Seuraa meitä somessa:

LP Viesti, OrPo ja Pölkky ylivoimaisiin voittoihin

23.10.2021

Naisten Mestaruusliigan lauantain tarjonnassa olleissa kolmessa ottelussa saatiin selkeät voittajat, kun illan yhdeksästä erästä vain yhdessä haastaja pääsi 20 pisteeseen. Pölkky Kuusamö, LP Viesti ja OrPo olivat päivän voittajat: Pölkky kotonaan LiigaPlokia vastaan, LP Viesti Nurmossa ja OrPo Helsingissä.

OrPon vuoro olla tyly vieras Helsingissä

Helsinki Volley sai lauantaina vieraakseen Oriveden Ponnistuksen. Vierasjoukkue oli emännilleen tyly ja vei pisteet mukanaan Pirkanmaalle. Ottelun tulos 0-3 (14-25, 22-25, 19-25).

OrPo otti heti ensimmäisen erän alkuun Annukka Paloniemen syöttövuorolla 7-0 vierasjohdon. Kotijoukkueen kannalta shokeeraava alku rentoutti Oriveden pelaamista. Ensimmäisessä erässä etenkin OrPon yleispelaaja Ariana Pirv hyökkäsi helsinkiläisten kenttään tehokkaasti. Kotijoukkue teki erässä syöttövirheitä ja hyvältäkin näyttävät hyökkäykset menivät perä perään hiuksenhienosti yli vastustajan kentästä.

Toiseen erään Helsinki Volley teki edellisistä peleistä tutun kokoonpanomuutoksen, eli vaihtoi kentälle hakkuriksi Sanni Vallinin ja passariksi Elina Lindin. Toinen erä käynnistyi ensimmäistä erää tasaisemmin. Kotijoukkueen syöttö väkevöityi ja myös verkolla tuli onnistumisia. Kotijoukkue ottikin johtoaseman ja erää edettiin Helsinki Volleyn johdolla aina erän loppupuolelle saakka. OrPo sai käännettyä pelin itselleen etenkin hyvillä syötöillä.

Kolmannen erän alku oli toisinto ensimmäisestä erästä. Annukka Paloniemen syöttövuorolla vieraat ottivat jälleen 0-7 johdon. Helsinki Volley yritti hankalan alun jälkeen kivuta rinnalle ja kavensikin OrPon johtoa neljään pisteeseen, mutta OrPo piti johtonsa ja vei erän.

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos:

- Tämä peli oli meille hieman outo siksi, että alla oli edellisen ottelumme huono suoritus. Oli melko hyvä peli tänään, olen iloinen tästä. Jatkoa ajatellen oppimme tästä pelistä on, että hyvä syöttö on meidän aseemme, pidämme sen jatkossakin vakaana. Lisäksi meillä toimii hyvin torjunta-puolustus -peli.

OrPon MVP hakkuri Ada Aronen:

- Meillä oli kokonaisuudessaan hyvää peliä verrattuna edellispeliin. Tosi hyvin puolustettiin. Syöttö yritettiin pitää kentässä, tästä puhuttiin ennakkoon ja tässä onnistuttiin. Löydettiin torjunnasta rakoja, ei tullut lyötyä suoraan torjuntaan. Oli kokonaisuudessaan tosi hyvää peliä tänään. Jatkoa ajatellen oppina tästä pelistä on, että syöttö on hyvä pitää kentässä, sitten kaikki muutin asiat onnistuvat pelissä.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann:

- Onnittelut OrPolle, he pelasivat hyvin tasapainoisen pelin. Saimme hieman haastettua, mutta kuten kaikkia tuon tason joukkueita vastaan, meidän pitää itsekin pelata tasaisemmin. Meidän pelimme on tullut paremmaksi ja kehittynyt. Olemme menneet eteenpäin ja meillä on vakaampia jaksoja, mutta työstämme tätä, tämä on prosessi, joka vie aikaa. Meillä on ensi viikolla onneksi vain yksi peli, menemme Kuusamoon. Nyt voimme harjoitella koko viikon ja keskittyä myös teknisiin asioihin, eikä ainoastaan taktisiin asioihin.

Helsinki Volleyn MVP keskitorjuja Tiia Heikkinen:

- Meidän pelimme oli alkuun aika ailahtelevaa, emme saaneet sitä kunnolla käyntiin. Toisessa erässä saatiin oma henki sinne kentälle, oli rentoa peliä ja taisteltiin joka pisteestä. Kolmas erä lähti käyntiin vähän samalla tavalla kuin ensimmäinen erä, mutta saatiin vähän korjattua tilannetta. Olen ihan tyytyväinen meidän porukkaan. Pidetään samanlainen henki yllä tulevissakin peleissä, niin hyvä tulee.


Helsinki Volley - OrPo
0-3 (14-25, 22-25, 19-25)
Koti: Heikkinen 8/+7, Oikari 8/0, Vallin 7/+5
Vieras: Aronen 13/+11, Paloniemi 13/+9, Rekola 9/+7
Ässät 5-9, syöttövirheet 12-4, torjunnat 4-3, hyökkäys% 34-45, vastaanotto% 30-27

Ottelun MVP:t
Ada Aronen, Oriveden Ponnistus
Tiia Heikkinen, Helsinki Volley

PRO-libero:
Emilia Putkisaari, Oriveden Ponnistus

Katsojia: x

Ottelutilasto

LP Viesti joka osa-alueella JymyVolleyta parempi

Pirteästi kautensa aloittanut JymyVolley pelasi ehkä kauden huonoimman pelinsä lauantaina kotihallissa, kun LP Viesti tuli ja vei ottelun puolessatoista tunnissa puhtaasti 3-0 (15-25, 15-25, 19-25).

Vieraat tulivat kovalla tasolla heti ottelun alusta alkaen. Kotijoukkueella oli vaikeuksia vastaanotossa, pallot eivät nousseet eivätkä uponneet vastustajan kenttään. Mikään ei jää kenttään, parahdettiin katsomossa toisen erän alkumetreillä, kun vastustaja oli kirinyt kuuden pisteen etumatkalle. Vieraiden parhaat pisteet paukuttanut Linnea Kuusela tuli laidalta, eikä kotijoukkueella ollut keinoja kovien iskujen pysäyttämiseen.

Kolmannen erän aloitukseen Raatikainen nosti Ada Peuran, joka toikin onnistumisillaan eloa ja iloa kotijoukkueen otteisiin. Peura paukutti erässä kuusi pistettä, otti osansa myös torjuntapisteistä. Kotijoukkue pääsi selkeästi lähemmäksi omaa tasoaan, mutta normaalia paremmin JymyVolley-peliin valmistautunut LP Viesti ei antanut yllättää itseään. Kolmas erä vieraille kuuden pisteen erolla.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Vastustajat olivat tänään kovempia jokaisella osa-alueella. Kyse ei ollut meidän valmistautumisesta, selkeästi vastustaja oli parempi emmekä pystyneet laittamaan heille tänään kampoihin. Kun tulos näyttää tuolta, ei omaan peliin voi olla tyytyväinen. Sanoin tytöille, että nyt jokaisen pitää tehdä pään sisällä hommia, koska seuraava peli tulee niin nopeasti heti huomenna. Muuhun ei ole mahdollisuuksia.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Vastustaja oli jokaisella osa-alueella selkeästi parempi kuin me. Peli ei vain lähtenyt kulkemaan, vaikka siinä oli paikkoja joissa lähteä viemään peliä omalle hyvälle tasolle. Äkkiä se sitten taas notkahti. Jos haluaa hakea selityksiä, meillä on aika pitkä tauko edellisestä pelistä, mutta veikkaan, että vaikka tilanne olisi ollut mikä, tänään emme olisi pystyneet voittamaan Viestiä. Ehkä haastamaan pikkasen paremmin.
Syöttö oli tänään ongelmallinen. Kolmannessa erässä pääsimme vähän sillä jylläämään, mutta aika äkkiä se putki katkesi. Pari kertaa päästiin jo iholle, mutta sitten vastustaja vastasi kahdella hyvällä syötöllä tai hyvällä torjuntapelillä ja olimme vaikeuksissa. Huomiota kiinnitti se, että kun meille tuli pomppupalloja, räkäpalloja, me emme löytäneet keinoja, joilla ne voittaa. Naapurilla löytyi valikoimista jujua, kovaa lyöntiä ja hidasta lyöntiä. Siinäkin olimme tänään jäljissä.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

- Tultiin kaksi ensimmäistä erää aika kovaa ja pystyimme pelaamaan omalla tasolla ja vähillä virheillä. Kolmannessa erässä tuli pieni notkahdus, mutta onneksi saimme senkin kotiin. Ehkä meillä oli tänään vähän kovempi tahto ja asenne, saimme tapettua palloa vähän paremmin kuin vastustaja. Itse olisin voinut pelata paremminkin, mutta olen tyytyväinen ottelun voittoon.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pelattiin erinomainen ottelu aina kolmannen erän kymmeneen pisteeseen saakka. Tehtiin todella vähän virheitä ja Viki pyöritti peliä, suoria hyökkäysvirheitä ei tullut koko ottelussa kuin neljä, syötettiin riittävän hyvin ja aika vähillä virheillä. Olen tyytyväinen. Tänään olimme hyökkäyspelissä selkeästi vastustajaa edellä. Kun katsoo hyökkäyspuolen ja vastaanoton eroja, näkyy selkeästi se, kummalla joukkueella oli tänään parempi passari.
Valmistauduimme tähän peliin hyvin, kun tiedettiin, ettei Jymy ole jäänyt yhdessäkään pelissä ilman pisteitä. Ensimmäistä kertaa tehtiin niin, että kun tultiin Nurmoon, lähdettiin vähän aikaisemmin ja harjoiteltiin Huittisissa. Yleensä on tultu suoraan, ja näyttää siltä, että se oli meille hyvä ratkaisu.

JymyVolley - LP Viesti
0-3 (15-25, 15-25, 19-25)
Koti:Valkonen 12/+2,Peura 6/+5,Salminen 6/+2
Vieras:Andrikopou 12/+5,Kuusela 12/+10,Kosonen 11/+4
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Joukkueiden MVP:t
Valkonen, JymyVolley
Andrikopoulou, LP Viesti

Otteluisäntä Härmän liikenne

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 258

Ottelutilasto

LiigaPloki vailla mahdollisuuksia Kuusamossa

Pölkky Kuusamo ylsi yhteen kauden parhaimmista peleistään voittamalla LiigaPlokin suoraan erin 3-0 (25-13, 25-17, 25-13. Kotijoukkue lähti peliin 10 pelaajalla MIlka Koskenkorvan ollessa pois kokoonpanosta.

Mikko Pesonen otti ensimmäisen erän aikalisän sen jälkeen kun kotijoukkueen Ella Autere otti jo toisen torjuntansa lukemissa 6-1. Pölkky hallitsi peliä vahvalla hyökkäyksellä ja meni kymmenen pisteen etumatkalle. Erä päättyi illan kuningattaren Carlyle Nusbaumin 6-paikan hyökkäyksellä 25-13. Pölkyn hyökkäysteho ensimmäisessä erässä oli 62 %.

Toinen erä oli ottelun tasaisin. LiigaPloki paransi omaa peliään roimasti ja vierailija oli johdossa lukemissa 13-14. Ella Autereen keskihyökkäyksellä ja hakkuri Julien Lengweilerin kahdella hyökkäyspisteellä kotijoukkue meni 16-14 johtoon. Tämän jälkeen alkoi Pölkyn Nusbaum-show yleispelaajan syöttäessä omalla pitkällä syöttövuorollaan kolme ässää. Hyökkäyspeli puri hyvin 6-paikalta ja hän torjui tilanteeksi 23-17. Seuraavan pisteen hyökkäsi syöttövaihtoon tullut Viivi Pyhäjärvi 6-paikalta ja erä päättyi Linda Anderssonin torjuntaan 25-17.

Kolmas erä oli tasainen aina lukemiin 6-6. Pölkky meni menojaan Plokin tehdessä vastustajalleen kahdeksan pistettä omilla virheillään. Erä päättyi vierasjoukkueen syöttövirheellä Pölkylle 25-13.

Elbaek Helena, LiigaPloki:
- Tänään ei onnistunut oikein mikään ja emme saaneet huonon vastaanoton jälkeen hyökkäyksiä aikaan. Pelissä on hyviäkin elementtejä, mutta ne pitää saada kaivettua esille. Parannettavaa on vielä kaikilla pelin osa-alueilla.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Tänään lähdimme hyvällä peli-ilmeellä ja halusimme näyttää sen myös yleisölle. Olemme tällä hetkellä hyvässä tilanteessa ja peli kulkee. Nyt on ollut taukoa puolitoista viikkoa ja olemme keskittyneet tiettyihin asioihin. Tänään joukkueiden suurin ero oli syöttötyöskentelyssä. Keskityimme hyvin syöttöihin ja pidimme syötön painavana läpi ottelun.

Mikko Pesonen, päävalmentaja LiigaPloki:
- Meiltä oli tänään syvä kyykky. Tuolla vastaaonotolla ja rullahyökkäyksellä emme pärjää. Keskinkertaista tekemistä joka osa-alueella enkä ole tyytyväinen kenenkään suorituksiin. Suunta on vain ylös käsin ja seuraava peli on viikon päästä Huittisissa. Pölkky on hyvä joukkue ja meidän oli tarkoitus pelata samanlaista peliä, mutta emme onnistuneet.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:
- Tänään oli tärkeintä että lähdimme peliin hyvin keksittyneinä ja siinä onnistuttiin myöa. Peli oli yksi parhaimmistamme tänä syksynä. Syöttömme toimi, samoin torjunta-puolustuspelaaminen oli erinomaista. Pyrimme pitämään keksittymisemme aina seuraavassa pelissä. Huomenna on lepopäivä ja sitten parit treenit ennen keskiviikon WoVo-peliä.

Pölkky Kuusamo - LiigaPloki
3-0 (25-13, 25-17, 25-13)
Koti:Nusbaum 17/+12,Autere 11/+8,Lambert 11/+7
Vieras:Elbaek 10/+0,Yefremenko 6/+1,Vehmanen 4/+2
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Joukkueiden MVP:t
Nusbaum, Pölkky Kuusamo
Elbaek, LiigaPloki

Otteluisäntä x

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky Kuusamo

Katsojia: 443

Ottelutilasto

  Takaisin