Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ja LP Kangasala puhtaisiin vierasvoittoihin

11.10.2023

Keskiviikkona ei kotijoukkueille suotu erävoittoja naisten Mestaruusliigassa. LP Viesti haki voiton LiigaPlokista hyvän puolustuspelinsä pohjustamana ja LP Kangasala hoiti homman voitokkaasti JymyVolleyn vieraana.

JymyVolleyn tehot eivät riittäneet LP Kangasalan kaatoon

JymyVolleysta ei ollut vastusta kauden kolmanteen voittoon yltäneelle LP Kangasalalle keskiviikkona kotisalissa Nurmohallilla. Vieraat veivät ottelun suoraan kolmessa erässä 0-3 (16-25, 21-25, 19-25).

Ensimmäiseen erään vieraat lähtivät vahvasti. Emännät sitkuttelivat vauhdissa aina viiteen pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen Kangasala pisti pykälän lisää peliin, eikä JymyVolleylla ollut eväitä vastata. Erässä nähtiin pitkiä palloralleja, jotka päätyivät lopulta vieraille. Kotijoukkue sortui myös hyökkäysvirheisiin, joita se teki peräti seitsemän vastustajan nollaa vastaan.Toiseen erään JymyVolley sai hyvän alun, ja johti jo pistein 6-2. Tasatilanteessa 7-7 vastustajan syöttövuoroon tuli Laura Laukkanen, jonka syötöillä vieraat kirivät jo 7-14 johtoasemaan. Vaikka kotijoukkueen vastaanotto oli kauden parasta, eivät pallot jääneet vastustajan kenttää. Kotijoukkueesta kunnostautuivat nuori Annika Koivuniemi ja vaihdosta kentälle tullut Sofia Päykkönen. Vieraista parastaan antoivat Iina Andrikopoulou ja Viivi Pyhäjärvi.

Patrik Ojaniemi nosti toisen erän lopussa hyvin sisään tulleen Sofia Päykkösen kolmannen eron aloitukseen. Vahva tahti jatkui, ja 185-senttinen yleispelaaja onnistui sekä verkolla että iskuissa. Erä eteni vieraiden tahdissa, eikä kotijoukkue pystynyt pistämään Kangasalalle hanttiin.

Nitta Korhonen, JymyVolley:

-Hyökkäyspeli oli kaverilla tänään parempi. Kokonaisuus puuttui meiltä, vastaanottoprosentti oli hyvä, mutta muualla on vähän kehitettävää. Oma peli kulki ihan hyvin, tämä kausi on ollut nousujohteista. Peli peliltä paranee. Tänäänkin meillä olisi ollut mahdollisuus voittoon, mutta se vaatii vielä yhden etapin enemmän, että päästään voittamaan eriä ja sitä kautta pelejä.

Patrik Ojaniemi, JymyVolley:

-Kun katsoo tilastoa niin meillä on omia pisteitä + 6, ja kaverilla niitä on +33, että kun vähän tehdään omia niin kyllä niitä myös annetaan. Tähän saisi keskittyä enemmän. Vastustajaan nähden voitettiin vastaanotossa, mutta ei pystytty sitä hyödyntämään. Otteluennakossa toivoin torjunta-puolustusta, mutta siinä vähän jäätiin.
Näistä kolmesta pelistä tämä oli meiltä hengettömin esitys. En tiedä, mistä johtuu, onko valmistautumisessa mennyt jotain vikaan. Pitäisi lähteä haastaan. Tietyillä osa-alueilla ollaan parempia, mutta sitten se kokonaiskuva ei toimi. Aina tulee pari helppoa pistettä sieltä, ja toiset täältä, ja kun se repeää, ei se usko riitä. Tänään ei viety peliä missään vaiheessa vaan roikuttiin mukana. Positiivista tänään oli vastaanotto, joka saatiin ensimmäistä kertaa hilattua oikeaan suuntaan.Ada Peura, LP Kangasala:

- Meidän hyökkäyspeli oli aika vahvaa, ja kun saatiin lopussa parannettua vastaanottoa päästiin myös hyökkäämään paremmista tilanteista. Olihan jännitystä, kun tulin entiseen kotisaliin pelaamaan. Oltiin harkkaturnauksessa täällä ennen kautta, ja jo silloin oli outoa, mutta edelleen on outoa aloittaa toiselta puolelta. Olen tyytyväinen omaan peliin, hyökkäys kulki ja torjunta meni ihan hyvin, mutta syötöt ei kulkeneet kovin hyvin. Viime kaudesta olen kehittynyt eniten verkkopelaamisessa. Torjunta on mennyt eteenpäin, ja olen saanut lisää voimaa hyökkäykseen.

Arttu Keränen, LP Kangasala

- Me syötettiin hyvin, onnistuttiin siinä, mitä syötöllä haettiin. Ja totta kai meillä on hakkuripeli ja Neea (Joki) yleispelaajana, heidän hyökkäystehonsa ovat erittäin kovat. Tasaista suoritusta haettiin, toisessa erässä otettiin tuplavaihtoa ja muuta niin siinä meinasi mennä paletti pikkasen sekaisin, mutta muuten ihan tasaisempi suoritus kuin kaksi ensimmäistä peliä. Siihen pitää olla tyytyväinen. Tuloksellisesti voi olla alkukauteen tyytyväinen, yksi menetetty sarjapiste Plokille viime lauantaina, mutta melkoista vuoristorataa on pelillisesti ollut. Erien sisällä suhdanteet on ailahdelleet, mutta siitä se pikku hiljaa alkaa asettumaan, ja minusta tänään oli ihan hyvä nykäys siihen suuntaan. Viikon päästä keskiviikkona päästään Puijoa vastaan ja haetaan vielä napsu lisään niin ollaan oikealla tiellä.


JymyVolley - LP Kangasala 0-3
16–25, 21–25, 19–25
Koti: Burse 12/+6, Koivuniemi 11/+5, Päykkönen 9/+5
Vieras: Andrikopoulou 17/+14, Joki 12/+8, Pyhäjärvi 12/+6

MVP:t
Päykkönen (JymyVolley)
Andrikopoulou (LPKngasala)

PROlibero
Penttilä (LP Kangasala)

Katsojia 339

Ottelukuvat

Ottelutilasto


Yordanova syötti LP Viestin voitton sinetin Putaalla

LiigaPloki-LP Viesti 1-3 ( 17-25,22-25, 22-25)

LP Viesti haki täydet sarjapisteet kaatamalla Pihtipudas-salissa LiigaPlokin suoraan kolmessa erässä. Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön, kun se meni vahvoilla otteilla 0-6 johtoon LiigaPlokin hermoillessa. Kotijoukkue sai hetkeksi otetta peliinsä ja kavensi tilanteeksi 7-9, mutta LP Viesti vei loppuerää mielinmäärin. Kristina Yordanova oli erän hahmo kahdeksalla pisteellä. (3 ässäsyöttöä).

Toiseen erään kotijoukkue sai paremman lähdön ja varsinkin Oona Rasinperä piti yllä kotijoukkueen toiveita. LiigaPlokin 11-8 ja 20-18 johto ei riittänyt ja sen peli oli jollakin tavalla sekavaa. Salolaisten ratkaisijoiksi nouivat keskari Clemence Garcia ja hakkuri Daria Butkevych.

Kolmas erä oli tasaisin ja pelin pitkittyminen näytti toteutuvan, kun LiigaPloki nousi 9-12 tilanteesta 21-18 johtoon Emma Ellisin voimahyökkäyksellä. Kun muuten epävarmasti esiintynyt amerikkalainen pamautti tilanteeksi 22-19, katsomossa odotettiin jo neljättä erää. 22-21 tilanteessa syöttämään tullut Yordanova katkaisi kotijoukkueen toiveet syöttämällä ottelun ratkaisuun asti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, vaikka peli tuli 3-0 meille, se ei ollut helppo ottelu. Alkuun 6-0 johto helpotti meidän pelaamistamme. Kolmannessa erässä nousimme Kristina Yordanovan uskaliailla syötöillä ja joukkueen tärkeillä torjunnoilla otteluvoittoon.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Pelimme oli kauheaa tekemistä. Jos en valmentajana saanut pelaajia pelaamaan, täytyy selvittää omaa tekemiseni. Nyt minulla ja pelaajilla on tehtävä kotiläksyt tästä pelistä, jotta pystymme pelaamaan paremmin jatkossa.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Kauden eka voitto maistuu! Pystyimme parantamaan torjunta- ja puolustuspeliämme hyvien aloitusten myötä. Tärkeätä tässä pelissä oli saada kauden avauspisteet.

Nelly Kinnunen, LiigaPloki:

- Meidän osalta pelimme oli vaisua. Hyökkäyksistämme viimeinen rutistus puuttui. Vastustajamme luki hyvin meidän peliä.

LP Viestin Arita Ternavalle liigaottelu oli uran sadas.

LiigaPloki - LP Viesti 0-3
17–25, 22–25, 22–25
Koti: Rasinperä 11/+6, Ellis 8/-1, Kinnunen 5/+1
Vieras: Butkevych 15/+8, Yordanova 14/+6, Garcia 13/+11

MVP:t
Oona Rasinperä, LiigaPloki
Kristina Yordanova, LP Viesti

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 317

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin