Naisissa ei vielä yhtään varmaa puolivälieräparia - Viesti ja Vampula vierasvoittoihin

27.02.2021

Naisten puolivälieräpareista ei vielä tiedetä varmuudella yhtään lauantainkaan jälkeen. LP Viesti varmisti runkosarjan kakkospaikan voitollaan Kuusamossa ja Pihtiputaalta kävi puolestaan hakemassa pisteet LP-Vampula

Erilaiset mahdollisuudet lauantain jälkeen puolivälieräpareiksi ovat:

LP Kangasala - JymyVolley/WoVo/Puijo Wolley
LP Viesti - LiigaPloki / LP-Vampula
Hämeenlinna / Pölkky - LiigaPloki / LP-Vampula
Hämeenlinna / Pölkky - OrPo

Tuchashvili mestaroi LP Viestin puhtaaseen voittoon - Wasserfallerin loukkaantuminen sotki Pölkyn peliä

Polkky Kuusamon ja  LP Viestin kauden kolmas kohtaaminen päättyi lauantaina Kuusamossa vieraiden voittoon 0-3 (25-27, 21-25, 22-25). Samalla salolaisjoukkue varmisti runkosarjan toisen tilan, kun Pölkky Kuusamo taistelee vielä sijoista 3-4 Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueelta hermostuneesti ja vierasjoukkue johti erää 0-4 lukemin ennen kuin Jessica Kosonen napautti Pölkyn pistetilin auki. LP Viestin ässäsyötön jälkeen tilanne oli jo 2-8. Pölkky alkoi saada otetta peliin ja tasoitti lukemissa 14-14. Tämä riitti Tomi Lemminkäiselle ensimmäisen aikalisän ottamiseksi. Viesti otti toisen aikalisän kotijoukkueen hallitessa erää 19-15. Pölkky johti erää 20-16 ja seuraavan pallon jälkeisessä tilanteessa joukkueen kapteeni Jonna Wasserfaller loukkaantui dramaattisesti. Häntä hoidettiin ensin kentällä ja siirrettiin sivuun odottamaan ensihoidon saapumista. Wasserfallerin loukkaantuminen näkyi kotijoukkueen pelissä ja Viesti aloitti hyvän takaa-ajon. Arita Ternavan tulo Andrikopouloun tilalle toi lisää tehoa hyökkäysten päättämiseen. Erä tiukan kamppailun jälkeen vierasjoukkueelle 25-27.

Toisessa erässä kotijoukkue pysyi hyvin LP Viestin tuntumassa aina 20 pisteen tietämille, mutta erän loppu oli vierasjoukkueen heiniä ja päättyi lukemiin 21-25. Kolmannen erän alku oli tasainen, mutta Viesti pääsi jo ratkisevan tuntuiselle etumatkalle pistein 12-18. Pölkky pääsi kaventamaan Jessica Kososen syöttövuorolla ja kahden perättäisen ässän voimin. Erän lopussa lukemat oli Viivi Pyhäjärven onnistuessa 21-23, mutta LP Viesti hoiti erän lopun 22-25.

LP Viestin parasta esittivät passari Tuchashvili ja yleispelaaja Anniek Siebring (16/+11). Pölkyn parhaana palkitiin Jessica Kosonen (13/+1). Libero Milka Koskenkorvan iltapuhde oli mainio 28 vastaanottoa 61 % tarkkuudella.

Milka Koskenkorva, Pölkky:

- Taistelimme hyvin, mutta hiukan jäi vielä uupumaan. Tarvisimme lisää tasaisuutta pelaamiseen. Jonnan loukkaantuminen vaikutti tietenkin pelaamiseemme, mutta taistelimme silti hyvin erän lopun.

Anniek Siebring, LP Viesti:

- Tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä mutta pelasimme riittävän vahvasti loppuun asti. Omaan peliin olen tyytyväinen sekä vastaanoton että hyökkäyksen osalta.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Vaikka numerot olivat 0-3 peli oli silti melko tasainen. Pelasimme ehkä paremmin kuin OrPoa vastaan, mutta tänään vastustaja oli selkeästi kovempi.

- Ensimmäinen erä harmittaa monella tapaa. Menetimme johdon hyvän takaa-ajon jälkeen ja kapteenin loukkaantuminen tässä vaiheessa kautta vetää kyllä mieltä matalaksi. Meillä on hyvä keskarikolmikko, mutta Jonna on joukkueen tärkeä henkinen pelaaja. Loukkaantuminen pitää käsitellä joukkueen kesken ja valmistautua heti seuraaviin peleihin.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Molemmilta joukkueilta hermostunutta peliä eikä peli ollut mielestäni kovin hyvätasoinen. Päästimme etumatkan jälkeen Kuusamon peliin takaisin omilla vihreillämme. Passipelissä oli suurin ero ja Vikiltä tänään hyvä peli. Torstain pelistä oli etua tähän peliin valmistautuessamme.

Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti varmisti runkosarjan toisen tilan
* Pölkky oli voittanut 8 edellistä kotiottelua ennen tappiota
* LP Viesti on voittanut 9 edellistä ottelua ja 6 edellistä vierasottelua. Se on hävinnyt vieraissa viimeksi 24.10.2020 LP Kangasalalle
* Kauden edelliset Salossa 3-2 (9.10.) ja Kuusamossa 3-0 (3.10.)
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 17-3 LP Viestille, Kuusamossa 8-2- LP Viestille
* Pölkyn Polina Malik on pistetilaston 2. (448) ja Jessica Kosonen 4. (370). Ässästilatossa Jonna Wasserfaller on 2. (53) ja Jessica Kosonen 3. (52)
* LP Viestin Anna Czakan on torjuntatilaston 1. (69) ja hyökkäys% 1. (57%). Netta Laaksonen on vastaanottotilaston 3. (57%).

Pölkky Kuusamo - LP Viesti
0-3 (25-27, 21-25, 22-25)
Pölkky: Kosonen 13/+1, Malik 10/+7, Anderson 6/+1
Viesti: Siebring 16/+11, Czakan 10/+7, Ternava 8/+3
Ässät 8-10, syöttövirheet 3-5, torjunnat 9-4, hyökkäys% 33-42, vastaanotto% 49-53

LP-Vampula jatkoi taistelua kuutospaikasta puhtaalla vierasvoitolla

LiigaPloki ja LP-Vampula jakavat sijat kuusi ja seitsemän. Plokilla on neljän pisteen etumatka huittislaisiin. LiigaPloki kohtaa keskiviikkona Puijo Wolleyn kotonaan ja LP-Vampula Puijon sunnuntaina vieraissa sekä keskiviikkona OrPon kotonaan.

LiigaPloki-LP-Vampula 0-3 (25-27, 24-26, 20-25)

LP-Vampula otti kolme sarjapistettä Pihtipudas-salista kaatamalla ailahtelevasti pelanneen LiigaPlokin. Pelin tulos tarkoitti käytännössä sitä, että runkosarjan viides tila karkasi pihtiputaalaisten ulottumattomiin. LP-Vampula ja LiigaPloki taistelevat kuudennesta tilasta. Kuudennen sijan kohtalo on LiigaPlokin vielä omissa käsissä.

Ensimmäinen erä eteni Vampulan pariin otteeseen ottamaa neljän pisteen karkumatkaa lukuunottamatta tasaisesti. Kotijoukkue pääsi kahdesti yrittämään erän katkaisua, mutta ote lipesi tärkeimmillä hetkillä. Pari vierasjoukkueen eduksi tiukassa tilanteessa kääntynyttä tuomaritulkintaa kuumensivat valmentaja Mikko Pesosen keltaisen kortin arvoisesti.

Toisen erän alussa näytti, että ensimmäisen erän menetys painoi kotijoukkuetta ja Vampula oli karkaamassa helppoon erävoittoon. Mikko Pesonen teki passarivaihdon tilanteessa 8-15, kun Sofia Lehto korvasi Taija Kaukorannan. LiigaPloki sai hyvän ottelun pelanneen Sanni Rantasen syöttövuorolla pientä kiriä aikaiseksi, mutta hetken päästä tilanne karkasi vierasjoukkueelle 13-20. Kotijoukkue hilasi itsensä vielä tilanteeseen 24-24, mutta kiri jäi siihen, kun Taylor Milton hyökkäsi joukkueelleen eräpallon ja viimeinen piste tuli LiigaPlokin hyökkäysvirheellä.

Kolmas erä noudatti illan kaavaa, kun kotijoukkue tuli takamatkalta tasoihin 18-18. Vieraat olivat kuitenkin ratkaisuvaiheessa voitontahtoisempia ja veivät täyden pistepotin.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin hakkuri Taylor Milton 18/+11. Kotijoukkueen paras oli Lauren Matias tehoilla 13/+8. Tutummalla keskipelaajan paikalla pelannut Jaelyn Keene teki lukemat 9/+8. Sanni Rantanen oli myös päivän onnistuja 11/+8. Ylävartalovamman vuoksi poissa olleen Lindsay Calvinin tilalla pelannut Sara Piippo esitti ennakkoluulottomia otteita lukemilla 9/+4 (hyökkäys 50%).

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Ottelun jälkeen pidin palopuheen joukkueelle. Olimme pelissä kuin löysässä hirressä. Erien alussa annettiin Vampulalle selkeä keula. Meidän tekeminen oli huolimatonta. Sen jälkeen tuli hyvä vaihe, jonka jälkeen taas ote löystyi erän lopuissa. Pelissä on liikaa epätasaisuutta, pelaamisen palo puuttuu joukkueen tekemisessä. Tämän päivän pelillä hävitään liigassa jokaiselle vastustajalle.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Meidän ongelma on ollut aiemmissa otteluissa huonot erien loput. Tänään onnistuimme voittamaan ne, tämä oli tärkeä voitto meille. Pudotuspelissä tavoitteemme on pelata kauden parhaimmat pelimme.