnuntain iltapuhde oli LP-Vampulalle jälleen viisieräinen. Vastassa oli liigakakkonen Puijo Wolley, jolle jäi käteen vain yksi sarjapiste. Ottelu päättyi 3-2 kotijoukkueen eduksi eräpistein 21–25, 25–23, 25–23, 15–25 ja 15–9.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, sillä tasatahtia edettiin aina 17 pisteeseen asti. Siinä vaiheessa Puijo lisäsi kaasua ja kuroi jo viiden pisteen etumatkan. Vampula pisti hanttiin aina 21 pisteeseen asti Puijon johtaessa 23 pisteellä. Pidemmälle eivät Vampulan eväät siinä vaiheessa riittäneet ja Puijo vei erän nimiinsä.Toisessa erässä Vampula sai hyvän draivin päälle jo alkumetreillä ja johti kuudella pisteellä tilanteessa 11–5. Parhaimmillaan Vampulan johto oli jo kymmenen pistettä ja se johti eräpallotilanteessa 24–19. Puijo kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja kun Vampula sortui verkkovirheeseen tilanteessa 24–23, tilanne näytti pahalta. Mutta lopulta Puijon virheellä heltisi tarvittava piste Vampulalle ja pitkälle erätauolle mentiin tasalukemissa 1–1.

Kolmas erä alkoi Vampulalta hyvin ja joukkue siirtyi jo alkumetreillä kolmen pisteen johtoon. Puijo ei antanut periksi ja erinomaisen hyökkäyspelinsä ansiosta joukkue kuroi eroa umpeen. Hilkka Hujanen nakutti joukkueelleen kolme peräkkäistä pistettä, mutta Vampula ei tästä pelästynyt vaan teki pisteitä tasaiseen tahtiin. Tilanteessa 23–21 Vampulalle tuomittiin jälleen verkkovirhe. Erä päättyi lopulta Vampulan eduksi Puijon syöttövirheellä.

Neljännen erän alku oli Vampulalta vaikea ja Puijo teki nopeasti neljän pisteen etumatkan, jota se lisäsi piste pisteeltä. Vampula jäi telineisiin ja Puijo vei erän 15–25.

Viidennen erän alussa Vampula karkasi johtoon ja vei erää 9–4. Vampulan Iveta Stanchulova teki pisteen lyöden pallon aivan viitosnurkkaan ja hetkeä myöhemmin samaa kohtaa pommittivat tuloksekkaasti Lotta Kukkonen ja Teija Vuorenmaa.

Vampula voitti viidennen erän 15–9, kun joukkueen kapteeni Kristiana Petrova niittasi pallon vastustamattomasti Puijon kenttään.
Puijon syömähampaita tässä ottelussa olivat Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä. Hujasen pistesaldo oli 25/+20 ja Käännän 20/+12. Puijon peliä erinomaisesti pyörittänyt passari Oksana Rusnachenko palkittiin Puijon parhaana pelaajana. Hän teki passarille hyvät pisteet 7/+7.

LP-Vampulan parhaana palkittiin samoin passari Lotta Kukkonen, joka teki pisteet 7/+5 ja hänelle kirjattiin kolme ässäsyöttöä. Vampulalle pisteitä eniten tehtailivat Teija Vuorenmaa 21/+12, Iveta Stanchulova 21/+7 ja Kristiana Petrova 17/+7. Ottelun Proliberoksi valittiin Vampulan Henna-Riikka Minkkinen, joka urakoi nyt liberoista yksin koko ottelun.

Oksana Rusnachenko oli tappion jälkeen pettynyt.

–Olimme ehkä vähän väsyneitä eilisen Orivesi-pelin jälkeen. Onnistuimme voittamaan sen ottelun, mutta täällä taistelusta huolimatta emme voittaneet tätä viisieräistä ottelua, sanoi ukrainalainen Rusnachenko. Hän on ehtinyt uransa aikana pelata useammassa eri maassa ja pitää Suomen liigaa hyvätasoisena.

LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen totesi, että ottelu oli jännittävä ja monivaiheinen.

–Olemme pelanneet paljon näitä viisieräisiä, mutta hienoa, että saimme ansaitun voiton. Koko joukkue pelasi hyvin ja monipuolisesti. Itselleni jäi mieleen hyvä puolustuspelaaminen. Se oli hyvää tekemistä. Puijolla on nopea laitatempo, jota vastaan torjuimme nyt hyvin, kun viimeksi epäonnistuimme siinä. Yhteistyöni hakkuri Teija Vuorenmaan kanssa toimi hienosti ja olen fiiliksissä voitosta, sanoi Kukkonen.

–Peli ailahteli puolin ja toisin, vastaanotossa molemmilla joukkueilla oli tökkimistä. Vampulalla oli todella upea puolustuspäivä tänään. Joukkue teki meille pallontappamisen vaikeaksi. Sitä kautta Vampula sai hyvää hurmosta päälle ja tuommosen spiritin kun saa, siinä aina vähän pomppujakin tulee. Upea taistelu ja Vampula ansaitsi tänään voiton, sanoi Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

–Tämä oli ylös-alas-peliä kummaltakin joukkueelta. Taistelimme vastaanoton kanssa etenkin neljännessä erässä. Koko ottelun ajan meillä oli aika hyvää torjuntapelaamista. Paljon työtä on kuitenkin vielä tehtävänä, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

Vampulalla on seuraava ottelu ensi sunnuntaina 11. joulukuuta, jolloin Huittisiin saapuu Pölkky Kuusamosta. Ottelu on samalla Suomen cupin tpuolivälierä, josta voittaja raivaa tiensä välieriin.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa


LP-Vampula - Puijo Wolley 3-2
21–25, 25–23, 25–23, 15–25, 15–9
Koti:Stanchulov 21/+7, Vuorenmaa 21/+12, Petrova 17/+7
Vieras:Hujanen 25/+20, Kääntä 20/+12, Autere 9/+5

Ässät: 6-11
Syöttövirheet: 4-8
Torjunnat: 11-13
Hyökkäys%: 38-34

Joukkueiden MVP:t
Lotta Kukkonen, LP-Vampula
Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley

PROlibero
Henna Minkkinen, LP-Vampula

Yleisöä: 311

Ottelutilasto

LiigaPlokille kahden viisieräisen kotitappion viikonloppu

LiigaPlokin viikonlopun toinen ottelu päättyi 2-3 tappioon sarjaa johtavalle LP Kangasalalle. Ottelu oli samalla LiigaPlokin seitsemäs viisieräinen tälle kaudelle. Pihtipudas-salissa nähtiin tasainen taistelu ottelun pisteiden ollessa lähes tasan (105-106).

2-3 (23-25,25-20,19-25, 25-21,13-15)

Aloitusseitsikot:
LiigaPloki: Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tyynismaa, Kähkölä, Napalkova, Joensalo (libero)
LP Kangasala: Joki, Laukkanen, Rekola, Heikkiniemi, Pöllänen, Jalonen, Sievänen (libero)

Avauserän alku sujui Kangasalan tahtiin. Roosa Heikkiniemen vahva syöttövuoro siivitti vieraat 4-0 johtoon. LiigaPlokin pelin alku oli eiliseen tapaan tahmea ja joukkue hermoili, eivätkä päävalmentaja Kim Buchwaldin 3-8 ja 9-16 tilanteissa ottamat aikalisät parantaneet LiigaPlokin tekemistä. Yleispelaaja Kristin Luxin onnistuneet hyökkäykset sekä keskipelaaja Emilia Tyynismaan räväkät aloitukset herättivät kotijoukkueen erän lopulla hurjaan taka-ajoon, joka päättyi kuitenkin LP Kangasalan niukkaan 25-23 erävoittoon.

Toisessa erässä Kangasalan hakkuri Neea-Maria Joki ja yleispelaaja Iida Pöllänen tekivät laadukkaita hyökkäyksiä, jotka siirsivät heidät selkeään 7-3 johtoon. Se hupeni nopeasti LiigaPlokin parantaessa torjunta- ja puolustuspeliään. Dariana Hollingsworthin nelospaikan hyökkäykset ja Aliisa Kähkölän torjunnat veivät kotijoukkueen johtoon. Se pakotti LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keräsen ottamaan aikalisät tilanteissa15-16 ja 18-21. Erä päättyi LiigaPlokin Kristin Luxin tekemiin kolmeen pisteeseen.
Kolmanteen erään Kangasala vaihtoi hakkuri Neea-Marian Joen yleispelaajan rooliin loukkaantuneen Roosa Heikkiniemen paikalle ja perulainen Katherine Regaldo aloitti hakkurina. Molemmat joukkueet esittivät tasokasta peliä ja se ihastutti Pihtipudas-salin asiantuntevia katsojia. Vierasjoukkue karkasi erän lopulla passari Emmi Jalosen tarjoillessa hyökkäyspaikkoja Netta Rekolalle ja Iida Pölläselle.Neljänteen erään Kangasala tuli rohkeilla aloituksilla. LiigaPloki sai vastaanottonsa sujumaan ja se nousikin 4-7 tilanteesta 11-10 johtoon. Kangasala otti aikalisän ja sen jälkeen pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Kangasala kävi jo 21-19 johdossa, mutta LiigaPlokin ukrainalaiskaksikko Anna Yefremenko ja Lena Napalkova käänsivät erän kotijoukkueelle 25-21.
Viidennessä erässä molemmat joukkueet taistelivat kiihkeästi ottelun voitosta ja kahdesta sarjapisteestä. Kangasala johti jo lukemin 8-11, mutta kotijoukkue nousi hakkuri Anna Yefremenkon vahvoilla hyökkäyksillä (viidenteen erään 6 pistettä) tasoihin 13-13. Katarine Regaladon ja Iidä Pölläsen hyökkäyspisteet sinetöivät voiton sarjakärjelle

Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Positiivinen asia on, kun kauden loputtua lasketaan kaikki pelatut viisieräiset pelit, niistä yleensä puolet on tappioita ja toinen puoli voittoja. Tulevissa peleissä on odotettavissa voittoja myös meillekin. Tänään Kangasala oli meitä parempi viimeisessä erässä kahden pisteen verran ja kokonaispisteissä hävisimme vain yhden pisteen verran (105-106). Huolimatta hyvästä ottelusta, tappio viidennessä erässä harmittaa.Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Kaiken tänään ja aiempien viikkojen sattumien jälkeen täytyy todeta, että loppupeleissä meillä on kovia likkoja pelaamassa. Kolmessa viimeisessä erässä meillä oli kentällä kuusikko, jolla ei ollut yhtään harjoituskertaa takana, Toivottavasti ottelussa loukkaantuneella Roosa Heikkiniemi selviää vähillä vammoilla. Silloin kun pelataan hyvin niin pelataan. Jännitys heijastui ja näkyi välillä pelissä. Iida Pölläseltä ja Neea-Maria Joelta nähtiin kovia ratkaisuja.

Emilia Tyynismaa, LiigaPloki:

– Viimeisissä ja voitetuissa erissä kentällä oli hyvä fiilis, viides erä olisi voinut mennä kummin päin tahansa. Ei ollut paljosta voittokaan kiinni.

Iida Pöllänen, LP Vampula:
– Paljon oli matkustamista tänä viikonloppuna, mutta omalla kohdallani yllättävän vähän se painoi pelissä. Pelissämme oli ylä- ja alamäkiä, mutta iso työ tehtiin ja saatiin taistelemalla voitto.

LiigaPloki - LP Kangasala 2-3
23–25, 25–20, 19–25, 25–21, 13–15
Koti:Lux 19/+7, Yefremenko 18/+12, Hollingsworth 16/+6
Vieras:Joki 24/+11, Pöllänen 22/+11, Rekola 10/+6

Ässät: 9-7
Syöttövirheet 11-13:
Torjunnat: 10-8
Hyökkäys%: 40-46

Joukkueiden MVP:t
Kristin Lux, LiigaPloki
Neea-Maria Joki, LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Yleisöä: 185

Ottelutilasto

JymyVolley sai makoisan revanssin Hämeenlinnasta

JymyVolley sai makoisan revanssin Hämeenlinnan Lentopallokerhosta, kun kotisaliin jäi komeat kolme pistettä sunnuntai-illan ottelussa. Ottelu emännille erin 3-1 (23-25, 25-22, 25-18 25-21). Joukkueiden edellinen kohtaaminen vain muutama viikko sitten päättyi Hämeenlinnan voittoon.

Illan tähti oli torstaina Seinäjoelle saapunut ja vasta muutamiin treeneihin joukkueen kanssa ehtinyt serbialainen Ivana Radonjic, joka paukutti komean pistesaldon (27/+19) ensimmäisessä liigapelissään Suomessa. Hieno päivä oli myös Netta Hyttisellä, jonka päivän saldo oli 16/+11. Hyttinen piti puolustusta kurissa yhdessä libero Laura Penttilän kanssa, yhdessä naiset nostivat vastustajan syöttöjä välillä mahdottomiltakin tuntuvista paikoista.Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, ja joukkueet etenivät tasatahtia aina erän loppuun saakka. Hämeenlinna oli vahvempi ja voitti erän pienimmällä mahdollisella erolla. Toiseen erään lähdettiin vieraiden vedolla, parhaimmillaan vieraat johtivat jo kuudella pisteellä (12-18). JymyVolleyn sai kuitenkin ryhdin peliin ja eteni tappioluvuista lopulta kolmen pisteen voittoon,

Kolmannessa erässä emännät nappasivat kapteeninsa Riikka Valkosen syöttövuorolla kahdeksan pisteen kaulan tilanteeseen 20-12. Vastustajan syöttöruutuun astui Pipsa Roivainen, joka paukutti tilanteeksi 20-17. Emännät saivat putken poikki, ja loppu olikin tuoreen jymyläisen Ivana Radonjicin näytöstä. Neljäs erä näytti emännille jo selvältä, sillä johto oli 22-15. Vieraat saivat pallon itselleen, ja ruutuun astui Jenna Ylivainio, jonka syötöillä ottelua pitkitettiin aina viiden ottelupallon verran.

Michaela Madsen:

- Ei voi olla tyytyväinen, vastustaja pelasi tänään hyvin. Puolusti tosi paljon ja varmisti meidän torjuntoja hyvin, mutta torjuntapaikka, vahvat freeballit, teknisesti ihan helpot asiat meidän pitäisi osata tehdä. Meillä on hyvä pelaajamateriaali, mutta ei ole mitään tekosyytä siihen, miksei me tehdä niitä.

- Nurmolla oli paha syöttö. Meillä on vastaanotossa ollut vähän epävarmuutta, ja se vaikuttaa hyökkäykseen, mitä meillä ei alkukaudesta ollu5. Qlkukaudesta vähän huonostakin nostosta saatiin hyvä hyökkäysprosentti, mutta nyt se on vähän laskenut. Itsevarmuus ei ole enää sitä luokkaa mitä se oli alussa, ja sitten tehdään höperöitä virheitä. Toivoisin, että pystyisin tekemään enemmän, mutta täytyy löytää passarien kanssa temmot ja sitten pääsee takaisin peliin mukaan.

Giovanni Torchio:

- Luulen, että ottelu ratkesi tänään vastaanottoon. Vaikka saimme torjuntoja, emme saaneet niitä riittävästi. Vastustajan prosentit olivat huomattavasti paremmat. Erot joukkueiden välillä olivat tänään suuria. Johdimme toista erää melko helposti, ja sitten aloimme taistella helppojenkin pallojen kanssa. Näin ei pitäisi päästä tapahtumaan, koska perustaidot tekemisestä ovat olemassa.Riikka Valkonen:

- Tänään meillä isossa roolissa oli hyökkäystehot, jokainen pystyi pitämään ne korkealla tasolla. Iso tunnustus hyvästä pelistä täytyy antaa meidän uudelle tulokashakkurille. Ivana on päässyt hyvin päässyt mukaan, sillä vasta pari lajitreeniä on ehditty vetää.
Hyökkäysteho pysyi hyvänä, vastaanotossa Laura ja Netta teki isoa roolia ja tosi hyvää työtä. Itsellä oli jostain syystä todella paljon vaikeuksia tänään, mutta kun joukkueena ollaan, silloin joku toinen paikkaa ja auttaa. Syöttö saatiin pidettyä tänään suhteellisen pahana koko pelin.

- Naisten lentopallo on sellaista, että ikinä ei pidä antaa periksi. Pisteputkia tulee puolin ja toisin ihan uskomattomissa tilanteissa. Ehkä vastustaja teki huonoja ratkaisuja ja me pelattiin virheetöntä peliä siinä vaiheessa.

- Tässä vaiheessa oli todella, todella tärkeä voitto. Tätä on odotettu ja nyt vielä kun Ivana saatiin näin hienosti ajettua heti ensimmäiseen peliin niin onhan tämä tosi iso juttu.

Aleksi Mutka:

- Loppujen lopuksi pystyimme pelaamaan kohtuullisen tasaista peliä koko ottelun ajan. Hyökkäyspuolella ja vastaanotossa oli tietyt haasteet pari erää, mutta sekin parani koko ajan. Viimeisessä erässä meillä oli jo tosi hyvä vastaanotto. Ehkä isoimpia juttuja, mitä oli, niin oli se, että pärjättiin vaikeissa tilanteissa. Vastustajalla on tosi hyvä torjunta, ja silti me pärjäsimme. Tämä oli makoisia revanssi edellisestä ottelusta, siitä jäi aika paljon hampaankoloon ja tässä sarjassa eivät voitot mitenkään ole itsestään selviä. Vaatii paljon hommia, jos haluaa pisteitä. Ivana on täysi ammattilainen, ottaa vastuun siitä mitä tekee ja hoitaa oman tonttinsa mahdollisimman hyvin ja vielä sen lisäksi ottaa vastuuta yleisesti joukkueen tekemisestä, että meidän taso on jo itsessään parantunut aika paljon sen jälkeen, kun saatiin Ivana paikalle.
JymyVolley - Hämeenlinna 3-1

23–25, 25–22, 25–18, 25–21
Koti:Radonjic 27/+19, Hyttinen 16/+11, Valkonen 15/+4
Vieras:Mosser 16/+8, Madsen 12/+11, Elbaek 11/+6

Ässät: 11-11
Syöttövirheet: 10-10
Torjunnat: 4-9
Hyökkäys%: 39-33

Joukkueiden MVP:t
Radonjic (JymyVolley)
Mosser (Hämeenlinna)

PROlibero
Laura Penttilä, JymyVolley

Yleisöä: 365

Ottelutilasto

Kuvat: Jani Kantokoski

  Takaisin