Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigan kauden tähdistöt on valittu - Mikko Esko kuudennen kerran perättäin tähdistöpassariksi

12.05.2023

Lentopallon Mestaruusliigan kauden 2022-2023 tähdistöseitsikot on valittu ja ne loistavat passariensa Mikko Eskon ja Oksana Rusnachenkon johdolla. VaLePan mestaruuteen miehissä johtaneelle Mikko Eskolle valinta oli jo kuudes perättäinen, kun pronssia naisissa saavuttaneelle Puijo Wolleyn ukranalaispassarille Oksana Rusnachenkolle se oli heti ensimmäisellä liigakaudelle osuva.

Tähdistöt on valittu kaudesta 1995-1996 lähtien. Tähdistön äänestävät Mestaruusliigan päävalmentajat.

Aiemmin kuudesti perättäin liigatähdistöön on valittu vain yleispelaaja Normunds Veinbergs vuosina 1998-2003. Veinbergs pitää käytännössä rikkomatonta ennätystään määrää hallussa vuosien 1998 ja 2011 välisenä aikana, kun hänet valittiin kahta vuotta lukuunottamatta tähdistöön yhteensä 12 kertaa! Seuraavaksi eniten tähdistövalintoja on miehissä Olli Kunnarilla (7), Eduard Venskillä (6) ja Mikko Eskolla (6).

Miesten tähdistössä Eskon lisäksi vain toiseksi keskipelaajaksi valittu Akaa-Volleyn Sauli Sinkkonen oli saanut kunnian kerran aiemminkin, kaikki muut valitut ovat ensikertalaisia tämän saavutuksen suhteen.

Hakkuriksi tähdistöön tuli liigan pistepörssinkin voittanut Raision Loimun Joonas Jokela ja liberoksi mestarijoukkue VaLePan Eetu Pennanen.

VaLePa sai tähdistöön kaikkiaan neljä pelaajaa, kun Eskon ja Pennasen lisäksi myös keskipelaaja Jacob Ekman sekä yleispelaaja Karli Allik valittiin.

Toisen yleispelaajan paikan sai hopeajoukkue Akaa-Volleyn Greg Petty.

Naisten tähdistöön valittiin mestarijoukkue Pölkky Kuusamosta hakkuri Breana Runnels sekä yleispelaaja Ciara DeBell. Liberon paikan sai toisen kerran valittuna LP Kangasalan Tiiamari Sievänen. Toinen valinta oli tähdistöön urallaan myös Hämeenlinnan Lentopallokerhon keskipelaajalle Vera Klimovichille.

Toinen hämeenlinnalainen tähdistössä on yleispelaaja Jenny Mosser ja toisen keskipelajan paikan nappasi LP Kangasalan Netta Rekola.

Pelaajien äänestämät liigan kauden parhaat pelaajat julkaistaan ensi viikolla.

  Takaisin