Seuraa meitä somessa:

LP Viesti välieriin - OrPo ja Pölkky 2-1 -johtoon

19.03.2017

LP Viesti varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa sunnuntaina naisten Mestaruusliigan välieriin. OrPo ja Pölkky Kuusamo puolestaan nappasivat ottelusarjoissaan 2-1 -johdon.

LP Viesti kahdennetoista kerran peräkkäin välieriin

LP Viesti voitti LP Kangasalan naisten Mestaruusliigan kolmannessa puolivälierässä 3-0 (25-20, 25-22, 25-15), ja eteni suoraan välierään otteluvoitoin 3-0. LP Viesti voitti jokaisen puolivälierän puhtaasti 3-0. Välieräpaikka oli salolaisille 12:sta perättäinen naisten Mestaruusliigassa.

Vierasjoukkue tuli Salohallin iltaan vahvasti, kun se otti 1-5 ja 4-8 –johdot. LP Viesti kuitenkin heräsi aikalisän myötä. Pauliina Vilponen, Nadezhda Gokhshtein ja Noora Kosonen tekivät viisi hyökkäyspistettä, ja LP Viestin kuuden pisteen putki ja nousu johtoon huipentui Ronja Heikkiniemen ässäsyöttöön. Erä lopulta kotijoukkueelle 25-20.

Toinen erä alkoi tasaisena. LP Viesti hallitsi alkuhetkiä. Kangasala lähti kuitenkin 9-9 –tilanteen jälkeen lentoon ja karkasi tilanteeseen 13-19. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen vaihtoi passariksi Elina Käsnäsen ja hetken päästä Noora Kososen Taru Alhoon. LP Viesti nousi yhtäkkiä tasatilanteen 19-19, ja otti erävoiton 25-22. Kotijoukkueen nousu ruumiillistui etenkin Alhoon (neljä pistettä) ja Vera Klimovichin koviin torjuntoihin.

Kolmas erä oli kapteeni Vilposen show. Hän oli kentällä käytännössä kaikkialla: hyökkäsi, torjui, puolusti ja haki palloja. Vilponen teki viimeiseksi jääneessä erässä kuusi pistettä. LP Viesti kruunasi ottelusarjan erävoittoon 25-15.

Ottelu oli samalla LP Kangasalan päävalmentaja Virginie de Carnen viimeinen tässä roolissa.

LP Viesti aloittaa välierät Salohallissa lauantaina kello 19:00. Vastustaja selviää aikaisintaan tiistaina.

Outi Munnukka, kapteeni, LP Kangasala:

- Tulimme haastamaan ja pelaamaan paremmin ja voittamaan, ja saamaan uutta mahdollisuutta tiistaina. Oli vahva usko, että viedään tämä peli. Johonkin se vaan tökkäsi, lähinnä omiin virheisiin. Olihan se (toinen erä) aikamoinen menetys. Kausi oli yhtä vuoristorataa. Oli huonoa tuuria, loukkaantumisia, pelaajavaihtoja. Itselleni tämä oli paras kausi, ja minulla oli urani paras valmentaja.

Pauliina Vilponen, kapteeni, LP Viesti:

- Me valmistauduimme jokaiseen peliin hyvin, eikä tähän peliin muutettu mitään kahden ensimmäisen pelin perusteella. Kangasala paransi jokaiseen peliin. Henkisesti se toisen erän nousu oli tärkeä, ja tulee olemaan tärkeä myös jatkossa kuka ikinä vastaan tuleekaan. Koko kauden aikana meillä on tullut vaihdosta energiaa ja se on meille mieletön voimavara.

Virginie de Carne, päävalmentaja, LP Kangasala:

- Tämä oli ihan hyvä peli. Viesti on hyvä joukkue, ja olen tyytyväinen että saimme paikoin järjestettyä heille ongelmia. He ovat kokeneempia ja se näkyy rauhallisuutena. Pelasimme vahvan pelin, pelaajat antoivat kaikkensa ja yrittivät. Me olemme kuitenkin nuori joukkue. Tämän piti olla kolmen vuoden projekti, mutta muuttuikin yhteen vuoteen. Jos alun perin olisin tehnyt vuoden projektia, niin olisin tehnyt asioita eri tavalla. Pelaajiin olen tyytyväinen. Heillä oli motivaatiota, positiivisuutta ja he tekivät joka päivä paljon töitä.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Odotin, että me menemme jatkoon. Odotin myös tiukkaa vastusta. Ensimmäisen ottelun kahta ensimmäistä erää ja tämän ottelun viimeistä erää lukuun ottamatta sarja oli tasainen. Jos Kangasala olisi välttänyt meidät tai HPK:n, niin he ​pelaisivat välierissä. Kangasala paransi koko ajan, ja tästä olisi voinut tulla pitkä sarja jos emme olisi saaneet tätä nyt poikki. Erityisen tyytyväinen olen vastaanottoomme. Nyt pelasimme kolme peliä neljään päivään. Maanantai on lepopäivä, ja tiistaina alkaa valmistautuminen välierään. Ensin hiotaan omaa peliä, ja sitten kun tiedetään vastustaja, aletaan miettiä heitä.

LP Viesti - LP Kangasala 3-0
25-20, 25-22, 25-15
LP Viesti: Vilponen 17/+13,Klimovich 8/+8,Gokhshtein 8/+1
LP Kangasala: Nyukhalova 15/+7,Segovia 11/+-1,Öhman 10/+8
Katsojia: 486

Ottelutilasto


OrPo otti välieräpaikan katkolle


OrPo otti toisen voiton LiigaPlokista erin 3-0 (25-17,28-18,25-19) ja otti johdon puolivälieräsarjassa 2-1. Puolivälieräsarja jatkuu tiistaina Pihtiputaalla, jossa välieräpaikka on katkolla OrPolle.

Elizabeth Field, LiigaPloki:

- Ei tehty, mitä piti ja OrPo teki. Meillä pitää harjoitella muutamia taktisia asioita.

Maria Tuominen, OrPo:

- Uusi päivä oli tänään, ja se lähtee 0-0 tilanteesta. Ehkä oltiin hermostuneempia kuin eilen. Meillä on hyökkäysprosentti hieman kovempi. Saatiin Plokin syömähammas Tamara Kmezic kuriin. Yleisöä oli paljon ja oli hienoa pelata. Tiistaina asia ratkaistaan menttaalitasolla ja pelirohkeudella.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Aikalailla samanlainen kuin eilinen peli. Selkeästi oltiin altavastaajana. OrPolla on kokeneempia pelaajia kotimaisissa pelaamaan paineen alla.Satu Natunen, OrPo:

- Voitot lasketaan ja nyt niittä on tullut kaksi. Tyytyväinen toki kotivoittoon. Huolellinen valmistautuminen tehtiin ja tarkoitus olla virkeällä jalalla tiistaina.

Otteluisäntä Hämeen Jäähdytys Oy valitsi joukkueiden parhaiksi LiigaPlokista Alexandra Reidin ja OrPosta syntymäpäiväsankari Sanna Häkkisen.

Oriveden Ponnistus - LiigaPloki 3-0
25-17, 25-18, 25-19
Oriveden Ponnistus: Johnson 16/+12,Terrell 13/+4,Siuro 9/+5
LiigaPloki: Reid 15/+13,Kmezic 9/+2,Field 5/+3
Katsojia: 574

Lehdistötilaisuus

Ottelkooste


Ottelutilasto

Pölkky Kuusamo syötti WoVon nurin

Pölkky Kuusamo palasi voittokantaan puolivälierien kolmannessa ottelussa, kun vierailija WoVo Rovaniemi joutui nöyrtymään selkeään 3-0 (25-7,25-22,25-13) tappioon. Näin ollen sarja on ensimmäistä kertaa katkolla tiistaina Rovaniemellä.

Ottelu oli kuin päinvastainen näytös perjantain Rovaniemen ottelusta. Aloitussyötössä, vastaanotossa ja puolustuspelissä Pölkky Kuusamo oli selvästi WoVoa edellä.

Pölkky Kuusamo oli tehnyt kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, kun Riikkaliisa Kärkkäinen oli nimetty toiseksi liberoksi. Tällä kertaa kuitenkaan Kärkkäisen panosta kentällä ei tarvittu.

Vahvasti latautunut Pölkky tuli myrskyn lailla avauserään. Kapteeni ja syntymäpäiväsankari Iida Paananen syötti heti alkuun 9-0 tilanteen taululle. Tästä shokkialusta WoVo ei toipunut ja kotijoukkue vei avauserän näytöstyyliin 25-7.

Toisessa erässä myös vierailijat alkoivat saada syötöllään enemmän vaikeuksia Pölkylle, mutta missään vaiheessa mitään suurempaa paniikkia ei kotijoukkueella ollut. Taylor Treacy oli tehokkaana hyökkäyksissään ja tappoi kuusi kymmenestä hyökkäyksestään. Erä kuusamolaisille 25-22.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta taas vahvan syöttöpelin turvin Pölkky Kuusamo alkoi repiä eroa pistetaululle. Lopulta Pölkky pääsi juhlimaan 25-13 erä- ja otteluvoittoa äänekkään kotiyleisön edessä.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin monipuolista passipeliä sekä tehokasta syöttämistä (yht. 24 syöttöä, 5 ässää) esittänyt Iida Paananen. Tasaisesti pelanneesta kotijoukkueesta on vaikea nostaa yksilöitä esiin, mutta esimerkiksi Taylor Treacy (11/+7) ja Makenzie Filer (10/+7, 4 torj.) pelasivat vahvan pelin.

WoVon parhaana palkittiin Iida-Emilia Kivimurto (5/+3). Myös Jazmine White pääsi pluspisteille (7/+5). WoVon koko laiturikolmikko Miilen-Kosonen-Rantanen jäi tällä kertaa miinustehoille.

Iida-Emilia Kivimurto, WoVo Rovaniemi:

- Valmistauduttiin hyvin ja tehtiin asiat hyvin, mutta kun peli alkoi niin jotakin tapahtui. Vastaanotto ei toiminut yhtään. Unohdetaan heti tämä peli ja aletaan keskittymään heti seuraavaan, tästä ei paljon käteen jäänyt.

Taylor Treacy, Pölkky Kuusamo:

- Emme tehneet mitään erikoista valmistautumisen suhteen, kaikki on vaan korvien välistä kiinni. Pelasimme paljon paremmin joukkueena tänään. Syöttö-vastaanotto toimi, joka teki passeista parempia joka teki taas minun työni helpommaksi. Tiistaina odotan vain ja ainoastaan voittoa.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

- Ei tästä kannata hirveää analyysia tehdä, korkeintaan ensi torstain peliä ajatellen pitää miettiä mitä teemme tänne tullessa paremmin. Matka jatkuu vielä kerran ainakin, siihen asti pelataan kun pelejä riittää. Kotijoukkue syötti hyvin, emmekä olleet ihan valmiita. Jotain meni valmistautumisessa pieleen, mutta vaikea näin äkkiä sanoa mitä. Kaikki tietävät, että pystymme paljon parempaan.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Joukkue oli tehnyt hienoa työtä henkisellä puolella, toissa päivän heikko peli oli kuitenkin varmasti pieni shokki joukkueelle. Koko ryhmältä vahva esitys. Ilmeisen pitkä matka tämä 200 kilometriä sillä syöttö, vastaanotto ja puolustuspeli kääntyivät kokonaan meidän eduksi viime pelistä. Haluan erikseen nostaa esiin Riikkaliisan ja Suoman, jotka olivat valmiita eri pelipaikoille joukkueen edun takia. Jokaisen panos joukkueelle on tärkeä, niidenkin jotka eivät välttämättä kentällä käy.

Pölkky Kuusamo - WoVo Rovaniemi 3-0
25-7, 25-22, 25-13
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 12/+3,Treacy 11/+7,Filer 10/+7
WoVo Rovaniemi: White 7/+5,Kivimurto 5/+3,Miilen 4/+-3
Katsojia: 473

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Jyri Kivimäki / LP Kangsala
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin