Seuraa meitä somessa:

LP Viestin naisten runkosarjan ykkönen

28.02.2018

LP Viesti varmisti naisten lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voiton keskiviikkona voittamalla Oriveden Ponnistuksen vieraissa 3-0 (25-17, 25-13, 25-17).

Runkosarjan voitto on salolaisille historian kymmenes ja yhdeksäs viimeiseen kymmeneen kauteen. Viime kaudella HPK katkaisi salolaisten runkosarjavoittoputken.

LP Viesti kohtaa puolivälierissä LP-Vampulan ja ottelusarja käynnistyy 9.3. Salossa. HPK on runkosarjan toinen ja kohtaa seitsemänneksi sijoittuneen Nurmon Jymyn, OrPo ja Pölkky Kuusamo ratkovat sijat 3-4, LiigaPloki on viides, LP Kangasala on kuudes. WoVo Rovaniemn valmistautuu liigakarsintoihin.

OrPo on runkosarjan kolmas, jos se ottaa pisteenkin päätöskierroksella sunnuntaina Rovaniemellä WoVosta tai Pölkky Kuusamo ei ota kolmea pistettä LP Viestiltä.

LP Viesti hallitsi peliä koko ajan. OrPon vastaanotto oli hyvällä tasolla, mutta muuten kotijoukkue jäi vieraiden jalkoihin kaikilla osa-alueilla. OrPo teki peräti 17 suoraa hyökkäysvirhettä ja löi 10 kertaa torjuntaan. LP Viestin vastaavat lukemat olivat hienot kolme ja kaksi.

Ottelu oli myös LP Viestin päävalmentajalle Tomi Lemminkäiselle 500:s ottelu päävalmentaja liigatasolla.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:

- Tosi tyytyväinen meidän voittoon ja runkosarjan voittoon. Oli tärkeä peli. Valmistautuminen onnistui ja pelasimme iloisella ilmeellä. Onnistuimme laajalla rintamalla. Oli todella kiva pelata tänään. Puhuimme ennen peliä, että haemme revanssia edellisestä kohtaamisesta (OrPolle tammikuussa 3-0).

Jessica Kosonen, OrPo:

- Voi lainata Tomia ”hyvä ettei meidän tarvinnut maksaa lippuja tähän peliin”. Ekassa oli vielä hyvä meininki, mutta kaikkiaan pelasimme huonosti tänään. Lähdetään miettimään, miksi pelasimme huonosti. Fokus ei ollut satasella matsissa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Pelasimme kovan pelin, kova suoritus omalta joukkueelta. Varsinkimn t-p oli sellaista asennetta kuin pitääkin. Pehmensimme Orpon hyökkäyksen ihan täysin. Jos jotain tuli torjunnan ohi, niin punapaitainen tyttö (libero Hämäläinen) puolusti ne peliin. Oma hyökkäyspeli oli vahvaa. Vaikka puolustusmäärässä OrPo on lukumääräisesti edellä, ei se siltä tuntunut. Tuuli Kukkonen oli tärkeässä roolissa, hänellä oli hyvä hyökkäyspäiväkin.

- Runkosarjan voitto: en osaa sanoa onko sillä hirveästi merkitystä. Jos haluaa mestaruuden voittaa, pitää olla valmiina voittamaan vieraissakin. Matkustusta tulee puolivälierissä vähemmän. Odotan, ettei välierissä ole välttämättä runkosarjan neljää parasta.

Apostolos Oikonomou, OrPon päävalmentaja:

- Haluan onnitella Tomi Lemminkäistä 500:stä pelistä ja kaikesta menestyksestä sekä koko LP Viestin joukkuetta runkosarjan voitosta. LP Viesti on ollut kauden aikana tasainen ja ansaitsi sen ykköspaikan. He ovat HPk:n kanssa mestarisuosikkeja.

- Meidän pitäisi pärjätä verkolla LP Viestiä vastaan, jotta voisimme voittaa. Tänään olimme siitä kaukana. LP Viesti dominoi verkolla ja otti helpon voiton.

- Tämä peli pitää unohtaa nopeasti. Meillä on sunnuntaina edessä tärkeä peli Rovaniemellä, josta tarvitsemme vähintään yhden pisteen.

Otteluisäntä Orneule Oy palkitsi joukkueidensa parhaina LP Viestistä Viktoriia Tuchasvilin ja OrPosta Sanna Häkkisen.

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Hämäläinen LP Viesti

OrPo - LP Viesti
0-3 (17-25, 13-25, 17-25)
OrPo: Batista 9/-4, Stedile 8/+4, Lepistö 7/+4
LP Viesti: Kosonen 14/+11, Laak 10/+6, Kukkonen 10/+6

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin