Seuraa meitä somessa:

LP Viesti, Lentiskerho ja LiigaPloki voitokkaita vieraskentällä

29.09.2019

Naisten Mestaruusliigan avausviikko päättyi kolmeen vierasvoittoon sunnuntaina LP Viesti voitettua Orivedellä, LiigaPloki Nurmossa ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon Rovaniemellä.

WoVo heitti hyvän haasteen Lentiskerholle

WoVo Rovaniemi haastoi vahvasti viime kauden hopeajoukkueen Hämeenlinnan Lentiskerhon, mutta ei pystynyt pisteryöstöön. Peli hämeenlinnalaisille 1-3 (23-25, 17-25, 25-19, 22-25).

WoVo Rovaniemen kotiavauksen yhteydessä vietettiin myös junnukauden avajaisia, joten lukuisat rovaniemeläisjuniorit pääsivät todistamaan viihdyttävää Mestaruusliigan ottelua. Vieraiden osalta oli havaittavissa pientä alkujännitystä, sillä avauserässä WoVo oli hienoisesti niskan päällä, vaikka erä lopulta kääntyikin Lentiskerhon hyväksi. Toisessa erässä hämeenlinnalaisten Suvi Kokkonen ja Oluoma Okaro alkoivat tappaa palloja kenttään ja WoVo oli heidän kanssaan vaikeuksissa.

Kolmanteen erään WoVo tuli sisuuntuneena ja Lapin Urheiluopiston sunnuntai-illassa päästiin jännittämään myös neljättä erää. Tasaisen erän päätteeksi Hämeenlinnan Lentopallokerho juhli lopulta ottelun voittoa ja nappasi kauden avauksestaan täyden pistepotin. Lentiskerhon pohjoisen kiertue jatkuu huomenna, kun se matkustaa Koillismaalle Pölkky Kuusamon vieraaksi. WoVon kausi jatkuu kahden viikon kuluttua kotiottelulla LP Viestiä vastaan.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

- Mielestäni oltaisiin voitu pelata paremmin, siitä puuttui jokin pieni pala. Hyviä ja huonoja hetkiä löytyi pelistä, ja niitä huonoja hetkiä meidän pitäisi saada lyhyemmäksi. Tuntui kuitenkin hyvältä pelata, kun yleisö oli hyvin mukana. Yleisön tuki tuo todella paljon voimaa pelaamiseen.

Suvi Kokkonen, Lentiskerho:

-,Henkilökohtaisesti jännitti todella paljon tämä kauden avaus. Eka erän jälkeen saatiin hyvä fiilis ja toisessa erässä pelattiin jo ihan hyvää peliä. Kolmannessa herpaannuttiin, emme saaneet pidettyä otetta pelistä ja WoVokin pelasi hyvää peliä. Kuitenkin kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen, kun voitto tuli.

Tuomas Alatalo, WoVo:

- Tänään oli hieno tunnelma hallissa. Sen takia harmittaa, sillä olisin halunnut suoda voiton sekä yleisölle että pelaajille. Tytöt paiskivat hyvin hommia, mutta Hämeenlinna oli tänään parempi, sille ei voi mitään. Varsinkin Kokkonen oli heiltä liekeissä, emme meinanneet saada hänestä mitään otetta. Myös Okaro näytti, että palloa tulee kovaa ja korkealta. Siinä on heillä sellainen kaksikko, joka on erittäin vaarallinen. Näytimme kuitenkin jälleen kerran, että pystymme taistelemaan näitä liigan kärkiporukoita vastaan hyvin. Palkinto tulee varmasti jossain vaiheessa.

Matteo Pentassuglia, Lentiskerho:

- Peli oli tosi hyvää, vaikka kauden avausottelut ovat aina vaikeita, kun pitää pystyä murtamaan jää ja saada ote pelistä. Pysyimme kuitenkin mentaalisesti tänään vahvoina, vaikka välillä oli heikompiakin hetkiä. Onnittelut Rovaniemelle, he tekivät tästä hienon ottelun ja laittoivat meidät paineen alle.

Parhaat pelaajat:
WoVo: Taylor Slover
Lentiskerho: Suvi Kokkonen

LähiTapiolan pistekilpailu
3 Kokkonen, Lentiskerho
2 Slover, WoVo
1 Kylmäaho, Lentiskerho

PROLibero
Julia Porsanger, Lentiskerho

Yleisöä: 525

Ottelutilasto

Jymy jäi vielä askeleen LiigaPlokille

Nurmon Jymyn ensimmäinen kotiottelu oli tiukkaa vääntöä yhden ottelun jo voittaneen LiigaPlokin kanssa. Ottelu LiigaPlokille erin 1-3 (25-21, 22-25, 22-25, 21-25).

LiigaPloki johti ensimmäistä erää jo seitsemällä pisteellä, mutta sortui virheisiin ja antoi Jymylle eväät kiinniottoon. Kotijoukkueen Tanja Eteläaho tuli vaihdosta syöttöruutuun, ja paukutti viisi pistettä, joilla kotijoukkue kiri kolmen pisteen johtoon. Vieraat eivät saaneet eroa enää kiinni.

Toista erää joukkueet tahkosivat tasatahtia aina tilanteeseen 22-23. Kari Tuomelan aikalisä ei saanut vastustajan syöttöpeliä sekaisin, ja erävoitto meni LiigaPlokille.

Kolmannessa erässä Jymy sortui virheisiin, ja tiukasta loppukiristä huolimatta vieraat veivät voiton. Myös neljäs erä lähti vieraiden johdolla. Jymy kiri piste-eroa kiinni Annina Keinosen pitkällä syöttöputkella, mutta ihan voittoon saakka ei jymyläisten kiri ensimmäisessä kotipelissä yltänyt.

Jymyn kotiottelua seurasi 450 katsojaa.

Alessandro Lodi:

- Olen ollut 22 vuotta valmentajana, ja tämä ottelu oli vaikeudessaan ehdottomasti viiden kärjessä. Aloitimme jokaisen erän hyvin, mutta sitten tuli notkahdus, jonka aikana Nurmo tuli takaa ja me olimme vaikeuksissa. Taisteltiin voitto meille. Jody Larson oli aivan uskomaton tänään.

Yasmine Madson:

- Ottelu ratkesi siihen, että saimme pelattua pallot loppuun saakka. Nurmo tuli tänään todella kovaa, ja heti, kun emme pelanneet omaa peliämme ja pelasimme pelokkaasti, Nurmo tuli.

Kari Tuomela:

- Ploki on selkeästi yksi liigan parhaita joukkueita, joten huonolle emme hävinneet. Meillä oli kauden ensimmäinen ottelu, ja etenkin erien alussa oli ehkä havaittavissa pientä jännitystä. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen kentällä, pelasimme hyviä taistelupalloja ja uskoimme omaan tekemiseemme. Tehtiin paljon syöttövaihtoja, ja syöttö on meidän vahvuus.

Jody Larson:

- Passipeli Anninan kanssa sujui tänään hienosti. Olemme sitä harjoitelleetkin. Me teimme kentällä paljon hyvää, ja nousimme hienosti erien lopussa.

LähiTapiolan pisteet
3 Larson Jymy
2 Karhu LiigaPloki
1 Madsen LiigaPloki

PROlibero
Sini Koljonen, LiigaPloki

Ottelutilasto

LP Viesti murskaava Orivedellä

LP Viesti jyräsi kaksi ensimmäistä erää ja kolmannen se vei jo OrPon laitettua paremmin kampoihin. LP Viestin voitonumerot olivat 0-3 (12-25, 14-25, 21-25).

LP Viesti merkkautti tilastoihinsa illasta tilastoihinsa 59/+46 joka hakee vertaistaan liigahistoriassa.

Anu Ennok, LP Viesti:

- Meiltä hyvä peli. Tyytyväinen, että ensimmäinen vieraspeli meni näin.

Saara Holm, OrPo:

- Ottelu ei alkanut meiltä niin kuin odotettiin. Kolmanteen erään saimme oman pelimme toimimaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pelasimme erittäin hyvän ottelun. Muutoksia tehtiin kokoonpanoon perjantain peliin nähden. Pelasimme hyvin vähillä virheillä.
"Viki" pyöritti peliä hyvin ja tasainen esitys koko joukkueelta. Tämän päivän ottelusta haluan nostaa esille vaihdosta kentälle tänään tulleet Arita Ternavan ja Ada Vikstedtin, jotka molemmat pelasivat hienosti ja tekivät myös liigauriensa avauspisteet.

Gkottsis Sotiris, OrPo:

- En voi olla tyytyväinen koko peliin. LP Viesti valmistautuu Mestarienliigan otteluihin ja meillä on nuori joukkue, jossa osa pelaa ensimmäistä kautta mestaruusliigassa.

Otteluemäntä K-Supermarket Orivesi palkitsi joukkueidensa parhaina.
Anu Ennok, LP Viesti
Julymar Otero, OrPo

Ottelun avauserässä vaihdosta tulleet Arita Ternava ja Ada Vikstedt tekivät uransa ensimmäiset liigapisteet.

LähiTapiolan pisteet
3 Anu Ennok LP Viesti
2 Katarina Pilepic LP Viesti
1 Kayla Haneline LP Viesti

PROlibero
Sanna Häkkinen OrPo

Ari Hyvösen kuvatgalleria

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Tomi Mäenpää / Jymy
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin