LP Viesti hakee paikkaa Mestareiden liigaan

15.05.2014

LP Viestin pelaajille haetaan uusia, kovia haasteita Mestareiden liigasta.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kuusinkertainen voittaja LP Viesti hakee paikkaa seurajoukkueiden korkeimmalle tasolle, Mestareiden liigaan. CEV DenizBank Volleyball Champions League on Euroopassa pelattavista Eurocupeista arvostetuin, sitä alempana ovat LP Viestille jo tutut CEV-cup ja Challenge-cup.

LP Viesti on LP Salon nimellä menestynyt mainiosti niin CEV- kuin Challenge-cupeissakin ja yrittää nyt ottaa jälleen askeleen ylöspäin.

Paikka Mestareiden liigaan ei avaudu salolaisjoukkueelle automaattisesti, sillä vaikka LP Salo onkin kerännyt vuosien aikana ranking-pisteitä Suomelle, ne eivät vielä riitä vakiopaikkaan. Euroopan Lentopalloliitto CEV on viime vuosina myöntänyt muutamia villejä kortteja Mestareiden liigaan ja tätä kautta LP Salo pyrkii mukaan.

LP Viesti on ensimmäisen kerran ollut mukana Eurocupeissa kaudella 2002-03, jolloin se sijoittui Salon Viestin nimellä omassa neljän joukkueen alkulohkossa toiseksi. Ensimmäisellä CEV-cupin kaudella 2010-11 LP Salo putosi ensimmäisellä kierroksella jatkosta, mutta jatkoi pelejä hienosti Challenge-cupissa ja sijoittui siinä komeasti 5. sijalle. Joukkueen pudotti jatkosta Azerrail Baku, joka lopulta voitti koko cupin.

Kaudella 2012-13 tahti oli vieläkin parempi: putoaminen ensimmäisellä CEV-kierroksella, mutta Challenge-cupissa mm. kahdella kultaisen erän voitolla peräti välieriin saakka – siinä huippujoukkue Krasnodar oli kuitenkin liian vahva. LP Salolle kuitenkin cupin 3. sija.

Viime kaudella menestys oli vähintäänkin samaa luokkaa: CEV-cupissa kaksi kierrosta voitokkaasti - kolmannella kierroksella vastassa jälleen huippujoukkue, Fenerbahce, ja putoaminen jatkosta. CEV-cupin 9. sija oli kuitenkin loistava saavutus kovien eurooppalaisjoukkueiden joukossa.

Mestareiden liiga olisi seuralle jälleen iso askel eteenpäin, mutta ensin pitää saada paikka sinne. Mikäli liigaportit eivät – vielä – suomalaisseuralle avaudu, pelaa LP Viesti (LP Salo) CEV-cupissa. Euroopan Lentopalloliitto tekee ratkaisut asiassa kesäkuun aikana.

Kari Raatikainen, päävalmentaja (sopimus LP Viestin kanssa 2014-17)

– Urheilullisena haasteena hieno juttu, oma haaste tietysti myös seuralle. Jo paikan hakeminen osoittaa, että LP Viesti on tässäkin asiassa tosissaan. Isompaa kuvaa ajatellen myös koko suomalaiselle naislentopalloilulle iso asia.

– Fenerbahce-ottelumatkan aikana Turkin Istanbulissa nähtiin peräti kuusi naislentopallojoukkuetta peleissä ja harjoituksissa – minusta LP Salo oli siinä joukossa neljänneksi paras joukkue (paikalla oli siis Mestareiden liigan joukkueita sekä CEV-cupin Fenerbahce)

– Haaste on tottakai todella iso, mutta sellaisia on joskus otettava.

– Toivottavasti päästään mukaan ja sen jälkeen toivottavasti asia ei jää yhden vuoden projektiksi.