Seuraa meitä somessa:

LP Viesti taisteli voiton viisieräisessä - Pölkylle kaikki erän Nurmossa

09.02.2020

Naisten liigasunnuntaissa LP Viesti rutisti 3-2 -kotivoiton OrPosta kiihkeässä kamppailussa, kun taas Pölkky Kuusamo saalisti Nurmosta täydet pisteen kolmessa erässä.

Thrilleri Salossa kotijoukkueelle

LP Viesti ja Oriveden Ponnistus järjestivät sunnuntai-illan ratoksi melkoisen ottelun, joka lopulta ratkesi kotiyleisön riemuksi salolaisille erin 3-2 (15-25, 25-21, 23-25, 25-16, 17-15 ). Kotijoukkueen 200:nen liigaottelunsa pelannut libero Eveliina Rautiainen oli varsinkin viimeisessä erässä OrPon hyökkääjille ohittamaton este.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta 10 pisteen kohdalla OrPo alkoi repiä eroa. LP Viestillä oli vaikeuksia vastaanotossa eikä oma syöttökään toiminut. Erässä koitettiin aikalisien lisäksi myös pelaajavaihtoja (Nette Peit -> Lotta Piesanen ja Katarina Pilepic -> Arita Ternava), mutta mikään ei kääntänyt pelin suuntaa ja erä selvästi OrPolle.

Toisen erän ratkaisu oli tilanteessa 9-9, kun Pilepic meni syöttämään. Hypärit lähtivät tulisesti ja hänen syöttövuorollaan LP Viesti sai aikaiseksi eron, joka kesti erän loppuun asti. Kotijoukkueen vastaanotto parani Anu Ennokin ja Eveliina Rautiaisen johdolla, jolloin passari Veda Mansikkaviita sai luotua hyviä paikkoja hyökkääjille. Erän loppupuolella LP Viesti vaihtoi Nea Haataisen Inka Mehtolaan, jolla oli erän toinen pitkä syöttövuoro.

Kolmas erä meni vierasjoukkueelle, kun salolaisille tuli kokojoukkuekipsi. Loppuerässä pinnat vähän kaunistuivat, mutta todellista vaaraa OrPolla ei ollut. OrPolla pisteitä nakuttivat Julymar Otero ja Lauryn Gillis.

Neljäs erä oli alusta alkaen kotijoukkueen, se meni muutaman pisteen etumatkalla koko ajan. Molemmin puolin nähtiin hienoja puolustuksia, kun liberot Sanna Häkkinen ja Eveliina Rautiainen näyttivät muille mallia. Kapteeni Anna Czakan oli verkolla mukana niin torjunnoissa kuin hyökkäyksissäkin, jotka passari Mansikkaviidan kanssa napsuivat sopivasti kohdilleen.

Viides erä oli jännittävän tasaista loppuun asti. LP Viesti pääsi ensimmäisenä eräpalloon, mutta OrPo ei luovuttanut vaan venytti erän jatkopalloille. Hieno erä päättyi näyttävään Czakanin ja Pilepicin torjuntaan.

LP Viesti jätti protestin pöytäkirjaan kolmannen erän 9-11 -tilanteessa yhden pisteen "hukkumisesta".

OrPon Pilvi Kettunen:

- Tiukka peli ja tiedettiin kyllä, miten LP Viesti pelaa. Meidän taktiikka toimi, molemmilta joukkueilta hyvää peliä. Tietysti harmittaa, että kaksi pistettä oli niin lähellä, mutta kaikki pisteet kelpaa tässä vaiheessa.

LP Viestin Katarina Pilepic:

- Tämän päivän OrPo on hyvin erilainen kuin viimeksi, paljon vahvempi. Heräsimme otteluun liian myöhään, ensimmäinen erä oli huono. Tämä ottelu oli hyvää harjoitusta pudotuspelejä varten, kun piti pelata paineen alla. Joukkuehenkemme vahvistuu näiden tiukkojen pelien voitoista.

OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis:

- Aina kun häviää, erityisesti tiukasti, on vähän surkea fiilis. Mutta, pelasimme tänään hyökkäyksessä parhaan pelimme, joten olen tyytyväinen pelaajieni puolesta. Jos olisimme keskittyneet hiukan paremmin viidennen erän lopussa, olisimme voineet voittaa sen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Hyvä taistelu meiltä, kun noustiin 1-2 tappioasemasta voittoon. Puolustus parani ja kahdessa viimeisessä erässä me saimme 17 palloa enemmän peliin kuin vastustaja. Siinä oli tämän päivän voiton syy. Kolmessa ensimmäisessä erässä olimme liikaa Anu Ennokin ja Katarina Pilepicin hyökkäysten varassa, kahdessa viimeisessä Anna Czakan alkoi myös onnistua. Ongelmamme olivat tänään hyökkäyksessä ja syötössä, annoimme vastustajalle niistä tulleilla suorilla virheillä yhteensä 36 pistettä ja OrPon 13 vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Pilepic LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Gillis OrPo

PROlibero
Rautiainen LP Viesti

Ottelutilasto

Pölkky vei pisteet Pohjanmaalta Kuusamoon

JymyVolleyn ja Pölkky Kuusamon sunnuntai-illan ottelu oli tiukkaa ja näyttävää lentopalloa, jossa pidemmän korren veti lopulta vierasjoukkue Pölkky 0 - 3 (22-25, 20-25, 23-25). Kuusamolaiset kaatoivat näin JymyVollen kahdeksan ottelun mittaisen pisteputken.

Ensimmäinen erä lähti Pölkyn tahdissa, mutta JymyVolley sai vieraat kiinni näiden sortuessa virheisiin vastaanotossa. Erä eteni tasatahtia, ja vasta sen lopussa vieraat tulivat hyvillä syötöillä ensin rinnalle ja sitten erävoittoon.

Toinen erä alkoi JymyVolleyn Annina Keinosen kuuden pisteen syöttöputkella. Pitkät pallorallit, hienot puolustukset ja näyttävät haut tarjosivat yleisölle nautittavaa nähtävää, ja erää mentiin tasatahtiin aina 19 pisteeseen saakka. Erävoiton Pölkylle varmisti lopulta vieraiden syöttövuoron saanut Jonna Wassenfaller.

Kolmanteen erään lähti sisuuntunut JymyVolley, ja erä etenikin tasatahtia aina viimeisiin palloihin saakka. Vieraiden kantti kesti paremmin, ja otteluvoitto meni puhtaasti Kuusamoon.



Ottelun parhaat pistenaiset
JymyVolley: Ramsey 14/+7, Haggerty 8/-1, Nyman 6/+5
Pölkky: Lambert 18/+12, Maxwell 11/+9, Wasserfaller 9/+3

Ottelun parhaat:
Perry Ramsey ja Adeja Lambert.

Katsojia 354

Ramsey, Jymy:

- Taistelimme vahvasti ottelun alusta alkaen. Omaan panokseeni en voi olla tyytyväinen, mutta yritin parhaani ja pelissä oli myös paljon hyvää. Olen kasvanut tällä kaudella paljon.

Tuomela, Jymy:

- Pelasimme ehdottomasti parasta lentopalloa mitä olemme tähän mennessä pelanneet. Vastustaja tuli kovalla syötöllä, joka hajotti meidän vastaanottoamme. Ottelu ratkesi yleispelaajiin. Meillä oli vaikeuksia torjua korkealta tulevia Pölkyn pelaajia, mutta meillä ei ole missään tapauksessa syytä hävetä. Olen omiini tyytyväinen. Pääsimme pelaamaan oman europelimme kotihallilla, kun vastustaja toi kentälle seitsemän ulkomaalaista. En tiedä, onko se suomalaista lentopalloa, kun kentällä pelaa yhteensä kymmenen ulkomaalaista.

Lambert, Pölkky:

- Tänään pelattiin kova peli ja olen hyvin tyytyväinen siihen, että voitimme sen. Oma pelini sujui hyvin, osasin auttaa joukkuetta, ja juuri se on minun tehtäväni.

Tolvanen, Pölkky:

- Odotin Jymystä kovempaa vastusta tänään. Me pääsimme peliin mukaan, kun peliä oli pelattu erien kahdeksaan pisteeseen saakka. Laitureilla oli tänään aivan huikea päivä, mistä kertovat myös luvut. Yli 50 prosentin pallojen tappoteho on melkoinen. Ottelu ratkesi meidän kovempaan hyökkäykseen, ja onnistuimme rikkomaan syötöillä Jymyn peliä. Myös virheitä tehtiin tänään vähemmän kuin aiemmissa peleissä. Ulkomaalaisista pelaajista sanoisin, ettei Kuusamoon ole helppo saada kotimaisia huippuja. Me haluamme voittavaa lentopalloa, ja mieluusti toki ottaisin kentälle kuusi suomalaista pelaajaa. Toivon, että ulkomaalaiset kannustavat nuoria suomalaisia harjoittelemaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Lambert Pölkky
2 Trotter Pölkky
1 Ramsey Jymy

PROlibero
Bozizevic Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin