Seuraa meitä somessa:

LP Viesti haastamaan LP Kangasalaa lauantain finaalissa

29.01.2021

LP Viesti punnersi avauserän tappion jälkeen voittajaksi Liigaplokia vastaan Finnish Teknikum Cupin toisessa välierässä lukemin 3-1 (21-25, 25-23, 25-15, 25-20).

Loppuottelussa salolaiset kohtaavat lauantaina LP Kangasalan, joka päivän aiemmassa pelissä kaatoi Pölkky Kuusamon. Sekä naisten että miesten Suomen Cup -mestaruudet ratkeavat viikonlopun aikana Tampereen Kaupissa pelattavassa Final Fourissa.

LP Viesti loisti välierässä tasaisuudellaan, josta passari Viktoriia Tuchasvilin oli mukava etsiä kulloiseenkin hetkeen sopiva ratkaisija. Iina Andrikopoulou ja Anniek Siebring näkyivät pistetilastossa, mutta oikeilla hetkillä ratkaisuvaiheissa nousivat esille myös Noora Kosonen, Nea Haatainen ja Anna Czakan.

Tuchasvilin ilta ei kaikkineen kuitenkaan sujunut mukavasti, sillä sekä nilkka että kylki ottivat osumaa, joten kunnon hoivailu seuraavan päivän finaalia varten on tarpeen. Vuosi sitten finaalissa samainen passari nimenomaan loukkasi kesken ottelun, mikä vaikutti merkittävästi sen pelin lopputulokseen.

- Tulimme tähän peliin huonosti mukaan, mutta sitten tajusimme, mistä tässä oikeasti taistellaan, ja halua löytyi enemmän. Ja puhuminen kentällä auttoi paremmin tekemään oikeita ratkaisuja, hakkuri Iina Andrikopoulou sanoi.

LP Viestin joukkueessa on valmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan useita ensikertalaisia tällaiseen painepaikkaan, ja se näkyi alussa. Toisaalta esimerkiksi Noora Kosonen hakee jo viidettä ja Tuchasvili kolmatta Suomen cupin voittoa.
- Hermostunut kaksi erää alkuun. Saimme puolustuksia, mutta löimme torjuntaan. Pysyimme sen vuoksi pelissä mukana, että tappiopisteet sattuivat enemmän omiin syöttövuoroihin, LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen mietiskeli.

Voittoisat putket auttoivat sitten Viestiä johtoasemassa pelaamiseen ja tauolle mentiin erälukemissa 1-1.
- Putsattiin sitten kakat housuista siinä kohtaa, ja sen jälkeen pelimme olikin rennompaa. Eipä kyllä olisi alun jälkeen uskonut että voittoerämme katsoen veimme torjuntapuolta pistein 13-3, Lemminkäinen kuvaili.

Liigaploki kuitenkin pyristeli mukana aivan loppuun asti. Amerikkalaisvahvistuksista Lauren Matias ja Jaidyn Blanchfield tekivät joukkueelleen enimmät pisteet.

- Teimme pelistä hyvän taistelun. Tietysti erityisyyttä tästä viikonlopusta vei pandemiatilanne sekä fanien puuttuminen. Muutama putki vastustajan hyväksi ratkaisi pelin, mutta olen ylpeä taistelusta, Plokin Jaidyn Blanchfield harmitteli.

LP Viesti hakee lauantaina peräti yhdettätoista cup-mestaruuttaan vuodesta 2002 alkaen. Viime kaudella kannun vei juuri välierässä kaatunut Liigaploki, joka onnistui vuoden 2019 finaalissa nousemaan mestariksi kahden erän tappion takaa.

LP Viesti: Iina Andrikopoulou 18/+7, Anniek Siebring 17/+5, Anna Czakan 11/+7
Liigaploki: Jaidyn Blanchfield 20/+5, Lauren Matias 16/+10, Jaelyn Keene 9/+2

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin