Seuraa meitä somessa:

LP Viesti palasi valtaan Cupissakin

04.01.2015

LP Viesti on naisten lentopallon Suomen Cupin mestari vuosimallia 2014. Salolaiset voittivat sunnuntaisessa finaalissa Hämeenlinnassa HPK:n erin 3-1 (21-25, 25-19, 25-17, 25-14).

Cupmestaruus oli LP Viestin kahdeksas. Seura oli finaalissa peräti 11. kerran peräkkäin ja viimeisen neljäntoista vuoden aikana se on ollut poissa finaalista vain yhden kerran.

Kyseessä oli HPK:n kymmenes finaalikerta, edellisen mestaruuden ollessa vuodelta 2006 Vanajan RC:n nimellä. Keskinäiset finaalivoitot ovat nyt joukkueilla 2-2.

HPK hallitsi pelin alkua vieden avauserän hyvään syöttö- ja torjuntapeliin perustuen. Tämän jälkeen Mestarien liigastakin kovaa kokemusta hankkineet salolaiset paransivat peliään pala palalta. Viktoriia Tuchashvilin kentällä johtamasta joukkueesta nousivat vahvasti esille keskitorjuja Laura Pihlajamäki ja hakkuri Lena Lymareva.

HPK vei torjunnat ottelussa todella selkeästi. Joukkueen ykkönen oli Anna Boricheva

Uusia cupmestareita LP Viestin riveissä ovat Laura Pihlajamäki, Anu Ennok, Lena Lymareva, Iida Murto, Venla Hyttinen, Aino Linnamaa sekä Viktoriia Tuchashvili. Kaisa Jokiselle mestaruus oli jo neljäs ja nyt kokoonpanosta poissa olleelle Pia Kinnuselle kolmas. Kahden cupmestaruuden pelaajia ovat nyt Roosa Koskelo, Mira Hämäläinen, Noora Kosonen ja Dubravka Rakic.

Päävalmentaja Kari Raatikainen juhli nyt kolmannen kerran cupmestaruutta aiempien mestaruuksien tultua Piivolleyssa miesten puolella 2003 ja LP Viestin apuvalmentajana 2011.

LP Viestin avaus: Viktoriia Tuchashvili, Lena Lymareva, Anu Ennok, Noora Kosonen, Dubravka Rakic, Laura Pihlajamäki, Roosa Koskelo (L).
HPK:n avaus: Katja Kylmäaho, Nikola Senkova, Karoliina Friberg, Michaela Madsen, Anna Boricheva, Lexi Erwin, Noora Venho (L).

HPK tuli peliin erittäin vahvasti ja hallitsi avauserää koko ajan. LP Viesti pääsi parhaillaan pisteen päähän (11-12), mutta ei sen jälkeen pystynyt haastamaan erittäin vahvalla itseluottamuksella pelannutta hämeenlinnalaisjoukkuetta kuin aivan erän lopussa. Salolaiset nousivat 17-23 -numeroista kahden pisteen päähän (21-23), mutta kotisalissaan pelanneet kerholaiset saivat juhlia erää Michaela Madsenin torjunnan myötä.

HPK vei avauserän torjunnat peräti 0-5 Viestin laitahyökkäyksen tökkiessä pahasti (26 %). Keskeltä salolaiset eivät päässeet hyökkäämään HPK:n hyvän syötön myötä kuin kolme pistettä erään

Toiseen erään LP Viesti sai vastaanottoaan kuntoon ja pääsi hyökkäämään myös keskipelaajiensa kautta. Ennokin syöttövuorolla LP Viesti karkasikin jo 10-3 -johtoon. Lopulta erä salolaisille 25-19 Laura Pihlajamäen oltua erän paras pistenainen seitsemällä pisteellä

Kolmannen eran salama-alusta vastasi HPK karaten 2-7 -johtoon. LP Viesti napsi eroa kiinni piste kerrallaan ja siirtyi johtoon ensimmäisen kerran 11-10. Pienen tasaisen vaiheen jälkeen LP Viesti ryhtyi ratkaisemaan erää ja lopullista niittiä iskettiin Laura Pihlajamäen syöttövuorolla. Dubravka Rakic torjui erän päätökseen 25-18.

Neljäs erä ratkesi ukrainalaishakkuri Lena Lymarevan syöttöihin. Lymareva aloitti syöttövuoronsa LP Viestin noustua 7-3 -johtoon ja se päättyi yhdeksän syöttöä myöhemmin.

Katja Kylmäaho, HPK:
- Meillä oli todella hyvä alku ja kolme erää oli muutenkin tosi hyvää peliä, viimeinen meni läskiksi. Pitää olla tyytyväinen koko peliin, tällaisia kovia pelejä tarvitaan lisää. Tason pitäminen ratkaisi, Salo on kova ratkaisten silloin kuin pitikin ratkaista. Annalla (Boricheva) käsi toimi tänään hyvin.

Laura Pihlajamäki, LP Viesti:
- Ei oikein lähtenyt kone käyntiin, ei ihan meidän omaa peliä. HPK puolusti ja torjui hyvin. Aika harvinaista, että saimme vain kolme torjuntaa. Yritimme toki napsia niitä, mutta ei niitä saatu vastustajan lyötyä latvoihin.
- Todella tärkeä peli, yksi kauden päätavoitteista. Hienoa, että tällainen huipennus on tässä kesken kautta. Iso yleisö eli mahtavasti mukana.

Bruno Napolitano, HPK:n päävalmentaja:
- Ei ollut tänään mahdollisuutta voittaa. Torjunnassa meiltä hyvä esitys ja libero Noora Venho pelasi hyvin erikoisella pelipaikalla. Olimme kauden alussa kaksi kategoriaa LP Viestin alapuolella, nyt mielestäni enää puolitoista.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:
- Vähän tuli sellainen peli, jota pelkäsinkin. Homma ei lähtenyt käyntiin. Lymareva ja Kosonen ryhtyivät pelaamaan ja hyökkäystehot nousivat. Syöttömme parani loppua kohden alkuun virheitä tuli ihan liikaa. Puolustuksilla korvattiin paljon torjuntojen puutetta.
- Minulle henkilökohtaisesti tämä oli valmentajana tärkeä voitto. Takana oli päävalmentajana kaksi tappiota ja nyt saatiin mestaruus.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Lymareva 21/+14, Ennok 16/+2, Kosonen 15/+8
HPK Boricheva 17/+12, Friberg 9/+8, Korhonen 9/+7

Yleisöä: 1201

Ottelutilasto

  Takaisin