Seuraa meitä somessa:

LP Viestille seitsemäs perättäinen runkosarjan voitto

15.02.2015

LP Viesti varmisti sunnuntain 3-0 -voitollaan Kuortaneesta naisten lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voiton.

Näiden kausien aikana LP Viesti on pelannut runkosarjassa huimalla voitto-tappiosuhteella 152-6. Tämän kauden runkosarjassa LP Viesti on voittanut 19 peliä ja hävinnyt yhden (OrPo). Jäljellä salollaisilla on vielä ensi viikonlopun vierasottelut Pölkky Kuusamoa ja Woman Volleyta vastaan.

Ainoastaan viimeisessä erässä joutui salolaiset tiukoille, mutta nousivat siinäkin erän lopussa vakuuttavasti voittoon. Illan numerot olivat LP Viestille (1. 19-1, 56 pist) Kuortanetta (10. 2-19, 6 pist) vastaan 0-3 (15-25, 14-25, 20-25).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää LP Viesti hallitsi mielin määrin, mutta kolmannessa erässä mentiin erän tekniselle aikalisälle Kuortaneen johtaessa 14-10. Erän lopussa joutuivat salolaiset tiukan paikan eteen, mutta tekemällä tehdyt pisteet siivitti LP Viestin lopulta kolmen pisteen voittoon.

LP Viestin parhaimmistoa olivat passari Viktoriia Tuchashili, sekä keskellä että lopussa hakkurina pelannut Dubravka Rakic (16/+12) sekä osan pelistä huilannut Lena Lymareva (11/+7).

Kuortaneen riveistä kotikaupunkinsa seuraan siirtynyt Ronja Heikkiniemi (9/+3) pelasi myös mainiosti.

- Kuortane torjui kolmannessa erässä loistavasti, pystyimme kuitenkin tekemällä tekemään viimeisen erän lopussa tarvittavat pisteet, erityisen tyytyväinen olen nuoren Ronja Heikkiniemen suoritukseen tänään, pelasi todella hyvän ottelun kommentoi LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen.

- Viimeisessä erässä vasta löytyi se ilme jota kaipasin kahdessa ensimmäisessä erässä. Olihan tänään vastassa Suomen kovin joukkue, ja siihen olen tyytyväinen, että LP Viesti joutui viimeisen erän lopussa tekemään tekemällä pisteensä, eikä meidän virheiden kautta, kommentoi Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen.

Parhaat pistenaiset
Kuortane Piesanen 10/+3, Nieminen 9/+2, Kosonen 8/+5
LP Viesti Rakic 16/+12, Lymareva 11/+7, Heikkiniemi 9/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP
2 Rakic LP
1 Heikkiniemi LP

Ottelutilasto

Pölkky kaatui Hämeenlinnassa

Pölkky Kuusamo (7. 9-11, 27 pist) pystyi antamaan tiukempaa vastusta vain toisen erän alkupään Hämeenlinnassa sunnuntaina. HPK (2. 18-3, 50 pist) voitti runkosarjan viimeisen kotipelinsä 3-0 (25-18, 25-19, 25-8).

Lexi Erwin oli kotijoukkueen tehokkain (20/+12), keskipelaajien Madsen-Friberg kerättyä mukavat 16/+15. Olena Prokopenko oli vieraiden tehokkain 13/+6.

HPK vei ottelun ässäsyötöt peräti 13-2 Ervinin syötettyä viisi ja Fribergin neljä.

HPK otti sunnuntaina heti ottelun alussa Kuusamolta turhat luulot pois. Etenkin Alexandra Erwin oli loistava niin hyökkäyksissä kuin aloitussyötöissäkin. Myös Piia Korhonen, Karoliina Friberg ja Michaela Madsen pelasivat tehokkaasti. Katja Kylmäahon passit olivat jälleen kohdallaan.

Kuusamon Olena Prokopenko aloitti väkevästi mutta hyytyi loppua kohden. Kuusamo ei saanut HPK pahoja aloitussyöttöjä passarille ja se tylsytti vierasjoukkueen pelin. HPK oli etenkin viimeisessä erässä täysinpitelemätön.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Marko Kaartinen kehui HPK:n vahvaa hyökkäystyöskentelyä ansiosta.

- Tänään HPK vei meitä sata nolla. Ei meidän vastaanotolla voi voittaa peliä, sillä se oli niin surkeata. HPK syötti älyttömän hyvin ja eikä me saatu palloa passarille. Lisäksi HPK puolusti meidän hyökkäykset hienosti peliin mukaan. Vain toisessa erässä olimme jollain tavalla mukana, selitti Marko Kaartinen.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano oli tyytyväinen omiensa peliin ja herrasmiehenä ymmärsi vastustajan vaikeuksia.

- Voronan puuttuminen taisi vaikuttaa vastustajan peliin heikentävästi. Me pelasimme tänään hyvin. Oma joukkue alkaa olla valmis play off peleihin, totesi pelistä hyvin lyhyesti Bruno Napolitano.

Ottelun alkulämmittelyssä oli mukana myös pitkään sairauden takia pois ollut Ekaterina Skrabatun. HPK kokoonpanoon liigan pisimpiin pelaajiin kuuluva Skrabatun ei vielä liittynyt mutta jatkossa sekin on ehkä mahdollista.

Pölkky Kuusamon parhaana palkittiin Olena Prokopenko ja kotijoukkueesta HPK:n Piia Korhonen palkittiin Herkkumaan herkuilla.

Parhaat pistenaiset
HPK Erwin 20/+12, Korhonen 12/+9, Friberg 8/+8
Pölkky Prokopenko 13/+6, Russman 7/+5, Diouck 5/-5

LähiTapiolan pisteet
3 Erwin HPK
2 Kylmäaho HPK
1 Madsen HPK

Ottelutilasto

LiigaPloki kuittasi Orivedellä

LiigaPloki (6. 10-11, 31 pist) kuittasi aiemmin kaudella kotonaan kärsimänsä niukan tappion Oriveden Ponnistukselle (3. 12-8, 36 pist) nappaamalla voiton runkosarjan viimeisessä vieraspelissään suoraan kolmessa erässä 0-3 (26-28,26-28,21-25).

Hanna Anttila, LiigaPloki:

- Meille tosi tärkeä voitto. Näitä 3-0 voittoja ei juuri ole, kun on tahkottu paljon viisieräisiä. Vastustaja puolusti Outi Immosen johdolla hyvin. Hyvää taistelua.

Outi Immonen, OrPo:

- Tiedettiin, että Ploki tulee kovaa. Oli hakemista tämän uuden pelisysteemin kanssa, kun Agnes oli pois. Erien loput meiltä heikkoja. Hyvä fiilis pelata ja yleisöllä jännittävä ottelu.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- Meillä ratkaisi peli-ilme ja kurinalaisuus. Sovittiin, että jokainen hoitaa omat hommansa ja auttaa kaveria, jos ehtii. Eilisestä pelistä jäi hyvä fiilis ja usko, että voidaan pärjätä. Kuudes sija varmistui, se oli tärkeintä.

Laszlo Hollosy, OrPo:

- Emme olleet kovin onnekkkaita, kun Agnes Pallag oli pois ja Julia Tokarenko pelasi kumeisena. Taistelutahto oli hyvä. Ploki oli tänään parempi.

Oriveden seurakunta palkitsi otteluisäntänä joukkueiden parhaina LiigaPlokista Hanna Anttilan ja OrPosta Outi Immosen.

Parhaat pistenaiset
OrPo Tokarenko 19/+8, Martinovic 16/+4, Puukka 10/+4
LiigaPloki Moim 19/+7, Hurley 12/+8, Rissanen 8/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Moim LiigaPloki
2 Anttila LiigaPloki
1 Antikainen OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Anna-Mari Hakala, Kuortane

  Takaisin