Seuraa meitä somessa:

LP Viestille testiin ukrainalaispelaaja - Linnamaa liberoksi

19.07.2014

Kotimaisessa lentopallon naisten Mestaruusliigassa ja eurooppalaisessa Mestareiden liigassa ensi kaudella pelaava LP Viesti Salosta saa sunnuntaina testijaksolle ukrainalaisen yleispelaajan Lena Lymarevan.

Mikäli pelaaja osoittautuu vajaan kahden viikon jaksolla seuraan sopivaksi, hänestä tulee joukkueen nel-jäs ulkomaalaispelaaja.

LP Viestin vahvuuteen on lisäksi liittynyt liberopelaaja Aino Linnamaa ja lisäksi salolaisjoukkueen yhteist-reenien ensimmäiselle viikolle tulee mukaan Saksaan sopimuksen tehnyt Pauliina Vilponen.

Lena Lymareva on ukrainalaispelaaja, jonka on tarkoitus täyttää yleispelaajien trio Noora Kososen ja Anu Ennokin kanssa.

– 22-vuotias yleispelaaja tulee Saloon sunnuntaina ja on mukana joukkueen harjoituksissa toista viikkoa. Jos hän osoittautuu ennakkotietojen mukaiseksi, teemme sopimuksen hänen kanssaan. Lenasta ei odoteta otte-luiden ratkaisijaa, mutta yleispelaajan vaativalle tontille tarvitaan Nooralle ja Anulle tuuraajaa, perustelee LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Lymarevan mahdollinen tulo joukkueeseen merkitsee sitä, että valmennusjohdon on tarkasti mietittävä kentällä olevan kuusikon/seitsikon kokoonpanoa: Mestaruusliigan säännösten mukaan kentällä olevassa kokoonpanossa voi olla yhtä aikaa korkeintaan kolme ulkomaalaista pelaajaa. Penkillä ja pöytäkirjakokoonpanossa lukumäärää ei ole rajoitettu. Mestarien liigan osalta rajoituksia ei ole.

– Lena tulee urallaan ensimmäisen kerran ulkomaille joten totuttautumista toki tarvitaan. Onneksi meillä on jo saman maan pelaaja Viktoriia Polishchuk joukkueessa ja se varmasti helpottaa sopeutumista, muistuttaa Lemminkäinen.

Aino Linnamaa kehittymään liberona

Aino Linnamaa on kesäkuussa 21 vuotta täyttänyt 166-senttinen liberopelaaja, joka kauden 2012-13 pelasi 1-sarjaa kasvattajaseurassaan Team Tawast-Volleyssä (Hämeenlinna) ja oli mukana Liiga-Euran kokoonpanossa alkukaudella 2013–14, mutta palasi sitten Hämeenlinnaan ja 1-sarjaan.

– Aino halusi tulla LP Viestin organisaatioon oppimaan lisää ja hakemaan kokemusta ja sehän meille sopii, saadaan esimerkiksi treeneihin libero molemmin puolin verkkoa, toteaa LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Pelaajalla itsellään ovat odotukset korkealla:

– On hienoa päästä osaksi suomalaista huippujoukkuetta ja hyvin toimivaan organisaatioon. Motivaatio on korkealla ja odotan jo innolla treenejä ja mitä kaikkea tuleva kausi opettaa, toteaa Hauholla ensimmäiset kosketukset lentopalloon iskenyt Aino.

Pauliina Vilponen valmistautuu Salossa toiseen Saksan-kauteensa

Kun Pauliina Vilponen ilmestyy ensi viikoksi Salon katukuvaan ja LP Viestin harjoituksiin, monet huhut lähtevät varmaankin liikkeelle: onko yksi maajoukkueen avainpelaajista tulossa Saloon? Varmaan LP Viestikin ottaisi Pauliinan riveihinsä, mutta totuus on kuitenkin se, että viime kaudella Saksassa Schwerinissä – yhdessä Laura Pihlajamäen kanssa – pelannut nakkilalaispelaaja on tehnyt jo sopimuksen ensi kaudeksi Wiesbadeniin – samaan joukkueeseen Kaisa Alangon kanssa.

– Pauliinalle tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan meidän harjoituksiin ennen Saksaan matkustamista ja hän otti "tarjouksen" vastaan – saadaan treeneihin hieman laajempi joukko niin kauan kuin Viki, Anu Ennok ja Duda Rakic ovat vielä kotimaissaan, muistuttaa Tomi Lemminkäinen.

Salo-Volley -viikosta tulee LP Viestin joukkueelle tiivisohjelmainen: alkuviikko 1-2 harjoitusta per päivä ja vii-konloppuna talkootehtäviä Salo-Volleyn ravintolassa ja kahvilassa. Sitten alkaakin tiukka ja vaativa sekä mo-nipuolinen valmistautuminen kotimaiseen Mestaruusliigaan, Suomen cupiin ja Mestarien liigaan. Mestaruuslii-gassa kausiavaus osuu syyskuun loppupuolelle, Suomen cupin osalta aikataulu on auki ja Mestarien liigassa avaus tapahtuu Busto Arsiziossa Italiassa marraskuun puolivälissä.

LP Viestillä on nyt seitsemän 3-vuotista ja viisi 1-vuotista pelaajasopimusta valmiina.

Aino Linnamaa
libero, 166 cm, 21 v. (s. 15.6.1993 Hauho)
kasvattajaseura: Team Tawast-Volley (TT-Volley)

pelaajaura tiivistettynä:
* aloittanut lentopallon Hauhon TT-Volleyssa vuonna 2002
* SM-hopeaa Lounais-Suomen aluejoukkueessa 2007
* SM-hopeaa C-tytöissä MesTon joukkueessa 2009
* KLL lukion tyttöjen SM-kultaa vuonna 2012 Hämeenlinnan Lyseon joukkueessa
* pääsarjassa yhdellä kaudella 2013–14 (LiigaEura 2 ottelua)
* 1. pääsarjaottelu 12.10.2013, HPK – LiigaEura

pelaajaura kausittain:
* 2008 – 2011 TT-Volley (2-sarja)
* 2011 – 2014 TT-Volley (1-sarja)

LP Viestin pelaajasopimustilanne 18.7.2014

Anu Ennok (EST) yleispelaaja 2014–17
Viktoriia Polishchuk (UKR) passari 2014–17
Noora Kosonen yleispelaaja 2014–17
Roosa Koskelo libero 2014–17
Kaisa Jokinen keskipelaaja 2014–15
Mira Hämäläinen hakkuri 2014–17
Iida Murto yleispelaaja/hakkuri 2014–17
Dubravka Rakic (SRB) keskipelaaja 2014–15
Venla Hyttinen passari 2014–17
Pia Kinnunen keskipelaaja 2014–15
Laura Pihlajamäki keskipelaaja 2014–15
Aino Linnamaa libero 2014–15

testijaksolla
Lena Lymareva yleispelaaja
182 cm, 22 v., 2007 – 09 Ukrainan nuorten maajoukkueessa
* 2007 – 14 Ukrainan liigassa (Severodonchanka ja Regina)

  Takaisin