Seuraa meitä somessa:

Miesten Cupin puolivälieräjoukkueet selvillä

04.10.2014

Miesten Suomen Cup eteni lauantaina vaiheeseen, jossa puolivälieräparit ovat selvillä. Sunnuntaina luvassa on kolme ja maanantaina neljäs puolivälierä.

Miesten 1. kierros ja puolivälierät ratkaistiin yhdellä ottelulla. 

Lentopallon Suomen Cup
Miehet

1. kierros
Mikkelin Passarit (1-sarja) – Pielaveden Sampo 0-3 (25-27, 19-25, 19-25)
Akaa Volley (1-sarja) – Vammalan Lentopallo 0-3 (10-25, 19-25, 14-25)
LiigaSärkät – Rantaperkiön Isku 2-3 (20-25, 27-25, 25-23, 19-25, 13-15)

Ottelu oli LiigaSärkkien avausottelu kotikentällä Merenojan salissa, joka hyväksyttiin peliareenaksi erikoisluvalla.

Rantaperkiön Isku voitti ottelun numeroin 3-2 (25-20, 25-27, 23-25, 25-19, 15-13). Rantaperkiön Iskun parhaina palkittiin Samuli Kaislansalo, Tuomas Tihinen ja Samuli Sinkkonen ja Liiga-Särkkien parhaina Srdjan Nadazdin, Danilo Carvalho sekä Mikko Keskisipilä.

LiigaSärkkien vahvuuteen on vielä tulossa pari miestä. Yleisöä oli 225 henkeä. Kokonaisarvio ottelussa oli hyvä järjestelyiltään ja tunnelmaltaan.

Jussi Heino, Rantaperkiön Iskun päävalmentaja:
- Pelin kannalta oli hyvä, että tuomarit eivät puuttuneet pelin kannalta merkityksettömiin virheisiin, vaan antoivat pelin jatkua. Oli hyvä pelata tiukka 3-2 peliä, koska se kasvattaa pelaajia.

LiigaSärkkien päävalmentaja Shailen Ramdoo:
- Olin tyytymätön erien etenkin alkuihin, joissa joukkue viidettä erää lukuun ottamatta oli vastustajaa perässä. Pieni parannus Tiikerien pelistä joukkuepelissä ei valitettavasti vielä riittänyt.

Team Lakkapää – Etta 1-3 (20-25, 15-25, 25-23, 22-25)

Ville Sorvoja, Etta:
- Pelin taso oli yhtä vuoristorataa. Haluttiin ottelusta jatkopaikka ja se saatiin. Torjunta/puolustus pelaamisemme oli avain voittoon.
Kuoksa, Etta: Ykkösnyrkki toimi hyvin, mutta halusin kierrättää pelaajia. Joukkueena pelattiin parempaa lentopalloa, näköistäni lentopalloa myös kakkosmiehistöllä.

Markus Kaurto, Lakkapää:
- Pelaaminen liian yksipuolista hakkuria kuormittavaa vastaanotostammekin johtuen. Ajoittain oma peli toimi, mutta virheiden takia tunnelma välillä kireähkökin.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:
- Hyviä pätkiä, mutta liikaa virheitä syötössä ja vastaanotossa etenkin. Kärsimätöntä pelaamista. Luke Perryn saapuminen ja pelaaminen mahdollistaa jatkossa vastaanotossa uusia vaihtoehtoja.

Lempäälän Kisa (1-sarja) – Kokkolan Tiikerit 0-3 (16-25, 19-25, 22-25)

Vantaan Lentopallo (1-sarja) – Hurrikaani-Loimaa 0-3 (15-25, 13-25, 23-25)
Juha Jäntti kuvat

LEKA Volley – Riento Joensuu 3-0 (25-21, 25-15, 25-23)

LEKA Volley vei selkeästi Suomen Cup- ottelun ja eteni puolivälieriin Sampoa vastaan. Riento taisteli vielä kolmannessa erässä, mutta LEKA vei ottelun rutiinilla loppuun asti.

LEKA pelasi tuttuun tapaansa hyvää torjunta ja puolustuspelaamista. Peräti neljä LEKA Volleyn pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen pisteeseen. Passari Penttinen onnistui jakamaan hyvin hyökkäysvastuuta. LEKA Volleyn paras pistemies oli Mart Tiisaar 15 pisteellä(+9) Riennon paras pistemies oli Joni Savimäki 14 pisteellä(+7)

Päävalmentaja Lauri Hakala:
- Pelasimme maltilla ja emme tehneet huonoista paikoista virheitä. Suomen Cup on meille tärkeä ja haluamme pärjätä siinä 4 joukkueen sakkiin. Lähdemme pelaamaan voitosta Sampoa vastaan ensi maanantaina.

Päävalmentaja Jani Säisä:
- Olimme jäljessä tänään LEKA Volleyta vähän joka osa-alueella. Emme pystyneet haastamaan LEKA Volleyn kuin pelin viimeisessä erässä.

Tatu Säisä pelasi kauden ensimmäisen kokonaisen pelin loukkaantumisen jälkeen ja valittiinkin joukkueen parhaaksi pelaajaksi.
- Oli hienoa palata kentille ja pelaaminen tuntui kotiyleisön edessä hyvälle!

Korson Veto – Raision Loimu 1-3 (16-25, 19-25, 25-23, 17-25)

Ensimmäinen erä alkoi lievästi Loimun tahtiin. Korso pysyi tahdissa pitkälti Loimun syöttövirheillä. Korson omassa pelissä oli vielä käsijarru päällä. Passari Laakso ei saanut peliä vielä kulkemaan haluamallaan tavalla. Sainio herätteli joukkuettaan aikalisillä tilanteissa 11 – 16 ja 12 – 19. Loimu meni erän lopun menojaan. Korso ei saanut otetta koko erässä ja syöttö- sekä vastaanottovirheitä tuli liikaa. Erä helposti raisiolaisille 16 – 25. Loimulta onnistuivat tasaisesti Juntura ja Rumpusen Tomi.

Toinen erä alkoi jälleen Loimun tahtiin. Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän jo tilanteessa 3 – 6. Korso pääsi tasoihin tilanteessa 9 – 9, mutta Ossi Rumpusen syöttövuorolla Loimu jälleen johtoon ja Sainion aikalisä tilanteessa 9 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 10 – 14. Passari Joel Laakso ei saanut vielä peliään kulkemaan. Laakso vaihtui Hanniin, mutta Loimu meni menojaan ja johti jo 12 – 21. Lopussa Karl Külaotsin kolmella ässällä sai Korso kaunisteltua erän lukemiksi 19 – 25. Rumpusen Ossi ja Kyle Masterson olivat erän loimulaisia hahmoja. Raisiolaisten peli leimasi taistelu loppuun asti ja taistelupallot kääntyivät säännöllisesti Loimun voittoon. Erä lopulta Loimulle pistein 19 – 25. Korsosta erän paras oli hakkuri Külaots.

Kolmas erä ja Loimu melkein heti 2 – 8 johtoon. Korso saa kuitenkin vaihteen päälle Kankaanpään ja Külaotsin ansiosta ja tilanteessa 6 – 8 Tuomi ottaa aikalisän Raisiolle. Tekniselle mentiin lähes tasoissa 13 – 14. Korso oli erässä häviöllä erän lopussa 18 – 22. Sitten kuin ihmeen kautta Korso siirtyi ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 24 – 23. Kankaanpään Toni päätti erän komeasti kuutospaikan hyökkäyksellä ensimmäisestä eräpallosta ja erä Korsolle 25 – 23. Erän hahmo Korson joukkueesta Toni Kankaanpää jota säestivät adjutantit Määttänen ja Külaots.

Neljäs erä mentiin tasaisesti tilanteessa 11 – 11 ja sitten Rumpusen Ossin syöttövuorolla tuli pieni nykäisy ja Loimu johti teknisellä aikalisällä 11 – 14. Sainio aikalisän tilanteessa 12 – 16 ja loi vielä uskoa omien tekemiseen. Raision Loimu meni lopulta menojaan ja voitti neljännen erän helposti luvuin 17 – 25 ja samalla koko ottelun 1 – 3.

Otteluisäntä Arvolukko Oy palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Karl Külaotsin ja Raision Loimusta Ville Junturan.

Hakkuri Karl Külaots, Korson Veto:
- Munatonta ja hengetöntä peliä oli meiltä. Kyllä meidän pitäisi joukkueenakin onnistua herättämään itsemme, eikä voi olla niin, että Arto Hannin pitää meidät herättää. Näin kävi tänäänkin. Kausi vasta niin alussa kuitenkin, että ei voi vielä omasta pelistäni sanoa mitään. Leijasyöttöön vaihto on onnistunut ja tänäänkin tuli neljä ässää.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:
- Omiin suoriin virheisiin tänään hävisimme. Vastustaja malttoi pelata, me emme. Olimme aivan liian hätäisiä koko joukkue. Peli meni näpertelyksi ja luottamus puuttui joukkueena. Yhteenkään peliin emme lähde löysin rantein. Nyt on viikko aikaan treenata ja valmistautua Mestaruusliigassa meitä odottavaan tuplaviikonloppuun täällä kotisalissa.

Yleispelaaja Ossi Rumpunen, Raision Loimu:
- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hyvää peliä ja Korso ei ollut parhaimmillaan. Kolmannessa erässä Korso peliin ja erän lopussa me olimme pehmeitä. Neljänteen erään päästiin jälleen hyvällä pelihuumorilla. Omaan vastaanottopeliini en ole tyytyväinen. Veljeni Tomin kanssa on tosi mukava pelata eikä ole ollut mitään riitojakaan.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Raision Loimu:
- Suoria virheitä oli tänään meillä vain 15 ja kaverilla 33. Siinä on suurin syyn meidän voittoomme. Vastaanotossa meillä oli tänään huolimattomuutta. Hyvin väännettiin monta taistelupalloa lattian tasolta. Huomenna mukava vääntää Hurrikaania vastaan ja peli kerrallaan mennään ja katsotaan mihin se riittää.

Tuomas Pelto kuvia

Puolivälierät
5.10. klo 17 VaLePa – Isku
5.10. klo 15 Tiikerit – Etta
5.10. klo 19 Loimu – Hurrikaani
6.10. klo 18.30 LEKA-Volley – Sampo

Välierien ottelijaparit arvotaan. Välierät pelataan 3.1. ja loppuottelu heti seuraavana päivänä 4.1. Pelipaikka on vielä auki.

Kuvat:
Akikuvaa.com, KoVe - Loimu

  Takaisin