LP-Vampulalle maukas kotivoitto JymyVolleysta

24.10.2021

Sunnuntai-illan naisten Mestaruusliigan ainoa peli oli LP-Vampulan vahvaa näytöstä ensimmäisen erän takkuilun jälkeen Tahto Areenalla Huittisissa. Kotijoukkue vei tärkeät kolme sarjapistettä 3-1 voitolla Nurmon Jymy Volleysta erin 18-25, 25-19, 25-19, 25-19.

Ottelun alku oli Jymyn vahvaa näytöstä. Se vei ensimmäistä erää jo lukemin 2-8, kunnes Vampula heräsi. Vampula kuroi Jymyn etumatkaa umpeen ja ottelu oli jo tasalukemissa 11-11, mutta Jymy pääsi sen jälkeen karkumatkalle ja vei erän 18-25. Oman lisämausteensa otteluun toi LP-Vampulassa pari kautta passarina pelannut Mila Viljanen, joka oli nyt passarina Jymyn joukkueessa.

Toisessa erässä Vampula tuli vahvemmin mukaan ja hyökkäsi selvästi kovemmin kuin ensimmäisessä erässä. Vastaanotto toimi hyvin, mutta erä oli tasaista aina erän puoliväliin asti, kunnes Vampula hyppäsi kuskin paikalle keskipelaaja Laura Laukkasen pitkän syöttöputken aikana. Hakkuri Marika Välimäki onnistui lyömällä kovaa Jymyn torjuntaan ja keskipelaaja Samantha Rubal napsi pisteitä tasaiseen tahtiin.

Kolmannessa erässä Vampula johti ottelua alkumetreiltä lähtien. Vampulalla toimi niin torjunta- kuin hyökkäyspelikin ja vastaanotto parani koko ajan. Yleispelaana Kristiana Petrovan kovat hyökkäykset tuottivat hyvin tulosta. Ja kirjauttihan hän yhden ässänkin hyvän pelin jatkoksi melkoisella onnenkantamoisella.

Neljäs erä alkoi jälleen tasaisesti, mutta Vampula ei halunnut tyytyä yhteen sarjapisteeseen, vaan rohmusi hyvällä pelillään kaikki kolme pistettä.

LP-Vampulan paidassa liigadebyyttinsä teki libero Laura Liikanen, joka tuli otteluun loukkaantuneen Aino Ollosen tilalle. Liikasen suoritusta nostaa vielä se, että hän oli pelannut hetkeä aikaisemmin päättyneessä ykkössarjan ottelussa viisieräisen pelin Joensuun JuJua vastaan.

-Se että jouduin kentälle oli ensin järkytys, kun tulin otteluun mukaan varapelaajana. Ehkä se oli ihan hyvä, että meillä oli oman joukkueen peli alla. Ykkösen ja liigan peli ei eroa ihan niin paljoa toisistaan kuin oletin. Hyökkäykset ovat toki kovempia ja tempo on nopeampi, sanoi Laura Liikanen.

Hän oli tyytyväinen peliinsä, joka sujui hyvin alkujännityksen jälkeen.

-Sain kasattua itseni ja sain pelata kolme erää, sanoi tyytyväinen libero.

Ottelun parhaina palkittiin Vampulasta Kristiana Petrova, jonka pistesaldo oli 15/+10 ja Jymystä yleispelaaja Diana Lundvall pistein 14/+3. Proliberoksi nimettiin Jymyn Laura Penttilä.

-Aloitimme ottelun vahvasti, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin Vampula tuli peliin mukaan. He painostivat meitä vahvasti ja olivat tänään parempia, sanoi Diana Lundvall lehdistötilaisuudessa.

-Olemme vahvasti syöttävä joukkue, mutta Vampulan vastaanotto oli hyvä ja meidän piti vaikeuttaa syöttöjämme, jonka vuoksi syöttövirheitä tuli paljon.

Vampulan parhaana palkittu Kristiana Petrova totesi, että hänen iltansa oli täydellinen.

-Me tarvitsimme tämän voiton. Meillä on nuori joukkue ja näin saimme enemmän uskoa omaan tekemiseemme, sanoi Petrova.
JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen piti ottelun alkua joukkueeltaan hyvänä.

-Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme, mitä tapahtuu. Vastustaja pääsi kuitenkin peliin mukaan pikku hiljaa ja täytyy myöntää, että Vampula oli parempi joukkue tänään. Yritimme vaikealla syötöllä ja pientä riskiä ottamalla hajottaa heidän peliään, mutta he nostivat vaikeat pallot selkeästi paremmin kuin me. Me saimme puolustuspalloja hyvin peliin, mutta vastustaja hoiteli ne vaikeat pallot vielä paremmin. He hyökkäsivät rohkeasti ja monipuolisesti, ja siinä me jäimme kyllä jälkeen, sanoi Kari Raatikainen.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos oli erittäin tyytyväinen voittoon.

-Tämä oli meille tärkeä voitto. Meidän on hyvä ottaa talteen kaikki hyvät asiat ja siten kasvaa joukkueena. Näin pelaajat näkevät sen, että mitä teemme, teemme sen hyvin. He alkavat näin uskoa kehitykseen. Tämä voitto oli meille tärkeä myös henkisesti, sillä alku oli hämmentävä. Liberomme Aino Ollonen loukkaantui juuri ennen ottelun alkua. Laura Liikanen tuli hänen paikalleen viime minuuteilla ja teki todella hyvää työtä. Minusta hän oli ”Man of the match”. Toisessa erässä tulimme vahvemmin mukaan ja painostimme vastustajaa. Torjuntamme toimi erinomaisesti. On kuitenkin asioita, joita meidän pitää parantaa ja keksiä uusia ratkaisuja.

Molemmat valmentajat kiittelivät yleisöä, joka toi halliin tunnelman ja kannusti reilusti molempia joukkueita hyvistä suorituksista.
-Oli mahtavaa pelata, kun yleisö eli vahvasti mukana. Yleisön mukanaolo antaa uskoa siihen, että lentopallo saadaan vielä nousemaan, kiitteli Raatikainen.

LP-Vampula - JymyVolley
3-1 (18-25, 25-19, 25-19, 25-19)
Koti:Rubal 17/+12,Petrova 15/+10,Baird 11/+6
Vieras:Salminen 14/+8,Lundvall 14/+3,Peura 11/+7
Ässät 7-7, syöttövirheet 17-8, torjunnat 10-6, hyökkäys% 38-33, vastaanotto% 51-41