Seuraa meitä somessa:

LP Viestille kymppi täyteen

26.03.2021

LP Viesti on naisten lentopallon Suomen mestari 2021. Salolaisjoukkue otti historian kymmenennen mestaruutensa kukistamalla Pölkky Kuusamon finaalisarjassa otteluvoitoin 2-0 toisen finaalin päätyttyä perjantaina Kuusamossa sen vierasvoittoon erin 0-3 (13-25, 20-25, 23-25).

LP Viesti nousi samalla kaikkien aikojen mitalitaulukon kärkeen 10 kullalla, 6 hopealla ja 1 pronssilla. Mestaruus oli salolaisille toinen perättäinen ja kymmenes viimeiseen kahteentoista kauteen, kun mitalit on jaettu.

Pölkky Kuusamolle hopea oli seurahistorian paras saavutus ja toinen SM-mitali. 2019 seura saavutti SM-pronssia.

LP Viestin mestarijoukkueesta Noora Kososelle mestaruus oli jo kuudes, Viktoriia Tuchashvilille viides, Anna Czakanille kolmas ja Netta Laaksoselle toinen. Muut juhlivat nyt pelaajista ensimmäistä mestaruuttaan. Tomi Lemminkäiselle kulta oli päävalmentajana kuudes, mutta Lemminkäinen on ollut mukana erinäisissä tehtävissä kaikissa kymmenessä mestaruudessa.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Nyt heti pelin jälkeen ei tunnu hyvältä, mutta ehkä tässä hieman myöhemmin voidaan myös nauttia mitalista. Syöttö-vastaanotto ratkaisi täällä ja Salossa. Samoin hyökkäyspelimme oli tehotonta eikä löytynyt ratkaisijoita hyvänkään vastaanoton jälkeen.

Noora Kosonen, LP Viesti:

- Pystyttin pelaamaan kaksi erää omaa peruspeliä toisen erän notkahdusta lukuunottamatta. Pölkky paransi kolmanteen erään, mutta saatiin tarvittavat pisteet kaivettua. Paransimme kauden mittaan omaa peliämme. Kangasala joutui jäämään pois välierissä, mutta pelasimme ketä vastaan piti pelata ja mestaruus on aina mestaruus.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Salolle onnittelut. Huonolle emme todellakaan hävinneet. Heiltä hieno tasonnosto edellisestä pelistä tähän päiväiseen. Salo syötti hyvin läpi finaalisarjan ja vastaanottomme oli välillä suurissa vaikeuksissa. Tuli liian isoja pisteputkia tiettyihin rotaatioihin. Puolustuspelissä ja hakupallojen tarkkuudessa he olivat meitä edellä. Harmittaa ettemme pystyneet tämän enempää laittamaan kampoihin, emmekä ottamaan kolmatta erää vaikka siinä olikin meillä saumaa.

- Koko lentopalloväkeä täytyy kiittää tästä haastavasta vuodesta. Vaikka tämä Kangasalan harmittava tapaus sattui niin hienoa että saatiin kausi pelattua loppuun asti. Sekin on saavutus sinänsä.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Tyytyväinen olen oman joukkueen menestykseen. Lokakuussa ei moni uskonut, että olisimme finaaleissa hävittyämme Pölkylle, Kangasalle ja LiigaPlokille 3-0. Iso kehitysaskel otettiin joukkueena - Tuchashvilillä, Czakanilla ja Kososella on kokemusta ja he tietävät milloin pitää pelata hyvin. Nooran tasonnosto pudotuspeleihin oli ratkaisevaa. Tyytyväinen olen myös Iinan, Netan ja Neean eteen päin menoon talven aikana. Siebring oli alkukaudesta usein kesken erän penkillä, mutta loppukaudesta yksi liigan parhaimpia pelaajia. Joukkue oli kokonaisuutena erittäin sitoutunut.

Finfanteamin ässäkassaan 450 euroa

Lentopallon virallinen faniyhdistys Finfanteam on järjestänyt perinteisesti Suomen Cupin finaalien yhteydessä Ässäsyöttökisan naisten ja miesten finaaliotteluiden yhteydessä. Tänä vuonna kisa on päätetty siirtää Mestaruusliigan ratkaiseviin finaaliottelujen yhteyteen. Jokaisesta tilastoidusta Ässä-syötöstä faniyhdistys maksaa 50 € käytettäväksi EM-kisoihin tähtäävien nuorten maajoukkuepelaajien omakustannusosuuksien pienentämiseen. Naisten finaalissa nähtiin yhdeksän ässää eli summaksi muodostui 450 euroa. Summaa on yleensä vielä pyöristetty yhdistyksen toimesta ylöspäin, jos ässät ovat jääneet vähiin.

LP Viesti, Suomen mestari 2021
1 Viktoriia Tuchashvili
3 Anniek Siebring
4 Noora Kosonen
5 Anna Syrjälä
6 Netta Laaksonen
7 Anna Czakan
8 Arita Ternava
9 Iina Andrikopoulou
10 Teija Vuorenmaa
11 M´kaela White
12 Saana Virtanen
14 Nea Haatainen
15 Linnea Kuusela
17 Ada Vikstedt

Tomi Lemminkäinen Päävalmentaja
Janne Harju Apuvalmentaja
Ville Salmi Fysiikkavalmentaja
Petri Virtanen Tilastot
Auno Lindh Huoltaja

Pölkky Kuusamo, SM-hopeaa
1 Ella Autere
2 Venla Huurne
3 Jenna Mustonen
4 Jonna Wasserfaller
5 Rita Timonen
6 Jessica Kosonen
8 Tai Bierria
10 Polina Malik
11 Milka Koskenkorva
12 Linda Andersson
13 Viivi Pyhäjärvi
17 Taylor Lindberg

Päävalmentaja: Tuomas Alatalo
Apuvalmentajat: Argyrios Antifakos, Reijo Jokinen
Huoltaja: Juha Leinonen
Joukkueenjohtaja: Tarmo Ronkainen
Tilastot: Jari Kaartinen

2. finaali
Pölkky Kuusamo - LP Viesti
0-3 (13-25, 20-25, 23-25)
Pölkky: Kosonen 16/+8, Malik 8/+2, Autere 6/+2
LP Viesti: Czakan 13/+10, Siebring 11/+6, Haatainen 10/+7
Ä 2-7, SV 7-8, T 7-7, H% 29-41, VO% 48-45

Ottelutilasto

Ruudun ottelutallenne

Kuvat: Ville Vuorinen

  Takaisin