Seuraa meitä somessa:

LP Viesti 14. kerran perättäin välieriin - OrPo otti sarjan katkolle

13.03.2019

LP Viesti varmisti ensimmäisenä joukkueena naisten Mestaruusliigassa paikan välieriin. Salolaiset voittivat puolivälieräsarjan Nurmon Jymyä vastaan 3-0 ja samoin numeroin myös kolmannen ottelun. Välieräpaikka on 11 perättäistä finaalipaikkaa hakevalle LP Viestille 14 perättäinen.

Keskiviikon toisessa puolivälieräottelussa OrPo voitti vieraissa LP Kangasalan 3-1 ja otti johdon voitoin 2-1. Pari jatkuu lauantaina ja mahdollisesti vielä sunnuntaina.

LP Viesti eteni Mestaruusliigan välieriin voittamalla Nurmon Jymyn puolivälieräsarjassa otteluin 3-0. Ottelusarjan kolmas kamppailu oli Viestin hallintaa ja Jymy pystyi vain kolmannessa erässä haastamaan kotijoukkuetta. LP Viesti vei torjunnat 8-3, ässät 10-6 ja hyökkäysprosentti oli komea 55 Nurmon tehojen jäädessä 31 prosenttiin.

Otteluisäntä Säästöpankki palkitsi Nurmosta parhaana pelaajana Annina Keinosen ja LP Viestistä Netta Laaksosen.

Kotijoukkueesta Hillaelina Hämäläinen oli poissa kokoonpanosta kuumeen takia, joten liberon tonttia hoitivat Milja Piesanen ja Netta Laaksonen. Nuoret liberot hoitivat paikkansa mallikkaasti. LP Viestin hakkkuri Kertu Laak rikkoi ottelussa 1000 Mestaruusliigapisteen rajan.

Ensimmäisen erän alussa Viesti auttoi vierailijoita pysymään mukana runsailla syöttövirheillään. Kun kotijoukkue sai pidettyä syötöt ruudussa, se sai revittyä eroa Nurmoon. Milja Piesanen otti monta tärkeää puolustusta ja Viktoriia Tuchashvili pääsi tarjoilemaan passeja monipuolisesti. LP Viesti vei avauserän selkein luvuin 25-11.

Toinen erä jatkui Viestin komennossa. Nurmo pääsi erässä muutaman pisteen päähän, mutta Viesti vastasi pitkällä pisteputkellaan. Anna Czakan tappoi palloja keskeltä kerta toisensa jälkeen ja kotijoukkue meni erässä menojaan 25-17.

Nurmo tuli kolmanteen erään pirteästi ja sai hyvillä syötöillään Viestin vastaanoton vaikeuksiin. Nurmo pysytteli neljän pisteen johdossa erän puoliväliin asti, mutta Viesti sai eron kiinni Lena Lymareva-Flinkin kolmen onnistumisen pisteen avulla. Tämän jälkeen syöttövaihtoon tuli Tuuli Kukkonen, joka syötti Viestin 22-19 johtoon. Lena Lymareva-Flink tappoi tärkeät viimeiset pallot ja LP Viesti otti puhtaan 3-0 voiton ja pääsi tuulettamaan välieräpaikkaa.

Annina Keinonen, Nurmon Jymy:

- Salo oli kova tänään, niin kova kuin sellainen joukkue on, joka haluaa voittaa mestaruuden. Harmittaa, että tänään emme olleet valmiita pelaamaan. Jostain syystä puristimme turhaan. Onneksi viimeiseen erään saimme jotain aikaan, että Viesti joutui tekemään jotain voittonsa eteen. Pettynyt olo, vaikka pelasimme hyviä pelejä pudotuspeleissä. Silti emme saaneet tarvittavaa tahtotilaa ja emme haastaneet riittävästi Saloa. Meillä oli hyvä pätkä ennen pudotuspelejä niin olisi pitänyt pystyä jatkamaan sitä. Ei ollut epäselvyyttä paremmasta joukkueesta, sen kertoo 3-0 ottelusarja.

Milja Piesanen, LP Viesti:

- Sain tiedon pelaamisesta tänään aika myöhään. Kello oli noin kaksi ja olin valmistautumassa Akatemian treeneihin. Hain sieltä sitten vähän tuntumaa peliin. Jännitti kyllä, mutta onneksi löytyi rentous. Netta Laaksonen hoiti vastaanoton ja minä puolustuksen ja tämä toimi hyvin, oli kiva pelata. Pelasimme vähillä virheillä ja vastaanottomme toimi hyvin kolmannen erän alkua lukuunottamatta.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Olimme tänään selkeästi huonompia jostain syystä. Kahdessa ensimmäisessä pelissä pelasimme paremmin ja olimme lähellä sitä tasoa mitä piti. En tiedä miksi tänään kahdessa ensimmäisessä erässä olimme niin paljon vastaantulijoita. Salon jatkopallohyökkäys oli tänään murhaavaa. Harmittaa, että asiat, joita olemme treenanneet paljon, eivät toimineet tänään. Puolustuksen jälkeiset isot passit jäivät 1-2 metriä liian kauas ja emme päässeet hyökkäämään kovaa. Viki Tuchachvili pyöritti jälleen peliä hienosti. Ei jäänyt epäselvää kumpi joukkue oli parempi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä peli meiltä, voisi sanoa jopa loistava. Tehokolmikko Lymareva-Flink, Czakan ja Laak erottuvat pisteissä, mutta koko joukkueen hyökkäys oli vahvaa koko ottelun. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys 55% on harvinaista ottelun jälkeen. Teemanamme oli hyökätä järkevästi ja siinä onnistuimme tänään, sillä Nurmo on harvemmin jäänyt kolmeen torjuntaan ottelussa. Nuoret liberot hoitivat homman hienosti. Netta Laaksonen vastaanotti hyvin ja saimme pidettyä ryhmityksen samanlaisena mitä se on Hiltsun kanssa. Milja Piesanen hoiti puolustuksen hyvin. Tässä näemme Akatemian hyödyn - molemmat liberot ovat pelanneet paljon ja heillä oli tuntumaa. Ilman Akatemiaa he olisivat joutuneet kentälle melko kylmiltään. Jännittävät puolivälieräsarjat ovat muilla vielä menossa, mutta uskon,, että vastustajamme tulee olemaan Kuusamo, Vampula tai OrPo.

LP Viesti - Nurmon Jymy 3-0
25-11, 25-17, 25-21
LP Viesti: Lymareva-Flink 15/+12, Czakan 14/+12, Laak 13/+10
Nurmon Jymy: Krljic 13/+5, Malloy 11/+3, Friberg 7/+3
Yleisöä 331

Ottelutilasto

OrPo ryösti kotiedun Pirkanmaan puolivälieräparissa

LP Kangasalan ja Orpon kolmas puolivälieräottelu Kangasalan kotisalissa Pitkäjärvellä alkoi tasaisissa merkeissä ja ilman nilkkansa loukannutta hakkuri Nikki Tayloria peliin lähtenyt kotijoukkue sinnitteli tasaisesti avauserän lopulle saakka kunnes vierailjia Orpo oli ratkaisuhetkillä terävämpi ja vei erän 21-25.

Toinen erä oli lähes avauserän toisinto, ja Taylorin puuttuumisen vuoksi hieman vieraalla rotaatiolla peliin lähtenyt kotijoukkue oli hieman eksyksissä varsinkin erän loppuhetkillä. Vieraijat ratkaisivat laajalla rintamalla ja varsinkin tärkeissä palloralliessa Nelli Rantanen tappoi palloa sen verran terävästi että myös toinen erä Orpolle 23-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai pelinsä kulkemaan ja valmenta Arttu Keräsen kaipaamaa räväkkyyttä ja rohkeutta alkoi löytyä useammaltakin pelaajalta ja Kangasala vei erän melko selkeästi 25-18, ja näytti jo siltä että peliä pelataan vielä pitkälle iltaan.
Toisin kuitenkin kävi ja täysin unessa neljännen erän aloittanut kotijoukkue oli liki tyrmätty ennen erän puoltaväliä, Orpon erän alussa hankkima 6-7 pisteen etumatka vain kasvoi loppua kohden ja erä selkeästi vierailijoille 14-25 ja koko ottelu siis 1-3.
Sarja on nyt Orpolle 2-1 ja sillä on sarja katkolla lauantaina Orivedellä.

Erica Handley, Orpo :

– Alkaa olemaan Kangasala jo tuttu joukkue, saatiin hyvä taisteluhenki päälle alusta asti ja neljäs erä oli todella hyvä.

Apostolos Oikonomou, Orpo :

– Tulos oli hyvä mutta esitykseen en ole tyytyväinen, kahdessa ensimmäisessä erässä voitettiin vaikka emme pelanneet hyvin.Neljäs erä oli parasta peliämme tänään.Nyt tilanne nollattava ja lauantaina uusi taistelu.

Jutta Riikonen ; LP :

– Ärsyttää. Kolmas erä oli meiltä hyvä, en tiedä mihin ote katosi kun neljäs erä alkoi.

Arttu Keränen, LP :

– Alussa näkyi että emme ole paljoa harjoitelleet tällä kuusikolla.Kolmas erä oli juuri sellaista raikasta ja rohkeaa peliä mihin pystymme.Launataina ei oikestaan ole mitään hävittävää joten yritetään saada raikas ilme sinnekin jotta pelataan viides peli vielä sunnuntaina.

Parhaat pelaajat :
Riikonen LP Kangasala ja Handley Orpo
Yleisöä :560

LP Kangasala - OrPo 1-3
21-25, 23-25, 25-18, 14-25
LP Kangasala: Ruuska 16/+9, Peit 14/+6, Riikonen 13/+7
OrPo: Rantanen 17/+14, Dockery 147+5, Handley 12/+11

Ottelutilasto

Kuvat: 
Pertti Flinck / LP Kangasala
LP Viesti

  Takaisin