Seuraa meitä somessa:

Marko Määttänen loppukaudeksi Korson Vedon kokoonpanoon

22.01.2015

1994 syntynyt Marko Määttänen siirtyi loppukaudeksi Korson Vedon liigajoukkueeseen Vantaan Lentopallon 1-sarjajoukkueesta.

Marko aloitti lentopallon pelaamisen 8-vuotiaana. Opit ovat tulleet sujuvasti kotoa molempien vanhempien harrastaessa lentopalloa. Juniori-ikä sujui Espoon Lentiksessä, PuMassa ja KeiKassa, ja jo juniori-ikäisenä vaativammat tehtävät odottivat miesten 1- ja 2-sarjassa Keimolan Kaikussa ja KoVessa. Valmennuksesta ja lentopallotaitojen kehittymisestä ovat vastanneet kovat tekijät Teuvo Nikkinen, Hannu Seppänen, Ari Kärkkäinen, Ilpo Ahl ja Jouko Lindberg sekä Oliver Taats. Nykyisessä liigajoukkueessa valmentajina toimivat Petri Sainio ja Ari Kärkkäinen.

Juniori-ikäisenä lentopallossa on tullut A-pojista yksi SM-kulta ja kaksi SM-hopeaa sekä B-poikien SM-pronssi, lisäksi aluejoukkueiden B-poikien SM-pronssi.

Beach volley-ura alkoi 14-vuotiaana Jere Nikkisen kanssa, tuloksena useita aluemitaleita. Myöhemmin kutsu tuli maajoukkueeseen ja pariksi tuli Suomen suurimman biitsiperheen edustaja Veli ”Veikka” Manninen, ura Veikan kanssa jatkuu eteenkin päin. Mannisten lapsista Joona, Miika, Veikka, Vili ja Tuuli ovat beachin junioreiden Suomen mestareita ja kaikki neljä poikaa ovat edustaneet Suomea junioreiden maajoukkuetasolla, lisäksi äiti Tuula on ottanut beachin Suomen mestaruuden hieman varttuneemmassa ikäluokassa.

Marko ja Veikka ovat Suomen mestareita U21-sarjassa ja edustivat Suomea U20 EM-kisoissa, osallistuivat myös Nevza-turnauksiin. Kesällä 2014 pojat lähtivät kokeilemaan myös siipiään aikuisten Suomen Pro Tourille. Beachissa tavoitteena on Suomen edustaminen arvokisoissa sekä osallistuminen Suomen lisäksi kansainvälisiin turnauksiin.

Lentopallossa tavoitteena on vakiinnuttaa paikka liigatasolla. Samassa KoVen joukkueessa pelaa pikkuveli Miro Määttänen ja joukkueesta suurin osa on samaa ikäluokkaa. Yli puolet KoVen joukkueesta Marko mukaan lukien palvelee parhaillaan armeijan urheilujoukoissa Santahaminassa.

- KoVessa on hyvä meininki, vaikka onkin ollut huono putki ennen joulua. Uskotaan omaan tekemiseen ja tavoitellaan pudotuspelipaikkaa. Joukkueella on selvästi enemmän potentiaalia kuin mitä sarjataulukko näyttää. Valmennus on osaavaa ja treenien taso on hyvä.

  Takaisin