LP Viesti haki revanssivoiton Kangasalta

21.11.2018

LP Viestille tähän mennessä ainoan liigatappion aiheuttanut LP Kangasala sai tuta salolaisten ”koston” keskiviikkona omassa kotisalissaan. LP Viesti haki voiton suoraan kolmessa erässä 0-3 (21-25, 23-25, 17-25). Pelin käänteentekjijäksi muodostui Viktoriia Tuchashvilin tulo vieraiden passariksi toisessa erässä.

LP Viesti jatkaa liigan kärjessä tilillään siis edelleen vain yksi tappio. LP Kangasala on kolmantena hävittyään nyt kaksi ottelua. Voitto oli salolaisille 10 perättäinen ja erävoittojakin sille on kertynyt nyt peräti 22 peräkkäin.

Joukkueiden aloitusseitksikot
Kangasala: Viljanen, Taylor, Peit, Riikonen, Tikka, Haneline, Sievänen (L)
LP Viesti: Yagubova, Laak, Prokopenko, L.Piesanen, Czakan, Kettunen, Hämäläinen (L)

LP Kangasalan passari Mita Uiato oli edelleen poissa henkilökohtaisten syiden takia ja parhaillaan kotimaassaan.

Avauserässä vieraat joutuivat parin pisteen takaa-ajoasemaan Nette Peitin hyvällä syöttövuorolla, mutta heti perään Kertu Laak alusti syöttöpaikalta Lotta Piesasen ja Pilvi Kettusen tukiessa hyvin verkolla vieraat johtoon (16-18). Kayla Hanelinen ässä toi kotijoukkueen vielä tasoihin (21-21). Seuraavat kolme pistettä irtosi kuitenkin vieraille Jutta Riikosesta: Yagubovan torjunta ja Hämäläisen puolustus sekä heikosta passista verkkoon ajautuminen ratkaisivat erän vieraille. LP Viestillle avauserääbn kuusi torjuntaa.

Toiseen erän alkupuolikas oli melkoista ”vuoristoarataa”. 11-6 -lukemissa salolaiset tekivät passarivaihdon Krystsina Yagubovan annettua paikan Viktoriia Tuchashvilille ja se piristi selkeästi vieraiden peliä, Erän keskiavaihe oli aivan erinomaista puolustuspelaamista, ja peliä yleensäkin, puolin ja toisin. Kotijoukkue laittoi hyvin hanttiin erän lopulla, mutta salolaiset veivät sen 23-25.

Kolmannessa erässä LP Viesti karkasi jo hyvissä ajoin turvalliseen johtoon kuitaten erän, ottelun ja täydet kolme sarjapistettä ”Mellilän Boskovicin", Saana Lindgrenin ässällä.

Lotta Piesanen, LP Viesti:

- Tosi mukava saada kymmenes peräkkäinen voitto.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti päävalmentaja:

- Oltiin kaikessa hieman parempia. Hyökkäysteho saisi parantua, mutta tehtiin vähän virheitä.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Tehtiin liikaa virheitä. Kaksi ensimmäistä erää pysyttiin mukana, mutta kolmas erä ei oikein koskaan käynnistynyt meiltä.