Miesten käkijoukkueille voitot lauantaina

14.12.2019

Miesten liigan kärkiryhmät olivat voittoisia lauantaina Akaa iltapäivän Oulun voiton jatkeeksi Savo Volley, Hurrikaani ja VaLePa voittivat omat ottelunsa.

Hurrikaanilta ei eriä Ducksille

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi Hurrikaanin Vantaan Korson Lumo-hallissa. Yleisöä oli Lumon lauteilla 292 katsojaa. Otteluisäntänä oli Korson Sähkö-Yksikkö Oy. Hurrikaani joutui ahtaalle toisessa erässä, mutta kovalla rutiinilla hoiti ottelun lukemin0 – 3 (18–25, 28–30, 14-25).

Ankoilla oli hetkensä, mutta niitä ei saatu käytettyä.

Ankkojen valmentaja Juho Rajala heitti Lumon laatikkoon nuorisopainotteisen miehistön. Rezai liberoksi, Kalle Kattelus toiseksi yleispelaajaksi Kyrölän pariksi. Vallin ja Anton Lepistö keskipelaajiksi, Milstein passariksi ja Strugar hakkuriksi. Rajala joutui painimaan kokoonpanonsa kanssa pienten loukkaantumisten takia. Hurrikaani heitti kaikki parhaat kehään ja passariksi Santeri Välimaan, joka palkittiinkin kolmella LähiTapiolapisteellä.

Ensimmäinen erä oli koko ajan Hurrikaanin hallinnassa. Ankat kamppaili vastaanottonsa kanssa ja Strugar oli loimaalaisen torjunnan pihdeissä. Super-Ropponen on tällä kaudella elämänsä vedossa ja jälki oli ensimmäisessä erässä vakuuttavaa. Ankat pelasivat käsijarru päällä ja pisteet sen mukaiset 18 – 25.

Toinen erä lähti liikkeelle lievällä ankkahallinnalla. Antti ”Muse” Vallinin hurjilla ässäsyötöillä siirryttiin 7 – 5 johtoon. Hurrikaani pääsi iholle tilanteessa 10 – 10. Ankat johtivat Katteluksen hyvillä hyökkäyksillä 17 – 15, mutta Lauri Vanhasen syötöllä Hurrikaani otti kirivaihteen. Kyrölä päätti toisin ja toi syötöillään ankat tasoihin. Tilanne 23 – 23 riitti Heinolle, joka otti aikalisän. Erän loppu oli kovaa vääntöä. Tilanteessa 27 – 28 otti Rajala aikalisän. Milsteinin torjunnasta Mikasa antenniin ja erä Hurrikaanille pistein 28 – 30.

Kolmas erä kulki Hurrikaanin tahdissa. Santeri Välimaa Tapio Toiviainen akseli toimi. Kyrölä ja Kattelus pitivät ankkoja Hurrikaanin tuntumassa erän puoleenväliin. Hurrikaani jyräsi kuitenkin lopulta helposti erävoittoon pistein 14 – 25.

Otteluisäntä Korson Sähkö-Yksikkö Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Atte Kyrölän ja Hurrikaanista Santeri Välimaan. PROLiberoksi arvovaltainen raati valitsi Peter Vuorinen.

Vantaa Ducks: Bojan Strugar 12/+2, Kalle Kattelus 11/+3, Atte Kyrölä 7/+1
Hurrikaani: Antti Ropponen 19/+12, Tapio Toiviainen 15/+6, Henrik Porkka 6/+6

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

”Kyllä meillä oli paikkamme toisen erän lopussa ja pääsimme lyömään niitä, taisivat olla eräpalloja. Ei vaan saatu palloja tapettua ja ei tässä nyt mahtavat fiilikset ole. Aika vaikea viikko takana, kun on ollut niin paljon miehiä loukkaantumisten takia pois. Toivotaan että siihen tulee muutos piankin ja eiköhän se pelikentällä tule näkymään. Uskallan luvata, että ollaan vuoden vaihteen jälkeen ihan eri joukkue”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Kun katsoo positiivisesti ja kaivan niitä esiin, niin Vallinin syöttö oli yksi positiivinen asia ja toisena Kalle Katteluksen hyökkäyspelaaminen. Nyt vain tarvitaan kaikki miehet takaisin ja päästään tekemään hommia, niin usko ei tietenkään ole loppunut mihinkään”.

Passari Santeri Välimaa, Hurrikaani

”Hyökkäyspelaaminen oli tänään meiltä vahvaa. Ropponen ja Toiviainen päättivät todella hyvin palloja kenttään. Kiitos kokeneelle passarille ja valmennusjohdolle siitä, että olen mennyt hyvin eteenpäin tällä kaudella. Auttavat minua ja kertovat mitä pitää kehittää. Pelaajana tavoitteeni on, että saan tehdä tätä ammatikseni”.

Valmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

”Tänään oltiin jokaisella pelin osa-alueella parempia ja rutinoituneempia kuin vastustaja. Toinenkin erä saatiin vaikeiden hetkien jälkeen hoidettua kotiin. Kolmas erä menikin sitten nopeasti”.

LähiTapiolan pisteet
3 Välimaa Hurrikaani
2 Vuorinen Hurrikaani
1 Ropponen Hurrikaani

Peter Vuorinen, Hurrikaani

VaLePa väänsi pisteet Loimulta

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-1 (20-25, 25-22, 25-23, 25-23)

Päivällä Vexve Areenalla otteli 24 f-juniorijoukkuetta ja meno hallissa oli sen mukaista. Mestaruusliigan pelissä ei tietysti ihan samaan hulinaan ylletty, mutta hyvin oli yleisö mukana, vaikka pelin taso ei noussut korkeaksi.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Suundberg, Toimela, Nikula, Mutka L, Ruohola L
Loimu: Saarinen, O´Dea, Leeson, Hersko, Vuorinen, Ferreira, Aylsworth L

VaLePa kaatui ensimmäisessä erässä heikkoon vastaanottoon sekä tehottomiin hyökkäyksiin näistä. Sundberg oli tehokkain hyökkäyksessä, mutta vaikeuksissa vastaanotossa. Erän loppupuolella peliin tullut Suihkonen piristi pukkipaitojen peliä. Loimusta eivät erässä yksilöt erottuneet, mutta joukkueena raisiolaiset puolustivat erinomaisesti.

Toinenkin erä lähti kotijoukkueelta kankeasti käyntiin. Seuraavaksi Esko otti joukkueen reppuselkään Hänen syöttövuorollaan pukkipaidat menivät 10-10 tilanteesta 14-10 johtoon. Esko oli joukkueen tehokkain pistein 6/+6. Sundberg jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä ja nyt alkoi vastaanottokin sujua. Suihkonen toi varmuutta vastaanottoon. Erässä tuli iso ero vastaanotossa, VaLepa 61%, Loimu 20%. Myös Loimun laitahyökkääjät olivat tehokkaita ja varmoja, koko joukkue 19/+13 ilman virheitä. Ferreira 4/+4, Hershko 3/+2.

Pitkän tauon jälkeen peli jatkui edelleen virheikkäänä, mutta tasaisena. Erän 6 viimeisestä pisteestä 4 tuli vastustajan suorasta virheestä puolin ja toisin. Sundberg päätti tämänkin erän tyylikkäästi nelospaikan hyökkäyksellä.

Neljäskin erä oli tasaista vääntöä edellisten tavoin. Loimun Vuorinen nousi joukkueensa tehomieheksi tässä erässä. Hänen rinnalleen tehomieheksi nousi vaihdosta tullut Väinö Rahko. Aaro Nikula nousi erässä hienosti tehomieheksi, oma osuutensa oli Eskon hyvillä passeilla. Suihkonen päästi 2-paikan hyökkäyksellä kotijoukkueen piinasta.

Koko pelissä kotijoukkueen tehokkain oli Sundberg, mutta virheet laskevat saldoa. Pettersson otteli tehokkaasti 11/+10. Loimusta Vuorinen nousi lopussa joukkueensa tehokkaimmaksi. Aylsworth ilahdutti hienolla puolustuspelillä. Saarinen pelasi monipuolisen rohkean passipelin.

VaLePa: Sundberg 18/+6, Nikula 13/+8, Pettersson 11/+10
Loimu: Vuorinen 14/+12, Ferreira 14/+6, Hershko 14/+5.

Savo Volley jälleen 3-1- parempi Hurmosta

Savo Volley otti kolmannen kerran tällä kaudella 3-1 -voiton Karelian Hurmoksesta, tällä kertaa Joensuussa. Eränumerot olivat 20-25, 25-23, 23-25, 19-25.

Vierasjoukkue oli etenkin syöttöpelissä selkästi parempi vieden ässät 14-4 ja vastaanottoprosentit 53-39. Hyökkäystehoissa kotijoukkue oli jopa parempi 56-48.

Savon yleispelaajakaksikko Miro Maättänen (17/+7) ja Antti Siltala (16/+8) oli tehokas vierailta, kun kotijoukkueen paras pistemies oli 15/+7 tehnyt Ville Louhela.