Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalle täydennystä hakkuri- ja valmennusosastolle

08.08.2023

LP-Vampulan Mestaruusliigajoukkueen kokoonpano on valmis kohtaamaan 10- vuotisjuhlakauden koitokset Pauliina Kovanen täydentää pelaajistoa toisena hakkuripelaajana. Valmennukseen tulee yksi muutos edelliskauteen nähden.

Pauliina Kovanen on 24-vuotias hakkuri, jolle pelivuosia on kertynyt kymmenvuotiaasta lähtien. Hän on kotoisin Paimiosta ja on Paimion Yrityksen kasvatti. Hän asuu Turussa ja käy sieltä niin treeneissä kuin peleissä. Opinnot pitävät hänet kiinni Turussa.

–Yhteydenotto LP-Vampulasta oli minulle todella iloinen yllätys. Olin henkisesti ajatellut käyttää tulevan vuoden ”höntsäillen” kakkossarjassa, mutta kutsu liigajoukkueen kakkoshakkuriksi tuli ihan puskista. Siihen ei voinut muuta kuin vastata myöntävästi, sanoo Pauliina Kovanen.

Viime kaudella hän pelasi Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueessa. 180-senttinen hakkuri aloitti lentopallouransa keskipelaajana, mutta juniorivuosien jälkeen hänestä leivottiin hakkuri.

–LP-Vampulan joukkue tuntuu tosi hyvältä. Meillä on nyt parit treenit jo takana ja kun alkuviikolla saadaan vielä loput pelaajat paikalle, päästään kaikki tekemään täysillä töitä. LP-Vampulassa minulla on tilaisuus kehittää itseäni ja on hienoa, kun kaikki tekevät tosissaan töitä. Vastaanotto joukkueessa on ollut minulle hyvä, vaikka tulin kokoonpanoon vähän ulkopuolisena mukaan.

–Olen joukkueen mukana niin paljon kuin opinnoiltani pystyn, mutta aamutreeneihin en Huittisiin lähde, vaan huolehdin niistä omatoimisesti.

Pauliina Kovasella tuli lentopalloon vuoden tauko, kun hän oli armeijassa Säkylässä. Nyt hän on reservin alikersantti.

–Olen LP-Vampulalle äärimmäisen kiitollinen tästä mahdollisuudesta olla mukana liigajoukkueessa. Yritän pitää hyvää fiilistä joukkueessa yllä eikä minulta ihan ensimmäisenä lopu ääni kesken. Joku on sanonut, että minulla on kova käsi, kun pallo osuu kohdalle, sanoo Pauliina Kovanen.

Pelaajien fysiikkavalmennuksesta jo usean kauden vastannut Markku Köykkä jatkaa ja on vastannut joukkueen fysiikasta aiempien kausien tavoin myös kesäajan. Huittislaislentopalloikoni Reijo Mäkelä on ollut kaikille tuttu kasvo huoltopuolella ja siellä hänet nähdään myös tulevana kautena. Myös psyykkisen valmennuksen osalta asiat on sovittuna. Pilvi Peltomaa Räknäämöltä jatkaa muiden töidensä ohella psyykkisen valmennuksen resurssina.Valmennuksessa iso muutos on apuvalmentajan penkillä sekä tilastoinnissa. Näihin kahteen rooliin seura pestasi päävalmentajan Stefan Paunovicin ystävän Tatjana Popovicin. Tatjana on päävalmentajan tavoin serbialainen ja hän on toiminut valmennuksen ja tilastoinnin lisäksi myös pelaajana kotimaassaan. Serbialaiskaksikko on tottunut työskentelemään yhdessä, sillä molemmat ovat toimineet vuodesta 2021 lähtien Pohjois-Makedonian naisten maajoukkueen valmennuksessa.

Tatjanalla on tilastoinnista kokemusta huipputasolta, sillä hän on toiminut kotimaassaan viime vuosina kärkisijoille sijoittuneen miesten lentopalloseuran Vojvodinan tilastoinnissa. Viime kauden päätteeksi hän sai kokea Serbian miesten superliigan finaalit kyseisessä roolissa. Naisten puolella tilastointivastuuta on hänelle Pohjois-Makedonian lisäksi kertynyt Serbian U21-maajoukkueesta. Valmennuskokemusta tämä urheilun ja psykologian yliopisto-opinnot suorittanut serbialainen on kerryttänyt kotimaansa naisten lentopalloseurasta Novi Sadista ja Pohjois-Makedonian naisten maajoukkueesta.

Joukkue on nyt täynnä ja valmennuksesta iso osa jatkaa. Uusi päävalmentaja on jo Huittisissa ja samalla lennolla tuli myös apuvalmentaja/tilastoija. Ulkomaalaisvahvistuksetkin ovat 7.8 maanantai-iltana Huittisiin saapuneet, joten kaikki valmiudet on aloittaa kauteen valmistava jakso täyspainoisesti. Muutama harjoitusottelukin on jo sovittuna ja kaksi niistä pelataan Huittisissa.

–Näimme seurassa tärkeäksi pestata päävalmentajalle apuvalmentajan ja tilastoijan, joka pystyy hoitamaan tehtäviä täysipainoisesti ja olemaan kokonaisvaltaisesti tukemassa päävalmentajaa niin peleissä, kuin myös niiden jälkikäsittelyssä ja seuraaviin valmistautumisissa. Iso apu on myös mentaalipuolella, koska kausi on pitkä aika olla yksin vieraassa maassa. Kaksikko on jo tutustunut joukkueeseen ja hoitanut muutamat treenit. Ensi vaikutelma hallilla on ollut hyvä ja lupauksia antava, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

  Takaisin