LP Viesti ei antanut Jymylle mitään mahdollisuuksia

04.11.2018

LP Viesti kohtasi sunnuntaina kotiottelussaan Nurmon Jymyn. Joukkueet kohtasivat toisensa saman viikon maanantaina tasaisessa ottelussa Nurmossa, jolloin LP Viesti oli parempi luvuin 0-3. Toinenkin kohtaaminen päättyi Viestin 3-0 voittoon, mutta tällä kertaa ottelu oli täyttä kotijoukkueen hallintaa alusta loppuun.

Kotijoukkuuen kokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella keskipelaaja Laura Pihlajamäki. Vierasjoukkue Nurmo sen sijaan esitteli ensimmäistä kertaa amerikkalaisen yleispelaaja Alexandra Malloyn.

Ensimmäisessä erässä LP Viesti lähti heti viemään peliä ja Nurmo turvautui ensimmäiseen aikalisäänsä tilanteessa 9-4. Passari Krystsina Yagubova löysi hyvin hakkuri Kertu Laakin sekä uuden keskipelaajan Laura Pihlajamäen. Vierasjoukkueen tehoista vastasi ensimmäisessä erässä keskipelaaja Karoliina Friberg. Nurmo ei pystynyt haastamaan kotijoukkuetta missään vaiheessa avauserää ja erä vakuuttavasti Viestille 25-12.

Myös toinen erä eteni LP Viestin komennossa ja Kertu Laakin syöttövuorolla kotijoukkue eteni jo 9-4 johtoon. Netta Laaksonen jatkoi kotijoukkueen tehokasta syöttöpeliä, ja Lena Prokopenko sekä Laura Pihlajamäki olivat tehokkaina verkolla. Kotijoukkue rallatteli nopeaan erävoittoon 25-9.

Kolmannen erän alkua edettiin tasaisemmin kotijoukkueen tehdessä virheitä hyökkäyspuolella. Viesti karkasi kuitenkin reiluun johtoon, eikä päästänyt vieraita taistelemaan otteluvoitosta. Kolmas erä kotijoukkueelle 25-15 ja koko ottelu 3-0.

Karoliina Friberg, Nurmon Jymy:

-Peli tökki vähän joka osa-alueella. Pelin alku oli ihan ok, mutta sitten lopahti ja näin kävi oikeastaan joka erässä. Ei hirveästi positiivista sanottavaa.

Laura Pihlajamäki, LP Viesti:

-Eheä suoritus alusta loppuun. Hyvä peli ja hyvä fiilis, joten helppo pelata. Keskityimme ottelussa hyvin ja saimme joka erässä revittyä johtoa. Näköjään yksi treeni passarin ja muun joukkueen kanssa riittää, joten taidankin tulla treeneihin seuraavan kerran vasta torstaina. Peli ei oikeastaan jännittänyt, oli innostunut fiilis tulla taas pelaamaan. Joidenkin passarien kanssa vain on helppo pelata ja ”Kris” on sellainen, hyvistä passeista on helppo hyökätä.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

-Ajattelin ennen peliä, että syöttö-vastaanotto varmaan ratkaisee tänään pelin ja niinhän siinä kävi.Tappiot eivät minua harmita, mutta tänään emme päässeet pelaamaan ollenkaan ja olimme lähtökuopissa koko pelin ajan joka osa-alueella. Vastustajalla taas onnistui kaikki. Viime kaudella ongelmamme oli, että kotipelit pelasimme hyvin mutta vieraissa huonosti, ja toistaiseksi sama jatkuu myös tällä kaudella.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Meillä oli hyvä treeniviikko takana, joka siirtyi nyt peliin. Harjoitusten kovaan tasoon vaikuttaa se, että meillä on ollut 5-6 ulkomaalaista pelaajaa treeniringissä, ja tämä kehittää meidän suomalaisia pelaajia. Kauden paras peli meiltä ja koko joukkue onnistui tänään. Passitempomme oli tänään nopeampi kuin Nurmossa, jossa Jymy pystyi paremmin lukemaan peliämme. Laura Pihlajamäki onnistui ensimmäisessä pelissään hyvin ja hän tuo paljon uhkaa verkolle, joka helpottaa myös passarimme peliä.

Otteluisäntä Talonmiespalvelu A. Määttä palkitsi ottelun parhaina LP Viestistä Kertu Laakin ja Nurmon Jymystä Karoliina Fribergin.

LP Viesti - Nurmon Jymy 3-0
25-12, 25-9, 25-15
LP Viesti: Laak 18/+12, Prokopenko 13/+10, Pihlajamäki 11/+10
Jymy: Kriljic 7/0, Friberg 5/+3, Malloy 4/-3