Miesten avausfinaali VaLePan näytöstä

05.04.2019

VaLePa Sastamala Tampere otti miesten finaalisarjan avauksessa selkeän 3-0 (25-27, 25-17, 25-12) voiton Ettasta.

VaLePa Sastamala Tampere – ETTA 3-0 (25-17, 25-17, 25-12)

VaLePa oli tiukoilla puolivälierissä Kokkolan Tiikereiden kanssa. Se oli hyvä sarja pukkipaidoille, koska se valmisti joukkueen välieräpeleihin Savo Volleyta vastaan. Sen jälkeen joukkueelle jäi runsaan viikon tauko ennen finaaleja. Aina on hieman kysymysmerkki, mitä pitkä tauko tekee joukkueen pelille. Etta puolestaan selvitti puolivälierissä Loimun melko selvästi, vain yksi tappio. Välierät Hurrikaanin kanssa olivat tiukka vääntöä jokaisessa kuudessa pelissä. Etta yltyi kuin hurmoksessa pelaamaan huippupeliä ja selviytyi seuran historiassa ensimmäisen kerran finaaliin. Ennen illan peliä katsojia askarrutti, pystyykö Etta jatkamaan samanlaista huippupeliä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivua, Alan L
Etta: Haapakoski, Väisänen, Niinivaara, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala L

VaLePa pystyi heti ottelun alusta lähtien pitämään Ettan hyökkäyspelin aisoissa. Pukkipaidat ottivat joka erässä 4 torjuntaa ja sen lisäksi runsaasti vaimennuksia. VaLePan puolustajat sijoittuivat hyvin vapaille sektoreille tiiviin torjunnan takana. Pukkipaidat hyökkäsivät puolustuksen jälkeen 31 kertaa ja tappoivat jatkohyökkäykset peräti 68%:n tehoilla.

VaLePan tehokas torjunta- ja puolustuspelaaminen söi eväät Ettan hyökkäyksiltä. Lisäksi pukkipaidat aloitussyöttivät hyvin, 8 ässää ja 6 virhettä on erinomainen suhde. Myös VaLePan vastaanotto toimi hienosti. Mikko Esko pääsi käyttämään koko hyökkäysarsenaalia tehokkaasti ja piti Ettan torjujat kiireisinä.

VaLePan ehjä pelaaminen kaikilla osa-alueilla sai Ettan näyttämään huonommalta, kuin se todellisuudessa on. Joukkueen vastaanotto toimi hyvin. Kolmannen erän alussa nähtiin tuttua Ettaa. Joukkue kaivoi palloa peliin ja hyökkäsi tehokkaasti kimpopalloja käsien kautta. Joukkueen tehokkain +/- tilastoissa oli Juuso Kontio 5/+4 vaikka hän oli kentällä vain lyhyitä aikoja. Anssi Hakala nosteli hienosti palloja peliin. Antti Ronkainen oli hyökkäyksessä tehokas, mutta virheet pudottavat kokonaissuoritusta. Joonas Jokela oli ensimmäisen erän tosi tehokas 8 passista 6 pistettä, mutta sen jälkeen tehot laskivat.

VaLePa jauhoi tehokkaasti. Tällä kertaa Markus Kaurto kunnostautui torjunnassa peräti viidesti. Urpo Sivula oli jälleen joukkueen pistekunkku kovilla tehoilla. Erik Sundberg jatkoi hienoa vastaanottopeliä. Myös Alanin vastaanotto ja puolustaminen toimi hyvin. Siirilä kunnostautui hyvän hyökkäyspelin ohella 3 ässällä. Mikko Eskon rauhallista, varmaa, mutta yllätyksellistä pelinrakentelua on ilo seurata.

Parhaat pistemiehet
Sivula 21/+14, Siirilä 9/+8, Suihkonen 9/+7
Ronkainen 9/-1, Jokela 9/+2, Pennanen 6/-2

Antti Ronkainen:

- Pelipaikka oli hyvä. Kyllä meidän pitää ajatella, miten oma peli saadaan paremmaksi. Hyökkäyspeliä pitää parantaa, mutta myös jokaisella osa-alueella.

Niko Suihkonen:

- Hyvältä tuntui pelata tänään. Etta ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin mukaan. Niin kuin Radovan sanoi hetki sitten, että tehtiin ensimmäistä kertaa enemmän ässiä kuin virheitä. Jokainen peli pitää pelata hyvin.

Olli Kuoksa:

- Halli on oikein hyvä ja loistava tapahtuma. Minun pitää kantaa vastuu siitä, että en pystynyt valmistamaan nuoria pelaajia tähän. Emme päässeet missään kohtaa pelaamaan omaa peliä. Meidän pitää oppia pelaamaan VaLePaa vastaan.

Radovan Gacic:

- Pelasimme hyvin kaikilla osa-alueilla ja saimme hyvän itseluottamuksen itsellemme. Pelasimme hyvin ja Etta ei pystynyt vastaamaan, mutta tämä oli vasta ensimmäinen ottelu tässä sarjassa. Meidän pitää pystyä pitämään oma keskittyminen hyvänä kaikissa otteluissa.