Seuraa meitä somessa:

LP Viesti vei siipirikkoista Hämeenlinnaa selvin luvuin

07.12.2023

LP Viesti voitti Hämeenlinnan Lentopallokerhon torstai-illan ainoassa Mestaruusliigaottelussa puhtaasti 3-0 (25-17, 25-17, 25-22). Kotisalissaan kovaa syöttänyt ja hyökännyt LP Viesti teki ottelussa yhteensä ”vain” kahdeksan ässää, mutta sai Hämeenlinnan vastaanoton painumaan 35%:iin. Salolaisten vastaanottoa johti upeasti Anna Syrjälä.


Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Butkevych, Garcia, Kaikkonen, Luntamo, Syrjälä
Hämeenlinna: Madsen, Suomela, Tuominen, Klimovich, Kilpinen, Marmen, Timonen

Kotijoukkue sai ensimmäisen erän alun hyvällä syöttöpelillä Hämeenlinnan pelin sekaisin. Vitalia Marmen joutui tekemään tilaa Heini Kovaselle jo tilanteessa 11-5, joka hyökkäsikin yhdessä Tuuli Tuomisen ja Kerttu Kilpisen kanssa mallikkaasti. Marraskuun tähdistöön valittu LP Viestin Darya Butkevych oli erässä tehokas (7/+6). Loppuerää kohden Hämeenlinna sai peliään kuntoon, mutta alun eroa oli mahdoton saada kiinni.Toiseen erään Hämeenlinna sai paremman menon päälle ja se johtikin tilanteessa 9-10. Sen jälkeen Iina-Reeta Kaikkonen pääsi syöttämään ja hänen syöttövuorollaan Hämeenlinna joutui käyttämään kaksi aikalisää. Kotijoukkueen syöttö oli ensimmäisen erän tapaan vahva. Joukkueessa riitti muutenkin onnistujia ja mm. Arita Ternava esitteli moneen otteeseen kovaa kättään.

Viimeinen erä oli jo täysin kotijoukkueen hallussa sen johtaessa parhaimmillaan 20-13. Hämeenlinna pisti hanttiin sekä omilla onnistumisillaan että salolaisten virheillä. Sanni Suomelan ässäsyötöllä tilanne kaventui yhteen pisteeseen 23-22. Ottelun viimeiset pinnat hienosti pelanneiden Butkevychin sekä Kaikkosen käsistä.Heini Kovanen, Hämeenlinna:

- Ei ollut mitään meidän parasta peliä, toki meiltä puuttuu avainpelaajia, mutta näilläkin olisi pitänyt pystyä parempaan.

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti:

- Hyvältä tuntuu aina, kun onnistuu. Alussa seitsikkopaikka vähän jännitti, mutta pelin aikana olo rentoutui, kun onnistui ja kaverit tsemppasivat. 3-0 voittoa lähdettiin hakemaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hämeenlinna voitti näilläkin pelaajilla Puijon eli tämäkin kokoonpano pystyy paljon parempaan kuin mitä se tänään esitti. Me pelattiin 2,5 erää tasapainoisesti, mutta viimeinen puoli erää tuntui, että tehtiin molempien joukkueiden pisteet. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli meillä tosi kovaa tänään, yli 60%.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Meillä on passari, joka tulee vain auttamaan peleihin, eikä joukkue voi harjoitella hyvin. Isojen pelaajien pitää kantaa vastuu joukkueesta. Viesti pelasi tietysti hyvin myös, mutta me teimme virheitä.


LP Viesti - Hämeenlinna 3-0
25–17, 25–17, 25–22
Koti:Butkevych 24/+17, Kaikkonen 12/+6, Ternava 11/+3
Vieras:Tuominen 8/+1, Klimovich 6/+6, Kilpinen 6/+1

MVP:t
Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti
Heini Kovanen, Hämeenlinna

PROlibero
Anna Syrjälä, LP Viesti

Katsojia 503

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin