Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigan kehittämis- ja strategiatyö vauhdissa

10.02.2015

Lentopallon Mestaruusliigan kehittämis- ja strategiatyö on hyvässä vauhdissa samaan aikaan kun liigakausi alkaa pikku hiljaa huipentua kohti pudotuspelejä ja kevään liigafinaaleja.

Mestaruusliigan hallinnolle maanantai 9.2. oli tiivis paketti, jossa pitkän iltapäivän aikana kokoontuivat ylimääräisessä liigakokouksessa valittu Mestaruusliigan hallitustyöskentelyn kehittämisryhmä kokoonpanolla Jari Hellsten, Shailen Ramdoo, Hanna Arve-Talvitie, Tomi Lemminkäinen ja Kauko Väinämö sekä sihteerinä Jussi Jokinen, Mestaruusliigan syyskokouksessa valittu kevään hallitusvalintoja valmistelemaan nimetty ehdollepanotoimikunta Tomi Lemminkäinen, Hanna Arve-Talvitie, Kauko Väinämö ja sihteerinä Jussi Jokinen. Iltapäivän päätti Mestaruusliigan hallituksen kokous ja kokouksessa oli mukana ensimmäistä kertaa viestinnän kehittämismandaatilla hallitukseen löydetty Ville Lintula.

Hallitustyöskentelyn kehittämisryhmässä asetettiin tavoitteeksi käsitellä seuraavat asiakokonaisuudet, joihin jokaiseen liittyi useita alakohtia; Hallitusviestinnän kehittäminen, Hallituksen työjärjestys, synergiaetujen löytäminen, yhteiset ”kattosopimukset” ja Liigan koordinoima asiantuntija-apu. Hyvin sujuneen kokouksen jälkeen sovittiin, että ryhmän jäsenet täydentävät kokouksessa käsiteltyjä ja dokumentoituja asioita sähköpostitse ja sen jälkeen kehittämisryhmän työ linkitetään uuteen strategiaan ja toimitetaan erikseen liigaseuroille.

Ehdollepanotoimikunnassa merkittiin tiedoksi nykyisen hallituksen kokoonpano varajäsenineen sekä keväällä 2016 erovuorossa olevat hallituksen jäsenet. Tämä lisäksi keskusteltiin hallituksen kokoonpanon kokonaishenkilömäärästä ja miesten ja naisten liigaseurojen edustajista ja heidän valintatavastaan. Yhtenä teemana oli myös virallisesti valittujen varahenkilöiden ”aktivoiminen” sitomalla heidät liigatoiminnan arkeen kehittämisryhmien jäsenyyksillä. Ehdollepanotoimikunta selvittää nykyisten ja uusien potentiaalisten hallitusjäsenten mahdollisuuksia ja halua hallitusjäsenyyden suhteen ja tavoitteena on julkistaa ehdollepanotoimikunnan esitykset hallituksen jäsenmääräksi ja hallituksen jäseniksi viimeistään 2 viikkoa ennen liigan 3.5.2015 pidettävää kevätkokousta.

Mestaruusliigan hallituksessa käsiteltiin Mestaruusliigan talousasiat käymällä läpi suoriteperusteinen tuloslaskelma ja tase per. 31.1.2015 tilanteesta. Erityisen myönteisenä nähtiin talousasiat kohdassa todettuna myös se, että seurojen esittämistä Euroopan Cup - avustukseen oikeuttavista matkakuluista pystytään korvaamaan lähes kaikki, eli korvausprosentiksi muodostui 85%.

Liigan puheenjohtaja esitteli Mestaruusliigan strategiatyön ensimmäisen version. Strategiatyöhön liittyvänä käytiin läpi myös ulkopuolisen asiantuntijayrityksen esitys kehittämisprojektista, jonka lopputuloksena syntyisi ”Liigan yhteinen ottelumarkkinoinnin opas” ja ”Liigan yhteinen (seurojen) toiminnan kehittämisen opas”. Nämä asiat siirrettiin hallituksen jatkokäsittelyyn.

Kokouksessa määriteltiin myös seurojen 31.1.2015 mennessä palauttamien kehittämiskyselyvastausten pohjalta kolme eri työryhmää ja niille vetäjät arvioimaan seurojen vastauksia ja tekemään niiden pohjalta esityksiä tulevan kauden sarjamääräyksiin ja liigalisenssiin. Samalla päätettiin, että seurojen vastaukset kootaan yhdeksi dokumentiksi ja lähetetään kaikille liigaseuroille tutustuttavaksi.

Kokouksessa käsiteltiin myös esitys siirtymisestä monen muun maan tapaan sähköisen pöytäkirjan käyttöön täydennettynä CEVin hovihankkijana ja DataVolleyn kehittäjänä tunnetun yrityksen tarjoamalla kokonaispaketilla. Asian jatkovalmistelua jatketaan myönteisissä merkeissä.

Tulevan kauden sarja-aikataulut ja pelijärjestelmät siirrettiin sarjatoiminnan kehittämisryhmän valmisteltavaksi. Tulevan kevään pudotuspelien ottelurytmityksien osalta päätettiin, että ne ratkaisee liigan toiminnanjohtaja ottaen huomioon salitilanteet ja salien koot, otteluparien väliset etäisyydet, kustannustekijät ja muut asiaan olennaisesti vaikuttavat asiat.

  Takaisin