Seuraa meitä somessa:

LP Viestin voittoputkelle jatkoa - LP-Vampula rutisti myös kotivoiton

23.11.2018

LP Viesti otti jo yhdennentoista perättäisen liigavoittonsa kaadettuaan toistamiseen Pölkky Kuuusamon viikon sisällä ja samaan aikaan LP-Vampula otti kotivoiton vierailleesta LiigaPlokista.

LP-Vampula kotivoittoon syöttövirheiden ennätysten iltana

Perjantai-illan ottelu alkoi Vampulalta vahvasti, mutta kääntyi kovan puristamisen kautta melkoiseksi virheilyksi, etenkin syöttöruudussa. Syöttövirheilystä ei loppua tullut koko illan aikana ja kotijoukkueelle niitä kirjattiin peräti 21 kappaletta. Siihen peilattuna kolmen pisteen voitto on hyvä saavutus.

Voitto tiesi LP-Vampulan nousua sarjataulukossa jaetulle kolmannelle sijalle tasapisteissä ja tasaottelumäärässä LP Kangasalan kanssa. Molemmilla on pelattuna yhdeksän ottelua ja niistä 19 sarjapistettä. Edellä on Hämeenlinna ja LP Viesti, joilla on myös enemmän otteluita pelattuna. Lopputulos oli perjantaina 3-1 (19-25, 25-21, 25-19, 25-16).

LiigaPlokin Anastasia Borichevalle ottelu oli pääsarjauran sadas.Susanne Horner, LiigaPloki:

-Vampula pelasi hyvin ja oma pelimme oli vuoristorataa. Meidän pitää jatkaa kovaa työn tekoa ja saada sitä kautta onnistumisia ja palata voittokantaan.

Mira Hämäläinen, LP-Vampula:

- Alku oli melko tahmeata ja teimme valtavasti syöttövirheitä. Kierroksia tuntui olevan pelaajillamme hiukan liikaa, mutta oli hieno huomata, että homma lopulta kuitenkin rauhoittui. Melkein erän verran tehtiin omia syöttövirheitä. On tuntunut tosi hyvältä treenata ja pelata, vaikka päivätöissä olenkin, enkä juurikaan pääse aamutreeneihin, muulloin kuin pelipäivinä. Hienoa, että seura on tullut vastaan ja minulla on mahdollisuus edetä. Ykkössarjan kautta pääsee paremmin peliin kiinni, joten ykkössarjan olemassaolo on oikein hyvä asia kehittymisen kannalta.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Onnittelut Vampulalle, joka pystyi meitä tasaisempaan peliin. Vaikka Vampula tarjosi meille eriä isolla syöttövirhemäärällä, niin me kuitenkin kompensoitiin niitä omilla vastaanottovirheillä. Hyökkäystehot romahti pelin edetessä. Tästä mennään huomiseen peliin Hämeenlinnaan ja nyt täytyy aloittaa keskittyminen ja valmistautuminen siihen. Pidän Vampulaa ja Hämeenlinnaa molempia varsin kovina joukkueina.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- LiigaPloki on ainut joukkue, joka on meidät voittanut 3-0. Emilia oli tänään ainoa pelaaja, joka ei tehnyt syöttövirhettä, koska oli liberona eikä syöttänyt. Meidän on syytä olla iloinen siitä, että isosta virhemäärästä huolimatta saimme kolme pistettä. Huomenna on edessä matkustaminen Rovaniemelle ja sunnuntaina on edessä kova ottelu WoVoa vastaan.

LP-Vampula - LiigaPloki 3-1
19-25, 25-21, 25-19, 25-16
LP-Vampula: Bright 28/+16, Felix 12/+7, Nayara 10/+5
LiigaPloki. Horton 12/0, Mack 11/+6, Boricheva 8/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Bright LP-Vampula
2 Nayara LP-Vampula
1 Horner LiigaPloki

PRO Libero
Koljonen LiigaPloki

Ottelutilasto

LP Viesti puolustus pohjusti yhdennentoista perättäisen voiton

LP Viesti voitti toistamiseen kotiottelussa Pölkky Kuusamon eräluvuin 3-0 (25-21, 25-13, 25-16). Perjantain ottelussa erityisesti kotijoukkueen puolustuspeli oli rautaa ja oli avaintekijä voitolle. LP Viesti venytti voittoputkeaan jo yhteentoista ja erävoittojen putki on nyt ennätyksellinen 25.

Avauserä lähti LP Viestin komennossa ja tilanteessa 8-3 Kuusamo turvautui ensimmäiseen aikalisäänsä. Kotijoukkue esitti vahvaa torjunta-puolustuspeliä ja repi johtoa, joka oli parhaimmillaan jo kahdeksan pistettä. Kuusamon keskipelaaja Mia Swanegan piti vieraita pelissä kuitenkin mukana tehokkailla satasen hyökkäyksillään ja vieraat kavensivat tilanteeksi 23-21. Kotijoukkueen johto riitti kuitenkin erän loppuun asti ja avauserä Viestille 25-21.

Myös toisessa erässä Viesti otti heti kuskin paikan. Kotijoukkue jatkoi varmoja otteitaan niin puolustus- kuin hyökkäyspuolellakin ja karkasi 10-5 johtoon. Passari Krystina Yagubova jakoi hyviä passeja ja erityisesti Kertu Laak sekä keskipelaajat Anna Czakan ja Pilvi Kettunen hyökkäsivät pirteästi. Kotijoukkue meni erässä menojaan ja vei sen näytöstyyliin luvuin 25-13.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi passariksi Yagubovan tilalle Viktoriia Tuchashvilin. Pölkky Kuusamo sen sijaan haki uutta energiaa vaihtamalla keskipelaaja Jonna Wasserfallerin yleispelaajan paikalle Veera Hämäläisen tilalle. Vieraat lähtivätkin kolmanteen erään eri sykkeellä kuin kahteen edelliseen ja pitivät johtoa kahdeksaan pisteeseen asti. Lena Prokopenkon tehokkailla hyökkäyksillä LP Viesti lähti kuitenkin jälleen karkumatkalle, jonka se piti loppuun asti. Kolmas erä LP Viestille 25- ja koko ottelu jälleen 3-0.

Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo:

- LP Viesti pelasi hyvin, me taas huonosti. On vaikeaa pelata, kun olemme mentaalisesti jossain muualla. Olimme koko pelin ajan takaa-ajajina. Olen harjotuksissa pelannut laiturin paikalla, mutta tänään ensimmäistä kertaa pelissä.

Pilvi Kettunen, LP Viesti:

- Kuusamo ei päässyt yllättämään meitä. Saimme tänään paljon puolustuksia ja sitä kautta pääsimme hyökkäämään laajalla rintamalla.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Viestilä hyvä peli, ero oli tänään iso ja ansaittu voitto heille. Syöttöpeli oli ok, saimme parissa erässä heidän vastaanottoa hieman rikki, mutta siihen se oikeastaan jäi. Peli oli jälleen liian ailahtelevaa. Nelospaikan hyökkäys oli kamalaa, siitä toki kunnia vastustajallekin. Lentomme myöhästyminen ei vaikuttanut valmistautumiseemme, sen taakse emme voi mennä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä peli alusta loppuun. Tasoero oli tänään selkeä, numerot eivät valehtele. Ensimmäisessä erässä oli yksi heikko hetki, mutta ei siinäkään erävoitto ollut uhattuna. Torjunta-puolustuksessa olimme selkeästi edellä vastustajaa ja sitä myöten myös hyökkäyksessä. Tänään olimme tasaisia, jokainen pelaaja pystyi tappamaan palloa. Tästä on hyvä lähteä kohti torstain CEV-cup peliä. Ykköskuusikomme pelaajat saavat levätä viikonlopun, mutta nuoremmat pelaajamme pelaavat huomenna A-tyttöjen turnauksen ja Akatemialla on 1-sarjan kärkiottelu sunnuntaina. Aloitamme maanantaina valmistautumisen torstain peliin, vastus tulee olemaan silloin kova.

LP Viesti - Pölkky Kuusamo 3-0
25-21, 25-13, 25-16
LP Viesti: Laak 17/+12, Prokopenko 14/+9, L.Piesanen 9/+7
Pölkky: Kjelstrup 14/+6, Swanegan 10/+5, Wasserfaller 7/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Prokopenko LP Viesti
1 Kettunen LP Viesti

PRO Libero
Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin