Seuraa meitä somessa:

LP Viesti Laakin johdolla liian kova HPK:lle

07.10.2017

Naisten liigalauantaina nähtiin viime kauden finaalijoukkueiden kohtaaminen Salossa, jonka LP Viesti vei nimiinsä HPK:ta vastaan 3-1. Nurmon Jymy puolestaan kuittasi 2-3 -vierasvoiton WoVo Rovaniemestä säilyttäen liigan kärkipaikan nimissään. Pölkky Kuusamo puolestaan jatkoi voittojen tiellä kukistaen viimeiseksi liigassa nyt pudonneen LiigaPlokin 3-0. Hämeen derbyssä OrPo otti 3-2 -voiton LP Kangasalaa vastaan.


Viime vuoden ”finaaliuusinta” LP Viestin heiniä

LP Viesti otti kauden toisen voittonsa lauantaina kotisalissaan, kun se voitti viime kevään finaaliparinsa HPK:n 3-1. Aaltoillen erästä toiseen edennyt ottelu kulki numeroin 25-20, 27-25, 12-25 ja 25-21.

Kuten voi päätellä, kummankaan joukkueen peli ei vielä ole parhaassa kuosissaan.

- Meillä vaihtui 10 pelaajaa ja tarvitsemme aikaa kehittyä ja kehittää peliä, lisäksi teimme liikaa virheitä. LP Viesti ansaitsi voittonsa, onnittelut heille siitä, mietti vieraiden valmentaja Luca Chiappini rauhallisena pelin päätyttyä.

- En ole juurikaan katsonut tilastoja, minusta ne eivät kerro totuuttaa pelistä. Hakkauripeli oli tänään yksi ratkaisu, tiivisti HPK-valmentaja.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli ehtinyt jo tutustua tilastoihin ja hänenkin arviostaan voi päätellä, ettei sieltä löydy totuutta.

- Kun katsoo tilastojen numeroita niin meidänhän ei olisi pitänyt tätä peliä voittaa. Onneksi kuitenkin näilläkin numeroilla voitto tuli ja se tyydyttää - vaikka tulikin huonommalla pelillä, arvioi Lemminkäinen.

HPK:n parhaana palkittiin taitava passari Chloe Collins (USA):

- Hieno paikka ja hieno vastustaja, arvioi hän kohteliaasti ensivisiittiään Saloon.

- Teimme paljon virheitä ja se oli yksi ratkaisu tappioon. Emme ole vielä pelanneet kovia pelejä ja se näkyi kentällä. Kontrollia omaan peliin ei ollut emmekä pystyneet antamaan painetta vastustajalle, tiivisti Chloe Collins.

LP Viestin parhaan pelaajan palkinnon sai Kertu Laak (EST):

- Tiesin, että HPK kuuluu meidän päävastustajiin ja peli olikin
odotetun kova, vaikka meille paljon parannettavaa jäikin. Pitäisin tätä joukkuevoittona ja kahden voiton turvin on hyvä jatkaa Mestaruusliigaa.


Sitä LP Viesti pääsee tosin jatkamaan vasta 27.10. kun WoVo Rovaniemi tulee vastaan, sillä tällä välillä LP SALO -nimellä joukkue pelaa kaksi tärkeää Mestarien liigan ottelua bulgarialaista VC Maritza Plovdiv -joukkuetta vastaan: 19.10. Bulgariassa ja 25.10. Salossa.

Pelin merkittävin vaihe pelattiin toisen erän lopussa: HPK johti lukemin 6-12 ja 8-14, siitä kotijoukkue kavensi eron 14-15:een. ja siirtyi johtoon 18-17 mm. Ronja Heikkiniemen torjunnoilla ja hyökkäyksillä. HPK pääsi kuitenkin eräpalloon lukemissa 22-24, mutta ei saanut erää poikki ja tilannetta tasoitettua eriin 1-1. 24-25 -tilanteessa vierailla oli uusi mahdollisuus, tulokseton. Siitä LP Viesti teki kolme peräkkäistä pistettä, voitti erän ja siirtyi 2-0 -johtoon.

Vaikka HPK nuiji kolmannessa erässä kovat lukemat 12-25, ei neljännessä erässä ollut voittajasta epäselvyyttä. 18-10 -numeroiden kautta kotijoukkue eteni eräpalloon 24-15, mutta sai erän poikki vasta kuudennella ottelupallolla.

Lähitapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Collins HPK

LP Viesti - HPK 3-1
25-20, 27-25, 12-25, 25-21
LP Viesti: Laak 22/+15,Kosonen 12/+-1,Heikkiniemi 10/+5
HPK: Kokkonen 19/+10,Savard 12/+4,Baggi 10/+3
Katsojia: 494

Ottelutilasto

LiigaPlokin taistelua ei palkittu Kuusamossa
LiigaPloki oli saanut hyvän taisteluilmeen lauantai-illan Kuusamoon otteluun. Pölkky nousi takaa sekä ensimmäisessä että kolmannessa erässä erävoittoon. Kun se kuittasi toisenkin, jäivät pisteet Kuusamoon 3-0.

Ensimmäistä vierasjoukkue johti vielä 16-20, mutta erän lopussa Essi Helmisen syöttäessä kaksi ässäsyttöä ja Mara Greenin onnistuessa keskeltä, Pölkky oli ensimmäisenä kiinni eräpallossa lukemin 24-21. Seuraava Helmisen syöttö oli myös hyvä ja se päättyi vastustajan käsittelyvirheeseen 25-21.

Toinen erä oli tasaista pelaamista ja kotijoukkue oli jälleen erän lopussa vahvempi. Olena Prokopenko paukutti jatkopalloilla palloa kenttään ja päätti myös erän 25-21.

Kolmas erä oli todellinen jännitysnäytelmä. Ploki johti erää 18-22 ja vaihtopallojen jälkeen vielä 19-23. Nea Haatainen syötti terävästi erän lopussa ja päätti erän ässäsyöttöön 29-27.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Vähän viime HPK-pelin tapaan joukkue osoitti henkistä vahvuutta. Plokista näki, että ilmaiseksi ei mitään anneta. Vaikka näyttikin, että olemme vähän taipumassa kolmannessa erässä tultiin takaisin ja 3-0 voittoon täytyy olla tosi tyytyväinen. Nealla (Haatainen) hieno kolmannen erän loppu syöttöruudussa ja katkaisupalloon ässäsyöttö.

- Syöttöpeli parani muutenkin kahden viikon takaisesta. Torjunta-puolustus toimi hyvin ja saimme vastustajan nelospaikan hyökkäyksen kuriin.

- Mara Green tuli aivan loistavasti sisään. Ensimmäinen ammattilaispeli vasta ja hän pelasi kuin olisi ollut jo pitkään joukkueen mukana.

Jukka Koskinen, päävalmentaja Ploki:

- Vaikea olla tyytyväinen hävitystä pelistä, mutta tänään olen peli-ilmeeseen tyytyväinen. Erien lopuilla hävisimme ja vastustajalla näkyi tietty rutiini ratkaisupalloissa. Tulossa olemme.

Meredith Hardy, Ploki:

- Lähdimme taistelemaan ja sitä olemme kaivanneetkin omaan peliimme. Emme pystyneet muuttamaan pelissä asioita tarpeeksi nopeasti vastustajan mukaan. Hyvä taistelupeli.

Essi Helminen, Pölkky:

- Voitettiin 3-0. Peli oli meiltä hiukan tahmeata, mutta pää kesti tällä kertaa ja henkisesti vahvempia. Vastustaja puolusti hyvin ja vastaanotto toimi heillä myös ensimmäisessä erässä.

- Hiukan jännitti, mutta olen tyytyväinen omaan peliin.

Parhaat pelaajat:
Helminen Pölkky
Hardy Ploki

Lähitapiolan pisteet
3 Helminen Pölkky
2 Green Pölkky
1 Terrell Pölkky

Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 3-0
25-21, 25-22, 29-27
Pölkky Kuusamo: Helminen 17/+11,Prokopenko 14/+5,Green 12/+10
LiigaPloki: Hardy 14/+13,Reid 11/+2,Tuominen 10/+6
Katsojia: 422

Ottelutilasto

OrPo vei viisieräisen Pirkanmaan derbyn

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan hegemoniaottelu LP Kangasalan ja OrPon välillä päättyi vierasjoukkueen niukkaan 3-2 voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää lupasivat nopeata ottelua vierasjoukkueelle, kun LP Kangasalan hyvät erien alut kuihtuivat lähinnä melko heikkoon laitapelaamiseen, mutta pitkällä erätauolla sai kotijoukkue juonen päästä kiinni ja vei kaksi seuraavaa erää jopa melko helposti, varsinkin keskihyökkäykset jälleen vakuuttaneen Jessica Wagnerin johdolla tuntuivat toimivan liki joka kerta kun pallo keskelle saatiin pelattua.

Viides erä alkoi Orpon komennossa, joka etenikin jo 4-0 johtoon Francyele Stedilen syöttövuorolla ennen kuin kotijoukkue heräsi taisteluun voitosta, kun myös Jutta Riikonen sai syöttönsä kulkemaan ja kotijoukkue johtikin parhaillaan usealla pisteellä, kunnes OrPo pakotti kotijoukkueen muutamaan helppoon virheeseen ja vei ottelun viidennen erän ja samalla koko ottelun.

Saara Lepistö, OrPo :

- Ei pelattu parasta peliämme tänään, hieman oli vaikea saada rytmistä kiinni. Uuden pelaajan (Jale Hervey) peliin mukaan tuleminen ei häirinnyt, koska olemme jo jonkin verran harjoitelleet yhdessä ja kyseessä on ulospäinsuuntautuva persoona, joka varmaan hänen tuuletuksistaan näkyi.

Annukka Palomäki, LP Kangasala:

- Kohtuullisen hyvä fiilis jäi koska nousimme kahden huonon erän jälkeen vielä taistelemaan ottelun voitosta. Meillä on hyvä joukkuehenki joka tuo vielä meille varmasti vielä pisteitä ja voitamme vielä viidennenkin erän. On kuitenkin huomioitava, että esim Lissu (Hurskainen) on joutunut pelamaan alkukaudesta sekä yleispelaajaa, hakkuria ja jopa liberoa eli yhteispeli ei voi vielä ollakaan parhaalla mahdollisella tasolla mutta eteenpäin mennään koko ajan.

Zvonko Nikolic, OrPo:

- Todella huono peli meiltä, emme löytäneet rytmiä pelaamiseen oikein missään vaiheessa. Pelimme oli monelta osin pehmeää ja kömpelöä. Tosin Kangasala pelasi hyvin, eli en halua viedä heiltä kunniaa hyvästä taistelusta. He pelasivat hyvin ja käyttivät hyvin kaikkia kuutta pelaajaa kentällä.

Janne Anturamäki, LP Kangasala:

- Eteenpäin mennään koko ajan, peli ei ollut kovin korkeatasoista vieläkään mutta hienosti noustiin kahden erän jälkeen taistelemaan vielä voitosta. Keskihyökkäykset toimivat taas varsinkin Jessican kohdalla hyvin, ja jouduinkin passari Mitaa jopa hieman patistamaan pelaamaan palloa keskelle enemmän. Muuten olen kyllä tyytyväinen, että passit jakautuivat tasaisesti, ja 15 torjuntaa ei ole huono, vaikkakin parempaankin pystyymme, mutta kehitys siis jatkuu.

Parhaat pelaajat:
LP Kangasala: Jessica Wagner
OrPo : Francyele Lemos

Lähitapiolan pisteet
3 Lemos OrPo
2 Wagner LP Kangasala
1 Lepistö OrPo

LP Kangasala - Oriveden Ponnistus 2-3
25-27, 20-25, 25-21, 25-16, 12-15
LP Kangasala: Wagner 23/+20,Lattin 17/+7,Riikonen 16/+3
Oriveden Ponnistus: Lemos 25/+14,Stedile 16/+1,Hervey 10/+-5
Katsojia: 257

Ottelutilasto

Jymy viidessä erässä parempi Rovaniemellä

WoVo ja  Nurmon Jymy väänsivät täydet viisi erää lauantaina vierasjoukkueen kuitattua voiton  2-3 (21-25, 16-25, 26-24, 25-20, 10-15).

Kumpikaan joukkue ei esittänyt parasta osaamistaan kahdessa ensimmäisessä erässä. Vieraiden Alexandra Vajdovan hurja vire siivitti kuitenkin Jymyn erävoittoihin. Kotijoukkue syttyi taistelemaan kolmannessa erässä ja vei kaksi seuraavaa erää. Viidennessä erässä WoVo antoi vastustajalle peräti 12 pistettä virheiden muodossa ja Jymy otti ottelusta kaksi sarjapistettä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Emme vieläkään päässeet sille tasolle, miltä pelimme näyttää treeneissä. Saimme muutaman kovan hyökkäyksen kolmanteen erään ja sen kautta pelimmekin rentoutui. Ajoittain saimme pelattua myös sellaista peliä, mitä todellisuudessa osaamme. Olen tyytyväinen avauspisteeseen.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Ensimmäinen vieraspeli kahden kotiottelun jälkeen oli vaikea paikka. Emme pystyneet pelaamaan tänään omalla tasollamme. Ensimmäisen erän pelillä kumpikaan joukkue ei olisi pärjännyt edes 1-sarjassa. Rovaniemen tytöt heräsivät lopulta taistelemaan ja ansaitsivat tänään pisteensä.

Roosa Rautio, WoVo:

- Kaksi ensimmäistä erää pyristelimme mukana ja pitkällä erätauolla päätimme pukuhuoneessa, että käännämme pelin. Seuraavissa erissä saimmekin palloja nostettua ja tapettua, ja päästiin sitä kautta takaisin peliin mukaan. Saimme hieman lisää itseluottamusta ja nyt tiedämme, että pystymme pelaamaan myös hyvää lentopalloa.

Julia Niemi, Jymy:

- Vaikea ottelu tänään. Olen iloinen, että saimme käännettyä kaksi ensimmäistä erää voitoksemme ja lopulta vielä viimeisenkin erän. Täytyy antaa tunnustus vastustajalle, WoVo pelasi tänään hyvin.

Lähitapiolan pisteet
3 Vajdova Jymy
2 Rantanen WoVo
1 Niemi Jymy

WoVo Rovaniemi - Nurmon Jymy 2-3
21-25, 16-25, 26-24, 25-20, 10-15
WoVo Rovaniemi: Rantanen 26/+9,Sullivan 12/+7,Hirvonen 12/+3
Nurmon Jymy: Vajdova 30/+11,Riikilä 13/+7,Friberg 12/+9
Katsojia: 312

Ottelutilasto

Kuvat: 
Vesa Ronkainen / Pölkky Kuusamo
Marko Junttila / WoVo Rovaniemi
Pertti Flinck / LP Kangasala
Monica Remmelkoor / LP Viesti

  Takaisin