LP Viesti murskaava kärkikamppailussa - Pölkylle avausvoitto

25.10.2014

LP Viesti (5-0) otti kotonaan täydet pisteet HPK:lta (4-1) keskittyneellä pelillä. Vieraat eivät päässeet missään vaiheessa juhlimaan Salohallissa. Kärkikamppailun loppunumerot olivat 3-0 (25-15, 25-18, 25-12).

- Lähdettiin haastamaan LP Viestiä, mutta vastaanotto petti ja sen jälkeen oli vaikea pelata. Salohallissa, tutussa salissa, oli kiva pelata, mutta paremmalla esityksellä olisi ollut parempi mieli, tuumi ex-viestiläinen Michaela Madsen, joukkueensa parhaana palkittu.

Hän antoi erityisesti tunnustusta salolaisten puolustukselle.

- Tämä oli meiltä hyvä peli, olimme hyvin keskittyneitä ja juuri sitä valmennusjohto ennen peliä meiltä toivoikin. Vaikka pelitahti on viime viikkoina ollut tiukka, pystyimme hyvään esitykseen. Nautimme pelistä, koko joukkue, tuumi puolestaan kotijoukkueen parhaana palkittu passari Viktoriia Tuchashvili.

Vieraiden valmentaja antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

- Tiesimme ennakkoon, että LP Viesti on hyvä joukkue ja se pelasikin hyvän pelin. Lähdimme taistelemaan, mutta tuollaisella vastaanotolla (37%) ei saatu peliä aikaiseksi, mietti HPK:n italialaisvalmentaja Bruno Napolitano.

- Meidän pelaajilla oli asenne kunnossa. Vaikka meillä on ollut tiukka jakso, pelaajien ilmeestä näki, että nyt lähdetään pelaamaan, ei pelailemaan. Erityisesti sen asenteen merkityksen näki puolustushalukkuudessa. Lisäksi vain kolme hyökkäysvirhettä - kyllä meitä silloin on vaikea voittaa, paketoi pelin voittajien valmentaja Kari Raatikainen.

Anu Ennok teki 16/+13, Dubravka Rakic 13/+12 ja Lena Lymareva 11/+6. Vieraista yksinäinen onnistuja Michaela Madsen 11/+10.

LP Viesti teki koko ottelussa 11 virhettä ja HPK:kin vain 12.

LähiTapiolan pisteet: Tuchashvili 3, Rakic 2 ja Ennok 1.
Joukkueiden parhaina palkittiin Micahela Madsen ja Viktoria Tuchashvili.

Pölkky avasi voittotilin

Pölkky Kuusamo (voitot-tappiot 1-3) otti avausvoittonsa Mestaruusliigassa lauantaina. LiigaPloki (3-2) kaatui 3-2 (25-14, 21-25, 25-22, 17-25, 15-11).

Ensimmäinen erä oli selkeästi kotijoukkueen 25-14. LiigaPloki auttoi vastustajaa 11 virhepisteen edestä. Toisen erän alkupuoli oli kotijoukkueen hallinnassa, mutta LiigaPloki käänsi tuplavaihdon antamalla lisäpotkulla erän lopun itselleen 21-25.

Kolmannessa erässä Kuusamo piti erän alussa saamansa viiden pisteen etumatkan, vaikka erän loppu oli tiukkaa vääntöä. Erä päättyi Russmanin keskihyökkäyksellä 25-22.

Neljännessä erässä LiigaPloki vei tarkan syöttöpelin turvin erää vahvassa 11-20 johtoasemassa. Kuusamo kaunisteli erän lopussa Prokopenkon syöttövuorolla pisteisiin 17-25.

Ottelun viidenteen erään kotijoukkue sai kovalla latauksella hyvän alun 8-2 johdossa. LiigaPloki tuli takaa hyvin, mutta erä 15-11 Kuusamolle ja samalla avausvoitto tasaisen väännön jälkeen kotijoukkeelle.

Pölkky Kuusamon joukkueesta vahvinta peliä esittivät Olena Prokopenko 21/+13 sekä parhaana palkittu Mariia Russman 16/+15. LiigaPlokin parhaana palkittiin tehot 25/+16 takonut Hillary Hurley, joka esitti myös hyvää syöttöpeliä läpi ottelun. Torjunnat Pölkky Kuusamolle 9-5.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:
-Tyytyväinen pitää olla kun voittotili aukesi. Eka erä oli hyvä ja uskalsimme tehdä rohkeita ratkaisuja. Samoin viidennessä erässä pystyimme rohkeisiin suorituksiin. Tänään onnistuimme myös syöttöpelissä. Tasaisuutta pitää vielä saada tekemiseen.

Mariia Russman (Kuusamo) oli myös tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
-Meillä oli tänään hyvä syöttöpeli, vastaanottokin toimi ja torjunnassa olimme vastustajaa parempia. Olimme valmiita suoritusten tekemiseen.

Teemu Oksanen, päävalmentaja LiigaPloki:
-Ottelun alku oli vaikea. Ensimmäisen erän surffasimme mukana. Meillä oli alla hyvä harjoitusviikko, mutta se ei näkynut pelissä. Liikaa vuoristorataa oli erien ja pelin sisällä. Ottelu ei ratkennut tuomarointiin, mutta siihen en voi olla tyytyväinen.

Hillary Hurley (LiigaPloki) oli valmentajan kanssa samoilla linjoilla.
-Pelimme oli vuoristorataa. Vastustajan syöttö oli vahvaa ja he puolustivat hyvin.

Lähitapiolan pisteet: 3p. Mariia Russman, Kuusamo , 2p. Hillary Hurley, LiigaPloki , 1p. Henna Hämäläinen, Kuusamo

LP-Vampula Huittisille taisteluvoitto Orposta 3-1

LP-Vampula jatkoi hyviä otteitaan naisten liigassa kaaten viime kauden hopeajoukkue Oriveden Ponnistuksen 3-1.

Ensimmäinen erä alkoi pitkällä pallorallilla lähes 500 katsojan edessä kotijoukkueen eduksi. Erän puolivälistä eteenpäin Orpo karkasi johtoon pahoilla syötöillä. Vastaavasti LP-Vampulalle tuli useita syöttövirheitä. Erä Orpolle 21-25.

Toisessa erässä hakkurin tontille vaihdettiin Jasmine Tahvanainen. Erän alku meni Orpon johtaessa ottelua. Kotijoukkue otti kuitenkin kolme perättäistä torjuntaa ja pääsi peliin mukaan. Myös syöttöpeli kohentui ensimmäisestä erästä. Erän loppu oli tiukkaa vääntöä ja kääntyi lopulta LP-Vampulan 25-23 voittoon.

Kolmas erä alkoi lähes toisen erän tapaan. Kotijoukkueella oli pieniä ongelmia torjunnan kanssa erän puoliväliin asti. Elli-Noora Hiltusen ja Triin Kruudan syöttövuoroilla päästiin tasoihin ja lopulta ohi, erän päättyessä kotijoukkueelle 25-21.

Neljännen erän alussa nähtiin pieniä pisteputkia kummaltakin joukkueelta. 18-18 tilanteessa LP-Vampula lähti karkumatkalle yleisön valtavan kannustuksen siivittämänä. Eräpisteissä 20-18 vastustajan valmentajalla oli eri näkemys turhasta rajapallotilanteesta ja sai näin itselleen punaisen kortin ja pisteen kotijoukkueelle. LP-Vampula vei loppuerän selkeästi ja Ekaterina Ripnayan terävällä hyökkäyksellä erä päättyi 25-21.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP-Vampulalta Ekaterina Ripnaya ja Orpolta Agnes Pallag. Lähitapiolapisteet: Ripnaya 3, Pallag 2, Mysliuchyk 1.