LP-Vampulasta vuosikymmenen viimeinen liigavoittaja

22.12.2019

Vuosikymmenen viimeinen Mestaruusliigan ottelu pelattiin sunnuntaina Huittisissa LP-Vampulan ja Pölkyn välillä. Viime kauden pudotuspeliparin uusintaottelu päättyi huittislaisriemuun 3-2 (15-25, 25-5, 25-19, 17-25 ja 15-8).

Pölkky aloitti ottelun ilman kovinta syömähammastaan Aleksandra Cveticaninia ilman otteluun tullutta kotijoukkuetta huomattavasti terävämmin. Niin lyönnit kuin heitotkin tippuivat toinen toisensa jälkeen vampulattarien varpaille. Erä helposti pohjoisen vieraille.

Toisessa erässä kotijoukkue alkoi puolustamaan ja hyökkäyksiinkin alkoi löytyä potkua selvästi avauserää paremmin. Tuloksena tuosta oli kauden piste-eron osalta ennätyksellinen 25-5 erävoitto.

Kolmas oli huittislaisten vahvaa tekemistä, joka palkittiin erävoitolla. Verkolla Iina Andrikopoulou sekä Rahma Agrebi takoivat pisteitä huittislaisyleisön hurjasti hurratessa.

Neljäs erä oli taas vieraiden vuoro ottaa erä itselleen. erä oli taistelua alusta lähes loppuun, missä Pölkky sai muutaman viimeisen pallon melkein ilmaiseksi.

Viidennessä erässä Rahma Agrebin syöttövuorolla Vampula meni menojaan ja otti riemukkaat kaksi pistettä.

Kokonaisuutena kotijoukkue onnistui syöttö/vastaanottopelissä Pölkkyä paremmin. Ottelussa nähtiin myös kaksi liigadebyyttiä, kun ykkössarjassa pelaavat Julia Seikkula ja Inka Sairiala pääsivät kokemaan liigapelaamisen tunnelmaa. Julia oli muutamaan otteeseen kentällä ja saalisti myös kaksi tehopistettä, yhden hyökkäys ja yhden torjuntapisteen. Inkalla on yksi piipahdus liigakentällä jo parin vuoden takaa, mutta nyt voidaan kuitenkin liigadebyytistä puhua.

Anna Wruck:

- Väsynyttä peliä ja loma alkoi varmaan olla jo pelaajien mielissä, vaikka sitä kovasti koitettiinkin välttää. Vampula syötti hyvin.

Julia Seikkula:

- Täytyy tunnustaa, että ensimmäinen esiintyminen liigakentillä jännitti jonkin verran. Toivottavasti saan näitä kokemuksia lisää.

Timo Tolvanen:

-Ei oikein tiedä mitä sanoa. Tolkuttoman rankaa pelitahtia ollut ja joukkue on uupunut niin fyysisesti kuin henkisestikin. Lisäksi joulutauko alkaa pelin jälkeen ja tiedossa on lyhyt kotikäynti. Keskittyminen ei pysynyt kasassa ja lopputulos on tässä. Aina ei ole kovin mukavaa olla lentopallovalmentaja ja tämä hetki nyt on hiukan sellainen epämukavampi. Nyt on Joulutauon aikaa itse miettiä miten saan joukkueen takaisin, siinä se meikäläisen Joulu sitten meneekin.

Darko Dobreskov:

- Hienoa on voittaa lopulta Pölkkykin. Helppoa se ei ole. Nyt on pieni hetki aikaa levähtää ja sitten jatketaan töitä kevätkauden maksimaalisen onnistumisen eteen.