Seuraa meitä somessa:

LP Viesti murskaava 4. finaalissa

04.04.2014


LP Viesti oli ylivoimainen neljännessä finaalissa.

LP Viesti oli todellakin ottanut opikseen lauantaisesta tappiostaan, kun naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalit jatkuivat perjantaina Salohallissa. LP Viesti otti Suomen mestaruuden katkolle huomiseksi voitollaan lukemin 3-0 (25-18, 25-3, 25-6).

LP Viesti käänsi avauserän nimiinsä hieman ennen puolta väliä ja sen jälkeen kentällä oli todellakin vain yksi joukkue, joka koki tilanteensa millään tavoin mukavaksi.

Neljättä finaalia oli seuraamassa Salohallissa 1132 katsojaa. Viides finaali pelataan lauantaina Salossa kello 17.30. Ottelu on nähtävissä YLE Areenassa kello 17.25 alkaen.

Finaalivoitto oli LP Viestille 32. kotivoitto perättäin, edellinen tappio on viime kauden runkosarjan avauspelistä 3.10.2012 HPK:ta vastaan. Viimeisestä sadasta kotipeleistään Mestaruusliigassa salolaisjoukkue on hävinnyt vain tuon yhden ottelun.

LP Viestin pelaajien teholukemat olivat kahden murskaerän myötä ennennäkemöttämät finaalitasolla: Dubravka Rakic 18/+18, Sini Häkkinen 11/+10, Noora Kosonen 12/+10, Kaisa Jokinen 8/+8 ja Anu Ennok 9/+6. Viktoria Polischcukilla oli nautinnollinen tehtävä pyörittää salolaisten peliä ja Roosa Koskelo täydensi hienolla puolustuspelaamisellaan salolaisen seitsikon.

OrPolta vain Eliza Hynes selvisi edes kohtuullisin lukemin: 10/+1.

LP Viestin koko pelin teholukemat oli +53 ja OrPolla -13. Viestin hyökkäysprosentti oli pelissä 55 ja OrPon 22. Torjunnat menivät 11-2.

Eeva Puukka, OrPo:

- Katastrofihan tämä oli. Ei toiminut mikään. Syöttö-vastaanotto oli ihan eri luokkaa kuin vastustajalla ja kaikki muukin. Puolen erän jälkeen hajosi koko pakka. Tuossa jo sovittiin likkojen kanssa, että nollataan pää ja unohdetaan peli. Huomenna tappelemaan.

Noora Kosonen, LP Viesti:

- Kyllähän se jännitti tulla pidemmän tauon jälkeen mukaan. Finaaleissa on aina oma jännitys. Meillä onnistui ihan kaikki varsinkin kahdessa viimeisessä erässä.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Onnittelut Salolle. He olivat keskittyneitä peliin. Meidän jotkut pelaajat eivät olleet paikalla tänään. Miten voi olla näin vaikea keskittyä pelaamiseen finaaleissa? En tiedä mitä tänään tapahtui. Romahdimme täysin. Meidän täytyy nousta tästä ja yrittää näyttää enemmän taistelua huomenna.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja.

- On kysytty monta kertaa miten hyvin me pelataan Eurocupeissa. Me pelataan siellä parhaimmillaan näin. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen onnistuimme viemään peliä erittäin hyvin. Jokainen pelaaja onnistui hyvin. Noora Kososen rooli on ollut koko kauden melkomoinen ja tänään hänen palatessa pääsimme pelaamaan vahvuuksillamme. Usko oli kova, vaikka tappio oli alla. OrPon hyytyminen täysin oli aika pitkälti meidän hyvyyttä tänään.

Edellispeleistä poiketen Noora Kosonen palasi nyt kotijoukkueen seitsikkoon sairastelujen jälkeen.

OrPo johti avauserää aina 8-10- lukemiin asti, josta LP Viesti kiristi rinnalle ja ohi. Libero Roosa Koskelo oli puolustuspelaamisellaan salolaisten ehdoton avainpelaaja.

Toisessa erässä LP Viesti otti heti luulot pois vastustajalta ja karkasi 11-1- johtoon Dubravka Rakicin omistettua verkon. Noora Kososen syöttövuorolla LP Viesti teki peräti kymmenen pistettä putkeen. Kososen syöttövuoro ei ollut kuitenkaan edes erän pisin, kun Sini Häkkinen syötti kerran enemmän ennen kuin taululla olivat historialliset lukemat 25-3.

Kolmas erä jatkui lähes samaa rataa kuin toinen ja katseet oli nopeasti käännetty jo lauantaihin.

Ottelua ennen palkittiin maaliskuun tähdistöön valitut kuusi finaalijoukkueiden pelaajaa: Annina Antikainen ja Agnes Pallag OrPosta sekä Roosa Koskelo, Sini Häkkinen, Dubravka Rakic sekä Kaisa Jokinen. Seitsikon viimeinen pala oli pronssia jo aiemmin pokanneen HPK:n Sue Jacobi.

Tarvittaessa kuudes finaali on Orivedellä keskiviikkona 9.4. ja seitsemän perjantaina 11.4. Salossa.

Ottelutilasto

  Takaisin