LP Viesti, LP Kangasala ja Puijo Wolley voitokkaita vieraissa - Pölkky lauantain ainoa kotivoittaja

03.12.2022

Naisten liigalauantaina sarjan kärkijoukkueet osoittivat kovuutensa, kun Puojo Wolley voitti vieraissa OrPon, LP Kangasala vieraissa Arctic Volleyn ja Pölkky Kuusamo Hämeenlinnan kotonaan. Lisäksi LP Viesti rutisti lopulta voittoon Pihtiputaalla viidennen erän kautta, kuinkas muutenkaan.

OrPon vuoro kokea Puijo Wolleyn hyvyys

OrPo-Puijo Wolley 1-3 (21-25,26-24,21-25,18-25)

Puijo Wiolley oli tyly vieras Orivedellä. Se pelasi tasaisen varmasti, vähillä virheillä ja vei pisteet mukanaan. Ottelussa oli pitkiä taistelupalloja. Puijo puolusti upeasti. Tilastojenkin valossa ottelu oli hyvin tasainen, mutta Puijo oli juuri sen verran parempi, että voitti ja ansaitsi voittonsa.

Ensimmäisessä erässä mentiin alku tasoissa, mutta sitten Puijo kiristi otetta ja vei erän 21-25. Toisen erän alussa OrPo jäi telineisiin. Puijo karkasi 1-7 johtoon. OrPo kiri rinnalle 16-16. OrPo sai jo eräpallon 24-22, mutta Puijo taisteli tasoihin 24-24, mutta tässä erässä OrPo oli vahvempi 26-24.

Kolmas lähti sekä kulki Puijon komennossa. OrPo kiri 16-23 lukemista 21-23 tilanteeseen, mutta Puijolle loput pisteet ja erä 21-25.
Neljännessäkin Puijo oli kuskin paikalla. OrPo tuli muutaman kerran iholle, mutta kuopiolaiset olivat erän lopussa vahvempia. Erä 18-25 Puijolle ja ottelu 1-3.

Puijo Wolley pelasi hyvin ja heillä on loistava passari, varmaankin tällä kaudella Mestaruusliigan paras.
Joukkueidensa parhaina palkittiin passari Oksana Rusnachenko Puijo Wolleystä ja loistavasti vaihdosta tullut Liisa Rinta-Tassi OrPosta.

Oksana Rusnachenko, Puijo Wolley

- Kiitos joukkueelle, se pelasi hyvin joukkueena.

Liisa Rinta-Tassi, OrPo:

- Tuntui hyvältä pelata, kun sai passarilta ja joukkueelta tukea.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Odotin tasaista ottelua. Viimeksi OrPo ei ollut omalla tasollaan Kuopiossa. Onneksi saatiin voittoerät puristettua. Puolustettiin hyvin ja pelattiin vähillä virheillä, kauden parhaita tässä mielessä.

Andrea Carasi, OrPo:

- Tulokseen en ole tyytyväinen. Tuli virheitä. Ei saatu sitä irti, mitä oli Kangasala-pelissä. Puijo pelasi taktisesti hyvin, vähillä virheillä ja heillä on super hyvä passari.

Pölkky Kuusamon kotitaika kesti myös Hämeenlinnan

Pölkky Kuusamo otti kauden seitsemännen kotivoittonsa Hämeenlinnan Lentopallokerhosta erin 3-1 (25-21, 25-15, 24-26, 25-18).

Kotijoukkue aloitti ottelun runsailla syöttövirheillä. Hämeenlinnan kuudesta ensimmäisestä pisteestä neljä oli Pölkyn syöttövirheen tuomaa. Kotijoukkueen parhaana palkittu keskitorjuja Cara McKenzie hyökkäsi tehokkaasti ja Hämeenlinna otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 12-7. Pölkyn yleispelaajat olivat tänään pelipäällä ja DeBellin hyökkäyksen jälkeen vierasjoukkue otti toisen aikalisän numeroissa 18-11. Hämeenlinna kavensi Pölkyn virheillessä pisteen päähän 20-19. Brena Runnelsin onnistumisten jälkeen tilanne oli 24-20. Erä päättyi McKenzien torjuntaan 25-21.

Toinen erä oli Jenny Mosserin hyökkäyspisteen jälkeen tasan 1-1. Sitä ennen McKenzie teki kotijoukkueelle ensimmäisen pisteen satasen hyökkäyksellä. Katja Kylmäaho viihdytti yleisöä jujun jälkeen ässäsyötöllä. Hämeenlinna otti aikalisän Pölkyn johtaessa erää 7-1. Vieraiden toisella aikalisällä ero oli jo selkeä 18-8. Erä päättyi Hämeenlinnan syöttövirheeseen 25-15.

Pölkky johti Bettina Yli-Sissalan ässäsyötön jälkeen kolmatta erää jo ratkaisevan tuntuisesti 12-5. Hämeenlinna pelasi erän lopun vahvasti Jenna Ylivainion syöttövuorolla ja käänsi erän itselleen jatkopalloilla lukemin 24-26.

Neljännen erän alku mentiin Pölkyn komennossa. Vieraat turvautuivat aikalisään lukemissa 5-0. DeBell pelasi vahvan jakson kahdella hyökkäyspisteellä ja kahdella ässäsyötöllä vieden kotijoukkueen 10-4 johtoon. McKenzien vahvan syöttövuoron jälkeen ero oli jo 21-13. Erä Pölkylle Runnelsin hyökkäyksellä pistein 25-18.

Cara McKenzie, Pölkky:

-Viime viikot olemme keskittyneet oman pelimme parantamiseen. Se olikin tavoitteemme tälle illalle ja onnistuimme siinä hyvin. Oma peli ei kulkisi hyvin ilman ympärillä hyvin pelaavaa joukkuetta. Vahvat erien alut olivat hyvän valmistautumisen ansiota. Kolmannessa erässä tuli reilussa johdossa pieni notkahdus ja Hämeenlinna nousi erän voittoon. Hävityn kolmannen erän jälkeen kävimme hyvän keskustelun ennen neljättä erää. Emme antaneet Hämeenlinnan nousta peliin mukaan enää neljännessä erässä. Yhteistyö passari Katja Kylmäaho kanssa toimi hyökkäyksissä tänään erittäin hyvin. Yhteistyön kuntoon saaminen on kuitenkin ottanut aikaa. Kun toisilleen tuntemattomat pelaajat eri maista yhdistetään joukkueeseen, se (yhteispeli) ei löydy hetkessä. Ja Katja on onneksi ollut tosi kärsivällinen minun kanssani ja tsempannut. Olen onnellinen että yhteistyö on nyt saatu toimimaan niin hyvin.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Pelasimme hyvän pelin. Olimme erittäin hyviä etenkin hyökkäyksessä. Laitahyökkäys toimi hyvin. Myös keskipelaajat pelasivat hyvin tänään. Tiesimme, että Hämeenlinna on hyvä torjuntajoukkue. Kun saimme hyökkäyspelin keskeltä toimimaan, se auttoi myös laitahyökkääjien tehtävää. Myös syöttö- ja puolustuspelaamiseen olen tyytyväinen. Torjuntoja emme tänään juurikaan saaneet. Kolmannessa erässä vastaanottomme taso laski hieman ja Hämeenlinna sai puolustettua palloja paremmin. Siksi hävisimme kolmannen erän. Neljännessä erässä saimme syötön taas toimimaan ja hyvin kasvatettua eroa heti alussa. Veimme neljännen erän päättäväisesti ja olen kokonaisuudessaan tyytyväinen tämän illan peliin ja etenkin hyökkäyspelaamiseen.

Tuuli Tuominen, Lentiskerho:

- Alussa oli käynnistymisvaikeuksia ja annoimme liikaa Pölkylle etumatkaa. Välillä oli hyviäkin hetkiä ja hyvää puolustamista. Eniten kehitettävää on siinä että saadaan pidettyä niitä hyviä hetkiä eikä annettaisi niin pitkiä pisteputkia vastustajalle. Erien alussa Pölkky karkasi useammankin pisteen päähän ja erien alkuun pitäisikin saada ratkaisuihin lisää avaimia. Kun vastaanotto toimi hyvin, ei oikein hyökkäys toiminut ja päinvastoin. Pitäisi saada siihen tasapainoa ja tasaisuutta. Oma peli oli vuoristoratamaista. Tuli hyviä ja huonoja hetkiä. Sain kuitenkin kasattua omaa peliä ja sitä kautta autettua joukkuetta.

Giovanni Torchio, Lentiskerho:

- Onnittelut Pölkylle voitosta, he pelasivat johdonmukaisesti koko ottelun ja tekivät monia asioita hyvin. Meidän suurin tavoitteemme tähän otteluun oli nousta pelillisesti meidän omalle tasollemme. Ja osittain onnistuimmekin siinä. Olemme olleet hieman vaikeuksissa muun muassa passipelin kanssa. Virheitä on tullut liikaa. Mutta tänään vastaanotto ja sitä kautta myös passipeli alkoi toimimaan hyvin. Meillä oli kaksi junioripelaajaa tänään pelaamassa 1-sarjajoukkueen mukana. Siksi kokoonpanossa oli vain 11 pelaajaa. Ja sillä oli tänään lopputulokseen suuri merkitys.

LP Kangasala otti pisteet matkaan Santasportilta

Arctic Volley – LP Kangasala 1-3 (19-25 / 25-23 / 26-28 / 21-25)

266 katsojaa saapuivat Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi LP Kangasalan Santasportilla! Ääntä hallissa piti minimaajoukkueryhmä, joka leireilee Rovaniemellä!

Ensimmäisessä erässä peli oli alkuun vahvaa sideoutpeliä. Syöttävä joukkue vaihteli melkein kokoajan, kunne Roosa Heikkiniemen syöttövuorolla LP Kangasala otti ohjat käsiinsä. Erän lopussa Neea-Maria Joki löi ja Laura Laukkanen otti kaksi torjuntaa siivittäen LP Kangasalan erävoittoon 19-25.

Toisessa erässä kotijoukkue heräsi pelaamaan. Paula Neciporukan ja Serena Bruinin pisteillä ArVo siirtyi jo 11-6 johtoon. LP Kangasala kuitenkin tasoitti peliä, kun Netta Rekola toi LP Kangasalan pisteen päähän tilanteessa 15-14. Erä ArVolle lopulta Megan Vander Meerin torjunnalla luvuin 25-23!

Pitkän tauon jälkeen Arctic Volley hallitsi peliä. Nelli Rantanen löi tilanteeksi 13-11 ja erä näytti olevan ArVon hallinnassa, mutta LP Kangasala nousi johtoon erän lopulla, kun ArVo sortui omiin virheisiin. Tämä ei kuitenkaan lannistanut ArVoa, vaan Paula Neciporukan lyönnillä ArVo nousi eräpallotilanteeseen. ArVolla oli kolme eräpalloa, mutta ei saanut niistä yhtään hyödynnettyä. LP Kangasala sen sijaan hyödynsi ensimmäisenä ja erä ja ensimmäinen sarjapiste vieraille 26-28.

Neljännessä erässä Arctic Volley yritti pysyä LP Kangasalan mukana. Sideoutpeliä pelattiin tilanteeseen 13-13 asti. Tämän jälkeen nuorten maajoukkuepelaajat Neea-Maria Joki ja Iida Pöllänen näyttivät kykynsä ja nostivat LP Kangasalan jo 14-19 johtoon. Johto pysyi koko loppupelin ja erä LP Kangasalalle 21-25 ja ottelu 1-3.

Paula Neciporuka, Arctic Volley:

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Meillä oli huonoa onnea, joissain kohdissa, mutta nyt katse tulevan viikon peleihin.

Neea-Maria Joki, LP Kangasala:

- Vaihtelevaa peliä. Huomiseen mukaan enemmän positiivisia asioita. Erä loput pystyttiin hyvin katkaisemaan.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Piste olisi kelvannut. Ei lämmitä nolla pistettä. Ensi viikolla tärkeät pelit. Katse niihin.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Voitto lämmittää, pitkiä palloralleja. Ei kauden paras peli. Tyytyväinen pisteisiin. Ainoa huono hetki toisessa erässä. Nuori keski-iältään meidän seitsikko, heidän pelaamiseen tyytyväinen

Viisierää Pihtiputaalla - totta kai

LiigaPlokin kauden kuudes ja LP Viestin seitsemän viisieräinen oli tosiasia Pihtiputaan lauantai-illassa. Lähes suoraan Israelista matkannut vierasjoukkue voitto kaksi ensimmäistä erää ja omasi ottelupallot suoraan 3-0 -vierasvoittoon, mutta kotijoukkue venytti illan viidenteen. Siinä LP Viesti otti jo kauden viidennen viidennen erän voiton ja vei ottelun 2-3 (20-25,12-25, 31-29, 25-14,11-15).

Aloitusseitsikot:
LiigaPloki: Lux, Hollingsworth, Tyynismaa, Kähkölä, Yefremenko, Hakonen ja Joensalo (libero)
LP Viesti: Lindgren, Jantunen, Puhach, Boom, Kaikkonen, Junila ja Laaksonen (libero)

Pihtipudas-salin yleisölle tarjottiin jo kauden viides viisieräinen ottelu. Kotijoukkue oli kaksi ensimmäistä erää täydellisessä horroksessa ja näytti siltä, että ottelu on nopeasti ohi. Pitkä erätauko näytti taas taikansa ja ottelusta kehkeytyi täysimittainen.

Avauserässä LP Viestin pelissä ei näkynyt matkarasitusta keskiviikkona Israelissa pelatusta Euro Cupin kamppailusta. Joukkueen kapteeni ja hakkuri Saana Lindgren hyökkäsi onnistuneesti yhdessä yleispelaaja Dagmar Boomin kanssa. Erän alussa myös Viestin Iina-Reeta Kaikkosen räväkät aloitukset tuottivat vastaanottovaikeuksia LiigaPlokille. Kotijoukkueen parasta osaamista esitti erän lopussa vaihdosta kentälle tullut passari Lena Napalkova, joka herätti joukkueen hetkeksi peliin mukaan.

Toinen erä oli lähes ensimmäisen erän kaltainen. LP Viestin omien virheiden vähyys ja vahva syöttöpeli näkyivät tulostaululla. Kotijoukkue oli kipsissä erityisesti torjunta- ja puolustuspelissä, eikä päävalmentaja Kim Buchwaldin tekemät vaihdotkaan saaneet LiigaPlokin peliin järjestystä.

Kolmas erä alkoi tasaisesti ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. LiigaPloki onnistui karkaamaan johtoon ja LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti aikalisät tilanteissa 12-14 ja 14-18. Niiden jälkeen onnistunut passari- ja hakkurivaihto (Junila-Lindgren/ Mäkinen-Ternava) nosti vielä Viestin mukaan kamppailuun erävoitosta. Erän loppu oli huikea jännitysnäytelmä ja vierasjoukkue pääsi kolmeen otteeseen yrittämään 0-3 otteluvoittoa. LiigaPloki kuitenkin kesti ja erä päättyi Kristin Luxin ässäaloitukseen 31-29.

Neljänteen erään LiigaPloki sai hyvän alun hakkuri Anna Yefremenkon johdolla ja siirtyi nopeasti 5-1 johtoon, jossa LP Viesti otti aikalisän. Sen jälkeen tilanne tasoittui. Libero Netta Laaksosen loistavien pelastusten myötä vieraat nousivat tilanteeseen 7-7. Kun Lena Napalkovan passipeli toimi erinomaisesti, LiigaPloki sai hyökkäyspelinsä kulkemaan ja se karkasi selkeään 25-14 erävoittoon. Erityisesti Anna Yefremenko onnistui takomaan palloa Viestin kenttään.

Viidennessä erässä mentiin vuorotahtiin ja molemmat pelasivat hyvätasoista lentopalloa. Tilanteen 8-8 jälkeen Viestin Lindgren ja Boom onnistuivat syöttövuoroillaan horjuttamaan ratkaisevasti LiigaPlokin vastaanottoa. Se oli ratkaisu Viestin erä- ja otteluvoitolle.
Valmentajakommentit: Kim Buchwald, LiigaPloki: – Kahden hävityn erän jälkeen emme olleet joukkue ja olimme pettyneitä esitykseemme. Pitkän tauon jälkeen paransimme tekemistämme. Loppuerät menivät hyvin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Ennen peliä jännitti, kuinka nuori joukkue selviytyy matkarasituksista. Kaksi ensimmäistä erää olivat meidän kauden parasta peliämme, kolmaskin oli tasokasta tekemistä. Neljännen erän olimme unisia. Viides erä oli koko ottelun tasokkain.

Anna Yefremenko, LiigaPloki:

– Pitkä tauko edellisestä ottelusta näkyi. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hakemista, pitkän erätauon jälkeen joukkue löysi hyvän tekemisen meiningin.

Saana Lindgren, LP Viesti:

– Päätimme jo matkalla ottaa ilon irti yhdessä, kahdessa ensimmäisessä erässä pelasimme kauden parasta peliämme. Neljännessä erässä olimme unessa, viidennen voitimme rutiinilla.

LiigaPloki - LP Viesti 2-3
20–25, 12–25, 31–29, 25–14, 11–15
Koti:Hollingsworth 22/+15, Lux 17/+4, Yefremenko 16/+10
Vieras:Lindgren 25/+18, Kaikkonen 16/+4, Jantunen 16/+15