LP Viesti vakuuttava kotonaan

09.11.2018

LP Viesti kohtasi perjantaina Mestaruusliigan kärkiottelussa hallitsevan Suomen mestarin Hämeenlinnan. Ottelussa juhlittiin myös 20-vuotista Salohallia. Tasaisessa kamppailussa kotijoukkue oli parempi luvuin 3-0 (25-22, 25-23, 25-14).

LP Viesti on nyt voittanut kahdeksan peliä ja 16 erää perättäin jatkaen liigakärjessä.

Kotijoukkuueessa liigadebyytin teki 16-vuotias Ada Vikstedt. Myös passari Viktoriia Tuchashvili nähtiin loukkaantumisen jälkeen ensimmäistä kertaa pelikentällä.

Ottelussa oli sähköä jo ensimmäisestä erästä lähtien. Avauserän alkua edettiin tasatahtiin, mutta Viesti repi eroa tehokkaan syöttö-ja torjuntapelin ansiosta. Myös yleispelaaja Lotta Piesanen onnistui vaikeista hyökkäyspaikoista. Kertu Laakin syöttövuorolla kotijoukkue eteni jo 19-10 johtoon ja näytti vievän erän selkeästi. Hämeenlinna kiri kuitenkin johtoa kiinni ja Emmi Riikilän syöttövuorolla pääsi jo kolmen pisteen päähän. Vierasjoukkueen kiri ei kuitenkaan riittänyt, ja LP Viesti vei avauserän 25-22.

Toinen erä oli huipputasainen molempien joukkueiden ollessa vuorotellen pienoisessa johdossa. Hämeenlinna paransi puolustustaan ensimmäisestä erästä libero Julia Porsangerin johdolla ja keskipelaaja Kalchenko esitti tehokkaita hyökkäyksiään. Toista erää edettiin tasaisesti aina erän loppuun asti, jossa kotijoukkue oli lopulta parempi 25-23.

Kolmatta erää pelattiin kotijoukkueen komennossa ja Hämeenlinna turvautui aikalisään tilanteessa 11-5. LP Viesti ei päästänyt enää vierailijoita mukaan peliin ja vei erän selkeästi 25-14 ja koko ottelun 3-0.

Tästä pelistä alkaneen Pro Libero -kilpailun ensimmäisen kiinnityksen hankki LP Viesti Hillaelina Hämäläinen hyvätasoisessa "ottelussa" Julia Porsangeria "vastaan".

Kateryna, Kalchenko, Hämeenlinna:

- Hävisimme tänään syöttö-vastaanottoon. Ensimmäinen ja toinen erä olivat ihan hyviä, mutta pystymme parempaankin. Minusta tuntuu, että kolmannessa erässä meiltä loppui energia.

Lotta Piesanen, LP Viesti:

- Saimme hyvin Hämeenlinnan vastaanottoa hajalle ja sitä kautta torjunta-puolustuksemme toimi hyvin. Tänään saimmekin paljon torjuntoja ja vastustajan vahvuuksia pois. Hyvä fiilis oli pelata.

Mattoe Pentassuglia, Hämeenlinna:

- Kaksi ensimmäistä erää oli tasaisia, joten voi sanoa että ne olivat hyviä. Kolmas erä ei ollut. Meidän täytyy muuttaa jotain, sillä olemme hävinneet neljä ottelua. Meidän täytyy alkaa pelaamaan niin kuin harjoittelemme ja mennä pois mukavuusalueeltamme. Tänään tauon jälkeen oli kentällä eri joukkue, eikä se ollut ensimmäinen kerta, sillä sama on käynyt aikaisemmin peleissä ja myös harjoituksissa. Meidän täytyy ajatella omaa tekemistämme, eikä mitään muuta.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Voittoon olen tyytyväinen, mutta kahteen ensimmäiseen erään en. Hyvä, että voitimme tiukat erät, mutta mielestäni molemmat joukkueet pystyvät pelaamaan paremmin mitä kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeisessä erässä nostimme selvästi tasoa. Hyvä, että saimme tänään Hämeenlinnan runkopelaajat (Kokkonen, Heikkiniemi, Principato) lähelle nollaa, sillä he ovat tehneet kovia pisteitä aikaisemmissa peleissä.

Otteluisäntä Salon kaupunki palkitsi parhaina pelaajina LP Viestistä Laura Pihlajamäen ja Hämeenlinnasta Kateryna Kalchenkon.

LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-0
25-22, 25-23, 25-14
LP Viesti: Laak 14/+8, Pihlajamäki 11/+9, Piesanen 11/+6
Lentopallokerho: Kokkonen 11/+2, Heikkiniemi 10/+1, Kalchenko 8/+6