Seuraa meitä somessa:

LP Viestin hyökkäystehot liikaa OrPolle

01.02.2015

LP Viesti (1. 17-1, 50) voitti sunnuntaina viidennen kerran kauden aikana Oriveden Ponnistuksen (3. 11-7, 33) naisten lentopallon Mestaruusliigassa ja Suomen cupissa - yhden kerran on OrPo pystynyt "yllättämään" salolaiset. Kuudennen ottelu lukemat olivat Salohallissa 3-0 (25-22, 25-17, 25-15). Tehokasta peliaikaa tarvittiin vain tunti ja vartti.

OrPolla oli jonkinlaiset saumat erävoittoon avauserässä: lukemista 21-20 LP Viesti kuitenkin väänsi erän rutiinilla itselleen. Toki siihen tarvittiin joukkueelta avuksi mm. erän toinen aikalisä.

Toisessa erässä orpolaisittain paras tilanne oli erän alkupuolella 10-8, mutta sen jälkeen salolaiset eivät päästäneet vieraitaan kolmea pistettä lähemmäksi. Kolmannessa erässä OrPo kamppaili lukemiin 5-5 saakka tasaisesti - sen jälkeen keskiviikkona Mestarien liigaa pelanneet salolaiset menivät menojaan.

OrPo pelasi hyvän, voitokkaan pelin lauantaina kotonaan Vampulaa vastaan, mutta ei pystynyt jatkamaan samalla tasolla Salossa.

- Ei tämä tosiaankaan ollut meidän paras pelimme tällä kaudella LP Viestiä vastaan - ehkä sieltä heikoimmasta päästä. Välillä oli hyviä pilkahduksia, mutta sitten peli taas "lässähti", oli aaltoliikettä. Vastaanottoon kun tuli ongelmia niin se tottakai näkyi hyökkäystehoissa ja laidat olivat tukossa, arvioi joukkueen kapteeni ja joukkueensa parhaan palkittu keskipelaaja Eeva Puukka, 13/+11.

- Meidän peli-ilmeeseen jäi myös paljon parannettavaa, arvioi Puukka.

LP Viestin pisteissä tehokkain oli niinikään keskipelaaja, Laura Pihlajamäki, tehot 16/+13.

- Ihan mukavat lukemat, mutta 16/+16 olisi vielä parempi, pamautti "Lapa" pohjalaisella varmuudella.

- Keskiviikon Mestarien liigan pelin jälkeen torstai meni tilanteen nollaamiseen, mutta kyllä siinä minusta aika hyvin onnistuttiin, arvioi Pihlajamäki.

OrPon valmentaja Laszlo Hollosy oli tutun kohtelias ja onnitteli voittajaa.

- LP Viesti ei rehellisesti sanottuna antanut meille tänään juuri mahdollisuuksia. He olivat erittäin keskittyneitä ja antoivat painetta meidän joukkueelle - sitä me emme osanneet tänään käsitellä. Oikeastaa luovutimme pelin aivan liian aikaisin, arvioi unkarilaisvalmentaja.

- Me emme olleet tarpeeksi aggressiivisia. Toisessa erässä meillä oli vastaanotossa suuria vaikeuksia, Laszlo Hollosy kuvaili.

- Voin olla iloinen siitä, että keskipelaaja palkitaan parhaana, mutta nykyaikaisessa lentopallossa pelit kuitenkin lopulta voitetaan laidoista, muistutti Hollosy.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen saattoi olla tyytyväinen peliin.

- Keskiviikon jälkeen nollattiin tilanne aika nopeasti ja meillä oli muutama oikein hyvä harjoitus niin pallon kanssa kuin puntillakin - ei ollut siinä mielessä pelikrapulaa. Meilläkin oli toisessa erässä vastaanoton kanssa ongelmia, mutta siitä huolimatta passari pystyi rakentamaan iskijöille hyviä paikkoja, muistutti Raatikainen Viktoriia Tuchashvilin roolista.

- Pallagille annettiin syötöllä painetta ja saatiin hänet sillä tavalla pehmennettyä hyökkäyksissä, kuvaili Raatikainen voittajien taktiikkaa.

Voitolla LP Viesti varmisti runkosarjan kakkospaikan - toki ote myös runkosarjan voittoon vahvistui samalla merkittävästi. Salolaisilla on jäljellä runkosarjasta vielä neljä ottelua, joista kolme vieraissa.

Parhaat pistenaiset
LP Pihlajamä,ki 16/+13, Lymareva 15/+10, Rakic 11/+9
OrPo Puukka 13/+11, Tokarenko 12/+5, Pallag 7/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva LP
2 Pihlajamäki LP
1 Tuchashvili LP

Ottelutilasto

  Takaisin