LP Viesti naisten lentopallomestariksi yhdeksännen kerran

05.04.2019

Salolainen LP Viesti on naisten lentopallon Suomen mestari kaudella 2018-2019. LP Viesti vei finaalisarjan nimiinsä puhtaasti 3-0 voitettuaan perjantai kolmannen finaalin Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan 3-1.

Kaksi edellistä finaalia LP Viesti oli voittanut erin 3-2.

Mestaruus on Saloon kaikkiaan yhdeksäs ja mitali 16:s. Finaalipaikka oli sille 11 perättäinen, joiden aikana saaliiksi on tullut yhdeksän kultaa ja kaksi hopeaa (2016 ja 2018).

Salo ja Hämeenlinna ovat kohdanneet finaalisarjassa nyt kymmenen kertaa ja voitot ovat hämeenlinnalaisille 6-4. Yksittäiset finaaleiden otteluvoitot ovat sen sijaan salolaisille 23-21.

LP Viestistä libero-kapteeni Hillaelina Hämäläiselle SM-kulta oli jo uran seitsemäs ja mitali kaikkiaan yhdestoista. Passari Viktoriia Tuchashvili pokkasi neljännen mestaruutensa. Toiseen mestaruuteen yltivät Anna Czakan, Tuuli Kukkonen, Saana Lindgren, Pilvi Kettunen ja Lena Lymareva-Flink. Ensikertalaisia kultajuhlissa ovat Veda Mansikkaviita, Milja Piesanen, Lotta Piesanen, Netta Laaksonen, Lena Prokopenko, Kertu Laak, Krtystina Yagubova sekä Jenna Rosenthal.

Lisäksi joukkueessa pelasivat muutaman ottelun kauden aikana Salla Virtanen, Ada Vikstedt sekä Laura Pihlajamäki.

LP Viestin mestarijoukkueen kokoajana ja päävalmentaajana toiminut Tomi Lemminkäinen on ollut mukana kaikissa seuran mestaruuksissa ja mitaleissa. Päävalmentajana mestaruus oli Lemminkäisen viides. Apuvalmentaja Janne Harjulle mestaruus oli toinen. Muut mestaruusjoukkueen staffin jäsenet ovat fysiikkavalmentaja Ville Salmi, tilastovalmentaja Petri Virtanen, huoltaja Janne Kirjavainen, hieroja Oksana Pasternak ja psyykkinen valmentaja Laura Hentinen-Moilanen.

LP Viesti pelasi kauden aikana Mestaruusliigassa 34 ottelua voittaen niistä 30. Kotona joukkueen saldo oli 15-3 ja vieraissa upea 15-1. Seurahistorian pudotuspelien voittoprosentti nousi myös 75,4 % (126i-41).

Viime kauden mestarille ja nyt hopealle sijoittuneelle Hämeenlinnalle mitali oli jo peräti 20:s: kymmenen kultaa, viisi hopeaa ja viisi pronssia. Pelaajista Eveliina Smolanderille mitali oli jo uran kahdeksas ja Ronja Heikkiniemelle viides.

LP Viesti voitti seurahistorian yhdeksännen Suomen Mestaruutensa, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho taipui finaalisarjassa otteluin 3-0. Kolmas finaali meni salolaisille erin 3-1 (25-23, 25-21, 19-25, 21-25).

Avauerä tarjosi jälleen huimaa finaalitaistelua. Erää edettiin tasatahtiin, kunnes Hämeenlinna repäisi kolmen pisteen johdon 16-19. LP Viesti kiri tasoihin ja pääsi johtoasemaan. Hämeenlinna tuli vielä pisteen päähän 24-23, mutta Jenna Rosenthal pääsi jälleen tappamaan satasella erävoiton Viestille 25-23.

Toiseen erään Viesti sai hyvän startin ja se pääsi Kertu Laakin pitkällä syöttövuorolla 9-3 johtoon. Kotijoukkue näytti menevän erässä menojaan. mutta Hämeenlinna kiri vielä kolmen pisteen päähän 23-20. Kertu Laak tappoi eräpallon Viestille ja erä päättyi Hämeenlinnan syöttövirheeseen 25-21.

Pitkän tauon jälkeen Hämeenlinna tuli otteluun uudella sykkeellä. Vieraat ottivat johtoaseman Maeva Orlen johdolla ja pitivät sen tiukasti erän loppuun asti 19-25

Neljänteen erään Viesti sai huiman startin ja Anna Czakanin syöttövuoron jälkeen tilanne oli 6-1. Hämeenlinna alkoi taipua ja LP Viesti näytti menevän menojaan. Hämeenlinna nousi vielä kolmeen pisteen päähän 22-19, mutta Viesti oli jälleen kovempi erän lopussa. Lena Prokopenko hyökkäsi viimeisen pisteen ja Viestin kultajuhlat pääsivät alkamaan.

-Tuntuu niin hyvältä! Olemme tehneet todella paljon töitä ja odottaneet tätä hetkeä. Olen todella ylpeä, että pystyimme voittamaan Hämeenlinnan tasoisen joukkueen finaaleissa 3-0. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa olimme ratkaisuhetkillä kovempia ja se ratkaisi voiton, kertoi huippuottelun pelannut Kertu Laak.

-Olimme tänään selkeästi parempi joukkue niissä erissä jotka voitimme. Ensimmäisessä erässä Hämeenlinnalla oli pieni johto, mutta muuten me hallitsimme. Kertu pelasi huippupelin ja Jenna Rosenthal nosti tasoaan todella hyvin. Viktoriia Tuchashvilin kovuus näkyi tänään - aluksi keskipeli ei sujunut oikein ollenkaan, mutta hän haki väkisin Jennan mukaan peliin. Vastaanotto toimi hyvin ja varsinkin Lena Lymareva-Flink nosti palloja kovalla prosentilla. Saimme henkisen yliotteen ensimmäisessä ottelussa, kun nousimme jo lähes hävitystä pelistä voittoon. Tämän jälkeen joukkueessa oli luottamusta, että pystymme voittamaan, vaikka olisimmekin häviöllä, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.