Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigan peliasuohjeistus voimaan 1.1.2024

03.01.2024

Lentopallon Mestaruusliiga on tarkentanut ohjeistusta peliasujen käyttämisestä lajin virallisia sääntöjä ja niihin liittyviä virallisia ohjeistuksia vastaaviksi. Ohjeistus asusteista on ollut jo alustavasti käytössä marras-joulukuun ajan ja puuteista ovat tuomarit tehneet pöytäkirjaan merkinnät ja Mestaruusliiga on käynyt vuoropuhelua seurojen ja pelaajien kanssa.

Lentopallon sääntöihin perustuviin, ja pääsarjaryhmässä aiemmin hyväksyttyihin, ohjeistuksiin tehtiin vuodenvaihteessa saadun palautteen ja liigaotteluiden pöytäkirjamerkintöjen perusteella muutamia tarkentavia linjauksia, jotka astuivat voimaan vuoden 2024 alussa.

Mestaruusliigan operatiivinen johto kävi peliasuasiaa läpi Joukkueurheilijat ry:n edustajien kanssa ja kuuli pelaajien näkemyksiä sekä perusteluita, jotka osin poikkesivat tehdyistä linjauksista yhtenäisten pitkähihaisten/-lahkeisten asujen käytön osalta.

Tarkennetut linjaukset ovat kuluvan kauden päätökseen asti asiassa seuraavat

1. Pelaajien peliasut käsittävät lyhythihaisen pelipaidan, shortsit, sukat sekä urheilujalkineet. Urheilujalkineita lukuun ottamatta peliasujen (pl. Liberon peliasu) on oltava koko joukkueelle yhdenmukaiset. Sukkien varren pituus ja peliasun mainokset voivat olla eri pelaajille erilaiset.

2. Pitkälahkeisten housujen ja pitkähihaisten paitojen käyttö peliasun alla on sallittu ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

3. Kompressiosuojat käsissä sallitaan, samoin erilliset suojaavat irralliset hihat ja erilliset kyynärpäätä suojaavat kompressiot/suojat. Mikäli näitä käytetään, niitä käyttävillä värin tulee olla yhtenäinen, peliasun värinen tai vaihtoehtoisesti musta tai valkoinen.

4. Kompressiosuojat sallitaan pohkeissa ja/tai reisissä, ei kuitenkaan yhtenä kappaleena. Mikäli näitä käytetään, on niiden värityksen oltava sama niitä käyttävillä.

5. Peliasun alla voidaan käyttää erilaisia kompressio- tai muita suojaavia asusteita (”body suit”), mutta ne eivät saa näkyä peliasun hihojen tai lahkeiden alta (noin 1-2 cm toleranssi sallitaan toistaiseksi).

6. Yhtenäinen malli ja väritys eivät koske yksittäisen pelaajien käyttämiä urheilujalkineita tai polvisuojia.

7. Käytettävissä suojissa voi olla mainoksia, mutta ne on hyväksytettävä Mestaruusliigassa.


Mestaruusliigan otteluissa linjauksien noudattamista valvovat pää- ja verkkotuomari. Mahdolliset näkemyserot joukkueiden ja tuomareiden välillä siirtyvät Mestaruusliigan operatiivisin tiimin käsittelyyn.

  Takaisin