Seuraa meitä somessa:

LP Viesti värikkään avausfinaalin voittoon

23.03.2021

Naisten Mestaruusliigan finaalisarja käynnistyi monenmoisia käänteitä sisältäneellä avausfinaalilla tiistaina Salossa. Ensimmäinen ottelu alkoi näyttää finaalitaistelulta kolmannessa erässä. Pölkky Kuusamo koki jälleen ikävän loukkaantumisen, mutta taisteli kuitenkin erävoiton sen jälkeen. Loppunumerot kuitenkin LP Viestille 3-1 (25-22, 25-11, 19-25, 25-21).

Näin Suomen mestaruus on katkolla salolaisille Kuusamossa pelattavassa toisessa finaalissa perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.

LP Viesti hallitsi ensimmäistä erää, vaikka joukkoon mahtui viisi syöttövirhettä. Joukkue johti parhaimmillaan jo 15-8, mutta hetkelliset herpaantumiset päästivät Pölkyn mukaan peliin. LP Viestillä ei varsinaisesti näyttänyt olevan hätää erävoiton suhteen, silti Pölkky kävi pinnan päässä 23-22.

Toinen erä oli 10 pisteeseen asti Pölkyn johtoa, mutta sen jälkeen alkoi Anniek Siebring -syöttöshow, joka sisälsi kahdeksan syöttöä yhdellä ässällä ja monella hyvin suunnatulla syötöllä. Syötöt vaikeuttivat Pölkyn hyökkäämistä ja helpottivat LP Viestin torjunta-puolustuspelaamista. Pölkky joutui tekemään pelaajavaihtoja, mutta peli ei vaan lähtenyt käyntiin. Erän loppuun nähtiin vielä LP Viestin Nea Haataisen seitsemän syötön putki kahdella ässällä. Iina Andrikopoulou oli erässä hurjana: 8/+7.

Kolmanteen erään Pölkky tuli hurjalla temmolla eikä sen menoa horjuttanut edes keskipelaaja Linda Anderssonin valitettava loukkaantuminen. Hänet korvasi Viivi Pyhäjärvi, joka voi olla tyytyväinen suoritukseensa vieraalla pelipaikalla. LP Viesti puolestaan alkoi tehdä virheitä, joukkueen saldo erässä oli -4 Pölkyn +8:aa vastaan. Tai Bierria oli vedossa 7/+4.Pölkky jatkoi neljännen erän alussa samaa menoaan eikä LP Viesti tuntunut pääsevän peliin mukaan. 10 pinnan tienoilla kotijoukkueen peli alkoi näyttää siltä, että se haluaa katkaista pelin neljässä erässä. LP Viesti syötti erään neljä ässää ja libero Milka Koskenkorvan vaihtoon. Siebring hyökkäsi 67%:n tehoilla ja teki 6/+6. Koko ottelussa LP Viestin syöttö oli parempaa, virheet-ässät LP Viestin hyväksi 10-11, Pölkky 9-2.

Parhaat pelaajat Noora Kosonen ja Ella Autere

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky:

- Kyllä mä koen, ettei täysin oltu valmiita aloittamaan peliä. Paha mennä sanomaan mitä tapahtui toisessa erässä, paljon virheitä ainakin. Kyllä saatiin hyvin nollattua tilanne pitkällä tauolla ja uudella ilmeellä kolmanteen erään. Pitää vaan rennolla fiiliksellä lähteä ja antaa kaikkensa perjantaina. Kyllä koen, että meillä on kotietu vaikkei ole yleisöäkään, talkooväki pitää kyllä ääntä. Perjantaina on vain mahdollisuus, ei hävittävää. Kyllä koin vähän sekavuutta tulla kentälle keskariksi, vaikka olenkin joskus nuorempana pelannut keskellä.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Aloitettiin tosi hyvin kuten finaalit kuuluukin aloittaa. Pölkky teki tosi paljon virheitä meidän eduksi toisessa erässä. Olin yllättynyt, ettei vastassa ollut sellainen sitkeä Pölkky, johon on tottunut. Pitkän erätauon jälkeen he tulivat kyllä lujaa, mutta meillä oli laiskuutta, jota oli myös yhdessä Hämeenlinna-pelissä. Tyytyväinen, että voitettiin. Jos jotain positiivista siitä, että hävittiin erä, niin nähtiin ,miten Pyhäjärvi takoo keskeltä. Neljännessä erässä, kun alkoi näkyä kaikkien silmissä voitontahto, niin erä alkoi tulla meille. Odotan paljon tiukempaa ja kovempaa peliä perjantaina. Voitonjuhlia ei mietitä etukäteen.Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Onnittelut Viestille voitosta, ansaitsivat sen. Pari ensimmäistä erää meidän puolustus- ja passipeli eivät olleet hyvää. Sen jälkeen molemmat paranivat vähän ja alettiin saada kontrollia peliin. Ylpeä olen joukkueesta, hyvin kasasivat itsensä. Lentopallo tietyiltä osin muuttuu, mutta usein voi henkistä puolta vapauttaakin loukkaantuminen, kun puhalletaan vielä enemmän yhteen hiileen. Semmosta lennosta keksimistä oli siinä kohtaa, kun ei ole kuin yksi keskari. Viimeiset kolme peliä pelattu vaihtelevilla kokoonpanoilla niin alkaa vähän ottaa päähän. Tullaan tänne vielä viikon päästä maanantaina pelaamaan, kun saadaan 1. ja 2. kosketuksen laatu parantamaan niin pystytään kyllä Viesti voittamaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Finaaleissa lasketaan vaan voitot, niin voi olla tyytyväinen. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin aika vähillä virheillä, jos katsoo tilastoja. Mutta jos sormilyönnit putoaa meidän kenttään, niin ei se virheetöntä ole. En ole niin tyytyväinen meidän peliimme. Neljännen erän tilanteessa, kun mentiin ohi, niin siinä oli sellaista peliä, mitä pitäisi pelata. Molempien joukkueiden otteista näkyi finaalipelien ensikertalaiset. Onneksi Anniek sai hyökkäyspelinsä kulkemaan pelin edetessä. Odotan kyllä, että jos Pölkyllä parempi vastaanotto, niin tulevat pelaamaan paremmin. Keskarin puuttuminen vaikeuttaa heidän torjuntapeliään, mutta ei se meidän torjuntaamme juuri vaikuta. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin pystynyt häviämään pudotuspeleissä vaikka vastustajalla ei ollut passaria, niin ei keskarin puuttuminen ole niin iso asia. Koitetaan saada mahdollisimman hyvä valmistautuminen perjantain peliin, lähdetään jo keskiviikkona matkaan. Mennään Vuokattiin ja siellä kevyt treeni, torstaiaamuna kevyt fysiikkatreeni siellä, illalla sitten Kuusamossa. Hyvä esitys pitää olla, että voidaan voittaa perjantaina. Kaikki tehdään viimeisen päälle. Tavoitteena on katkaista sarja perjantaina.

Tilastofaktoja finaaliparista

* LP Viesti on pudotuspeleissä 20. kerran ja 20. kerran perättäin, Pölkylle pudotuspelit ovat 6.
* LP Viestin mitalit 9-6-1, Pölkyllä yksi pronssi (2019)
* LP Viesti pudotuspeleissä: 173 ottelua, 131 - 42
* Pölkky pudotuspeleissä: 42 ottelua, 18-24
* Joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet ennen pudotuspeleissä
* Kauden aiemmat kohtaamiset 2-1 LP Viestille (3.10. Kuusamo 3-0,
9.10 Salo 3-2, 27.2. Kuusamo 0-3)
* LP Viesti kotonaan tällä kaudella 17-2, Pölkky Kuusamo 13-4
* LP Viesti vieraissa tällä kaudella 11-4, Pölkky Kuusamo 13-6
* LP Viesti on voittanut kotonaan 9 edellistä ottelua, edellinen tappio 20.1.2021 LP Kangasalle
* Joukkueiden kaikkien aikojen keskinäiset 18-3. LP Viesti voitti 14 ensimmäistä kohtaamista, sen jälkeen voitot 4-3. Salossa 10-1 LP Viestille, Kuusamossa 8-2 LP Viestille

Eniten pudotuspelikokemusta
LP Viesti: Noora Kosonen 66, Viktoriia Tuchashvili 59, Anna Czakan 40
Pölkky: Venla Huurne 33, Jessica Kosonen 27, Viivi Pyhäjärvi 21

Päävalmentajat
LP Viesti, Tomi Lemminkäinen - Pölkky, Tuomas Alatalo
Mitalit: Lemminkäinen 5-6-1, Alatalo 0-1-2. Lisäksi molemmilla useita mestaruuksia apuvalmentajana.
Ottelut: Lemminkäinen 608 (465-142), Alatalo 305 (165-140)

LP Viesti - Pölkky Kuusamo
3-1 (25-22, 25-11, 19-25, 25-21)
LP Viesti: Andrikopoulou 22/+10, Siebring 16/+11, Kosonen 13/+8
Pölkky: Malik 14/+7, Kosonen 12/+3, Bierria 8/+3
Ässät 11-2, syöttövirheet 10-9, torjunnat 7-10, hyökkäys% 39-31, vastaanotto% 51-46

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Finaalisarjan ottelupäivät:
PE 26.3. 18:30 Kuusamo
Tarvittaessa MA 29.3.18:30 Salo

Ruutu+ näyttää kaikki finaaliottelut suorina lähetyksinä. Alkustudiot käynnistyvät kello 18. Studiossa Panu Markkanen ja Hillaelina Hämäläinen, selostamossa Toni Flink ja Sami Stenius.

Kuvat: Markus Moisio

  Takaisin