Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulan pelinrakentajiksi Kukkonen ja Talvitie

10.05.2022

LP-Vampula Huittinen on solminut seuran yhdeksännestä mestaruusliigakaudesta sopimukset passareiden Lotta Kukkosen, 20 ja seuran oman kasvatin Nanna Talvitien, 17, kanssa.

Paimiolainen Lotta Kukkonen pelasi viime kaudella Oriveden Ponnistuksessa. Lotta Kukkonen on aloittanut pelaajauransa Paimiossa ja siirtynyt sieltä Salon Viestin kautta Kuortaneen valmennuskeskukseen. Urheilulukion jälkeen hän siirtyi Oriveden Ponnistukseen, jossa hän pelasi puolitoista kautta.

–Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteitä. Ensimmäinen vuosi on nyt takana. Muutin Joensuusta nyt takaisin Paimioon, josta muutan sitten kesällä jo Huittisiin, kertoo Lotta Kukkonen.

Hän on lähtöisin urheilijaperheestä. Hänen molemmat vanhempansa ovat liikunnanopettajia. Isosisko Tuuli on pelannut lentopalloa LP Viestissä ja pikkuveli Aatu Raision Loimussa.

–Vaikka vanhemmat ovat enemmänkin innostaneet esimerkillään yleisurheilun pariin, valitsin lentopallon. Olen harrastanut myös suunnistusta ja yleisurheilua, mutta lentopallo on valikoitunut ykköslajiksi, koska monipuolisuus ja joukkueurheilu innostivat enemmän

Kun Kukkonen valmistui Kuortaneelta, LP-Vampula oli yksi vaihtoehto, mutta tie vei silloin OrPoon.

–Kun lähdin OrPosta kesken kauden, LP-Vampulasta oltiin minuun yhteydessä ennen siirtorajan umpeutumista ja sovittiin seurasiirto varmuuden vuoksi. Sopimus tehtin kauden jälkeen ja totesin, että Vampula on minulle se paras vaihtoehto.

Lotta Kukkonen nostaa opiskelun tärkeään rooliin tulevallakin kaudella. Itä-Suomen yliopistossa opinnot sujuvat hyvin etänä.

–Olen ottanut kesälle jo kursseja niin, että voin syksyllä keventää opintojani, jos tarvetta on panostaa enemmän peleihin.

Lotta Kukkonen näkee omia vahvuuksinaan passarina nopeuden. Pituutta hänellä on 171 senttiä.

–Pelisilmääni on kehuttu, samoin pelinlukutaitoani. Kun yhteistyö sujuu keskipelaajien kanssa hyvin, se näkyy myös tuloksissa, sanoo Lotta Kukkonen.

Nanna Talvitie aloitti lentopallon harrastamisen jo viisivuotiaana Vampulan Urheilijoiden lentopallokoulussa. Nannan lajivalintaan lienee olla isosti vaikuttanut Nannan vanhempien pitkä lentopalloelämä, joka omien pelaajaurien jälkeen on ponnekkaasti jatkunut seuratehtävien muodossa.

LP-Vampula Huittinen on mahdollistanut kaikille halukkaille polun lentopalloleikkikoulutasolta aina Mestaruusliigaan asti. Nyt konkretisoituu ensimmäinen oman seuran kasvatin pääsarjatason sopimus. Nanna oli kaksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittaneen Liigan päävalmentaja Ziga Kosin toiveesta mukana liigaympyröissä jo viime kaudella, jolloin debyytti liigakentillä nähtiin ottelussa LP Viestiä vastaan 21.10.2021. Liigan harjoituksissa Nanna oli omien ykkössarjajoukkueen harjoitusten lisäksi aktiivisesti jo päättyneen kauden kevätkaudella.

-Lentopallon pariin olen lähtenyt vanhempieni innoittamana. Kasvattajaseurani on Vampulan Urheilijat, missä lajia olen harrastanut kuusivuotiaasta lähtien. Vampulan Urheilijoissa vietettyjen juniorivuosien jälkeen nyt alkava kausi on kolmas LP-Vampulassa, kommentoi 2004 syntynyt, 176 senttimetriä pitkä, idolikseen amerikkalaispassarin, Micah Christensonin tunnustava Nanna Talvitie.

-Odotan innolla, että pääsen kehittymään ja harjoittelemaan kovemmalla tasolla. Minulla on hyvät odotukset tulevasta kaudesta ja haluan antaa parhaan panokseni joukkueen menestymiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Pelaajavalinnoissa näkyy jo päävalmentajan käden jälki.

–Molemmat passarimme ovat nuoria, mutta he ovat halukkaita tekemään paljon töitä parantaakseen tasoaan ja auttaakseen joukkuetta. Heillä molemmilla on potentiaalia, mutta pelikokemusta pääsarjatasolla on vähän. Sitä he tulevat tällä kaudella saamaan. Pelaaminen on nyt erilaista tulevalla kaudella, mutta olen varma siitä, että tekemällä yhdessä töitä saavutamme parhaan mahdollisen tuloksen, sanoo Ziga Kos.

LP-Vampulan tiedotus
Kuvat: Thousandlake Films ja LP-Vampula

  Takaisin