Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ja HPK selviin avausvoittoihin välierissä

23.03.2018

Runkosarjan kärkikaksikko LP Viesti ja HPK jättivät vierailijat LP Kangasalan sekä LiigaPlokin ilman erävoittoja välierien avauspeleissä perjantaina.

LP Viesti ylivoimainen kotiavauksessaan

LP Viesti otti varsin rutiininomaisen 3-0 -kotivoiton välieräsarjan avauksessa LP Kangasalaa vastaan. Eränumerot 25-17, 25-17 ja 25-14 kuvaavat varsin hyvin pelin voimasuhteita.

Avauserässä LP Kangasala sinnitteli tasoissa lukemiin 9-9 saakka, mutta kun kotijoukkue repäisi eron kuuteen pisteeseen (15-9), luuli erän jo ratkaistun. LP Kangasala tuli mm. Jutta Riikosen syöttövuorolla kuitenkin jo pisteen päähän ennen kuin kotijoukkue sai 16:nnen pisteensä. Siitä edettiin lukemiin 17-17, kunnes LP Viestin virolaispelaaja Kertu Laak iski voimalla pallon lattiaan ja perään salolaisille merkittiin kolme vahvaa torjuntaa ja yksi ässäsyöttö – erä oli ratkaistu.

Toisen erän kulku oli osin samanlainen: kotijoukkue oli jo 10-3 –johdossa, vieraat tulivat lukemiin 12-7 ja 14-11 kunnes LP Viesti taas karkasi lukemiin 17-11. Vieraiden nousu 18-15:een ei vienyt heitä kuitenkaan lähemmäs erävoittoa, loppu oli jälleen kotijoukkueen.

Kolmannessa erässä LP Kangasala tuntui jo hieman alistuneelta kohtaloonsa ja kotijoukkue pääsi tunnin ja vartin kestäneen tehokkaan peliajan jälkeen juhlimaan ensimmäistä osavoittoa.

Joukkueiden parhaina otteluisäntä kauppakeskus Plaza palkitsi passarit: LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin ja LP Kangasalan Mita Uiaton.

- Saloon on mukava tulla pelaamaan, täällä on hyvä Sali. Me emme kuitenkaan saaneet itsestämme irti sitä, mitä olemme esittäneet parin viime kuukauden ajan. Vastustaja syötti hyvin, mutta ei meidän syötössäkään suurta vikaa ollut, mietti Uiato.

- Avauserään kotijoukkue teki jonkin verran virheitä ja pääsimme lähelle. Vastustajassa ei oikeastaan mikään yllättänyt, olemme katsoneet aika paljon videoita heidän peleistään, sanaili Mita Uiato.

Viki Tuchashvili korosti hyvää valmistautumista peliin.

- Onnistuimme hyvin valmistautumisessa ja saimme aikaan ihan hyvän pelin. LP Kangasala ei varmaan pelannut tänään heidän parasta peliään, arvioi Viki, jonka Tamari-tytär vietti pelipäivänä 2-vuotisjuhliaan.
- Avauserä ei meiltä ollut paras mahdollinen, toinen olikin jo parempi. Pyritään jatkamaan vähintään samalla tavalla lauantaina Kangasalla, jossa on ihan mukava sali pelata, lupaili ukrainalaispassari.

LP Kangasalan valmentaja Kai Stenius arveli pelin menneen jännityksen piikkiin.

- Jännitystä tai pelkoa tai arastelua – en oikein tiedä mitä meidän peli oli. Toki on huomattava, että tämä oli monelle pelaajalle ensimmäinen näin tärkeä peli Suomessa, joukossa oli siis ensikertalaisia. Toivottavasti saatiin jännitykset karistettua Salohallin lattialle ja ollaan lauantaina valmiimpia, odottaa Stenius.
- Danielle (Brisebois) oli tänään aika pihalla, hänellekin tämä oli tällä tasolla ensimmäinen peli. Kaiken kaikkiaan emme pystyneet juurikaan haastamaan LP Viestiä, mutta onneksi jatkoon tarvitaan kolme voittoa ja tämä oli vasta ensimmäinen peli, muistutti Stenius.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli moneen asiaan tyytyväinen.

- Tasainen esitys. Kangasala aloitti hyvin ja oli hyvä, että pysyimme mukana alussa. Lauantaina on kuitenkin uusi peli ja meidänkin pitää pelata paremmin.
- Syöttö – vastaanotto -peli meni minusta jokseenkin tasan, hyökkäyspelissä me teimme selvästi vähemmän virheitä kuin vastustaja (7 – 16).
- Ronja Heikkiniemen hyökkäyspeli jäi miinukselle, mutta hän paikkasi hyvin vastaanotossa loppua kohti. Roosa Heikkiniemi hoiti liberotehtävänsä hyvin ja Hanna-Mari Arminen otettiin lopussa enemmän mukaan, jotta saatiin hänelle peliaikaa – loppukauden aikana tarvitaan kuitenkin useita pelaajia. Hillaelina Hämäläisen kanssa mennään päivä kerrallaan eteenpäin, kuvaili Lemminkäinen.

Sarjan toinen ottelu pelataan lauantaina 24.3. klo 17 alkaen Kangasalla, kolmannen pelin vuoro on keskiviikkona 28.3. klo 18.30 jälleen Salohallissa.

LP Viesti - LP Kangasala 3-0
25-17, 25-17, 25-14
LP Viesti: Laak 12/+7,Rakic 11/+8,Kosonen 9/+7
LP Kangasala: Brisebois 9/+-8,Lattin 6/+3,Wagner 6/+3
Katsojia: 683

Ottelutilasto

Collins johti HPK:n kotivoittoon

Passari Chloe Collins juoni ja syötti HPK:n selkeään kotivoittoon LiigaPlokista naisten välierien avauspelissä Hämeenlinnassa erin 3-0 (25-17, 25-8, 27-25).

Collinsin mainion passipelin lisäksi hän ehti syöttämään pelissä 22 kertaa kolmeen erään. Vicky savard nakutti hakkurina 72% hyökkäyksell 16/+12 ja Daniela Öhman keskellä 12/+8. Vieraiden paras pistanainen oli 10/0 tehnyt Canace Finley.

Kaksi ensimmäistä erää oli täysin HPK:n ylivoimaa, toinen jopa murskaavaa sellaista. Kolmannessa LiigaPloki nousi 22-17 -numeroista vielä tasoihin kolmeen otteeseen, mutta kaksi Suvi Kokkosen onnistunutta hyökkäystä päätti erän ja ottelun.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Mielestäni tytöt suorittivat tänään hyvällä tasolla henkisesti, taktisesti ja myös teknisesti. Numerojenkin valossa tämä oli korkealuokkainen suoritus, ja olen tyytyväinen siihen. Mielestäni oli hyvä pelata tiukka sarja Nurmoa vastaan. Saimme viritettyä mielentilaamme pudotuspeleihin. Pyysin tänään tyttöjä olemaan keskittyneitä ja aggressiivisia. Käytännössä he olivatkin. Syöttö oli aggressiivista ja tasalaatuista. Chloe (Collins) lunasti tänään arvonsa ja pelasi todella hyvän ottelun, kuten kaikki muutkin. Hän pystyi hallitsemaan vastustajan torjuntaa. Ploki on pahamaineinen siitä, että he saavat kotonaan aivan uutta energiaa yleisöstä. Seuraavasta tullee erilainen peli, mutta on meistä kiinni, mihin suuntaan se kehittyy.

HPK-hakkuri, MVP Vicky Savard:

- Kahden päivän tauko puolivälierien jälkeen teki hyvää ruumiillisesti. Sen jälkeen olemme nostaneet intensiteettiä päivä päivältä. Tulimme tähän peliin aika liekeissä. Tämä oli hyvää jatkoa viikolle. Olemme syöttäneet aggressiivisesti niin tässä kuin viime ottelussamme Plokia vastaan. Kun pakotamme heidät pelaamaan korkeita palloja, pystymme hallitsemaan enemmän. Olemme nyt playoffeissa, joten meidän täytyy vain jatkaa tulitusta. Olemme kokeilleet eri tempoja Chloen kanssa ja nyt se maksaa itsensä takaisin. Toivottavasti se toimii vielä ainakin seuraavat viisi ottelua.

LiigaPloki-päävalmentaja Jukka Koskinen:

- Tämä oli vähän samanlainen peli kuin ensimmäinen puolivälierä Kuusamossa. Toinen eräkin meni samoilla pisteillä. Lähellä oli, ettemme jääneet viiteen. Sen erän voi unohtaa. Meillä ei liikkunut siinä mikään. Ensimmäinen oli hyökkäysilottelua. Molemmilla oli prosentit yli 50, mutta puolustussarakkeessa huomasi, että HPK kaivoi, mutta meille jäi käytännössä joka pallo. Teimme myös enemmän virheitä. Tämä kausi on ollut sellainen, että meidän on tarvinnut välillä käydä pohjalla, mistä joukkue on kerännyt itsensä. Nyt se keräsi itsensä jollain tavalla kolmanteen erään. Nousimme Kuusamo-sarjassakin, niin uskon, että Pihtiputaalla on sunnuntaina aivan erilainen peli.

LiigaPloki-passari, MVP Suzanne Horner:

- Siksi pelaammekin viisi ottelua, että kaikki mukana olevat joukkueet ovat hyviä, eikä tuloksista voi olla varma. Joukkueen pitää olla parempi kolme kertaa. Mielestäni hajosimme jo alussa henkisesti. Sellaista ylä- ja alamäkeä tämä on ollut koko kauden. Meidän pitää nyt vain keksiä, miten aloittaa vahvasti kokonainen ottelusarja. Viime sarja alkoi aivan samalla tavalla. Tiedämme, miten tästä noustaan, mutta eihän tämä ole ihanteellinen avaus. Passaaminen on aina vaikeaa, kun vastapuolella on hyviä torjujia, ja päätöksenteossa on monta muuttujaa. Tänään se oli erityisen vaikeaa, mutta otan tästä opikseni tietäen, milloin pitää passata kellekin, ja ketä vastaan meidän pelaajat lyövät.

HPK - LiigaPloki 3-0
25-17, 25-8, 27-25
HPK: Savard 16/+12,Öhman 12/+8,Kokkonen 12/+7
LiigaPloki: Finley 10/+0,Reid 8/+0,Boricheva 6/+4
Katsojia: 525

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Sinikka Makkonen / LP Viesti

Välierien tilanteet

LP Viesti - LP Kangasala 1-0
HPK - LiigaPloki 1-0
Kolmella voitolla finaaleihin

Välierien otteluohjelma

La 24.3. 17:00 LP Kangasala - LP Viesti
Ke 28.3. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
Tarvittaessa
Pe 30.3. 17:00 LP Kangasala - LP Viesti
Su 1.4. 17:00 LP Viesti - LP Kangasala

Su 25.3. 17:00 LiigaPloki - HPK
Ke 28.3. 18:30 HPK - LiigaPloki
Tarvittaessa
Pe 30.3. 18:30 LiigaPloki - HPK
Su 1.4. 18:00 HPK – LiigaPloki

  Takaisin