Seuraa meitä somessa:

LP Viesti upeasti naisten Mestarien liigaan

02.06.2014

LP Viestistä tulee kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen seura, joka pääsee mukaan lentopallon Mestarien liigaan. Euroopan Lentopalloliitto CEV myönsi maanantai-iltana LP Viestille villin kortin naisten Mestarien liigaan tulevalle kaudelle.

Kilpailu kulkee virallisesti nimellä 2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League ja siinä pelaa 20 eurooppalaista huippuseurajoukkuetta. LP Viesti pelaa liigaa nimellä LP Salo kuten aikaisemminkin Euroopan cupeissa.

- Totta kai tämä tuntuu nyt hyvältä. Sen takia tätä paikkaa haettiin, että sinne myös päästään, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen sanoo.

- Uskon että pelillisesti me pärjätään siellä kyllä ihan hyvin, mutta ei me varmaankaan tulla Mestarien liigaa voittamaan.

- Joukkue on varmaan nyt aivan innoissaan. He olivat innoissaan jo siitä, että haettiin tätä villiä korttia. Kyllä tämä varmaan jollain tavalla vaikuttaa joukkueen kokoonpanoonkin. Jos me saadaan suomalaisosasto kasaan niin kuin halutaan, niin pärjätään kolmella ulkomaalaiselle. Jos suomalaisosastosta ei saada tarpeeksi laajaa, niin sitten voidaan ottaa neljäskin ulkomaalainen, Lemminkäinen kertoo.

- Naisten maajoukkueen voitto Valko-Venäjästä heidän kotikentällään ja hyvät pelit EM-karsinnoissa antavat myös uskoa siihen, että suomalaisista naisista löytyy hyvää potentiaalia kansainvälisesti.

Mestarien liigan alkulohkot arvotaan 27.6. illalla Wienissä. Viiteen lohkoon arvotaan neljä joukkuetta, jotka pelaavat koti- ja vierasottelut eli kullekin tulee kuusi ottelua. Alkulohkojen voittajat ja toiseksi tulleet sekä kaksi parasta kolmanneksi tullutta jatkavat. Lisäksi Final Fourin järjestäjän tilalle tulee vielä kolmanneksi paras joukkue kolmossijoilta.

- Tosi hieno homma ja tavoitteena pitää tietysti olla, että tämä ei olisi vain yhden vuoden juttu vaan, että saataisiin meille tai suomalaiselle joukkueella yleensäkin vakiopaikka Mestarien liigaan, Lemminkäinen toteaa.

Euroopan lentopalloliiton CEV:n puheenjohtaja André Meyer sanoo olevansa iloinen, että Mestarien liiga laajenee uusiin maihin.

- Suomi on ollut vahva lentopallomaa maajoukkueiden kilpailuissa vuosien ajan ja olen iloinen nähdessäni heidän edistyvän myös seuratasolla, Meyer sanoo.

- Mestarien liiga on CEV:n lippulaiva ja on tärkeää, että fanit yhä useammasta maasta pääsevät nauttimaan Mestarien liigan huumasta.

Myös lentopallon kotimaisen Mestaruusliigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen on innoissaan.

- Meillä on liigassa ollut jo pitkään tavoitteena, että Mestarien liigaan saadaan suomalainen joukkue. Nyt ollaan todella tyytyväisiä. Tämä on yksi askel eteenpäin suomalaiselle lentopallolle.

- Kunnia tästä Mestarien liigan paikasta kuuluu tietysti hyvää työtä tehneelle seuralle, LP Viestille. Uskon, että suomalaisilla on myös hyvä maine kilpailujen järjestäjänä ja CEV:ssä on usko siihen, että organisaatio täällä toimii, Jokinen sanoo.

2015 CEV DenizBank Volleyball Champions League - Women
AZE - Rabita BAKU
AZE - Azeryol BAKU
CZE - Agel PROSTEJOV
FIN - LP SALO
FRA - RC CANNES
FRA - NANTES VB
GER - DRESDNER SC
ITA - Nordmeccanica PIACENZA
ITA - Unendo Yamamay BUSTO ARSIZIO
POL - Chemik POLICE
POL - Impel WROCLAW
ROU - Stiinta BACAU
RUS - Dinamo KAZAN
RUS - Dinamo MOSCOW
RUS - Omichka OMSK REGION
SRB - Partizan Vizura BEOGRAD
SUI - Volero ZÜRICH
TUR - VakifBank ISTANBUL
TUR - Fenerbahce ISTANBUL
TUR - Eczacibasi VitrA ISTANBUL

Euroopan Lentopalloliiton uutinen

  Takaisin