Seuraa meitä somessa:

Naisten kärkijoukkueille voitot

16.01.2019

Naisten kärkikaksikko otti voitot keskiviikon liigapeleistään - LP Viesti murskaavasti kotonaan ja Hämeenlinnan Lentopallokerho kovan taistelun jälkeen Huittisissa.

LP Viesti oli armoton syöttöpelissään - ja muutenkin

LP Viesti aloitti kevätkauden ottelunsa voitokkaasti ottamalla täydet sarjapisteet WoVoa vastaan. Erityisesti kotijoukkueen syöttöpeli oli ottelussa myrkkyä ja se teki kolmeen erään peräti 18 ässää. Ottelu päättyi LP Viestin voittoon luvuin 3-0 (25-15, 25-5, 25-17).

Avauserässä kotijoukkue sai hyvän startin ja se pääsi nopeasti kahdeksan pisteen johtoon. Lisämurhetta WoVon joukkueelle aiheutti erän alussa yleispelaaja Janica Heleniuksen loukkaantuminen. Helenius väänsi nilkkaansa verkkotilanteessa ja joutui jättämään kentän. Eevi Häyrysen hyvällä syöttövuorolla WoVon peli kuitenkin piristyi ja se sai kavennettua eron kahteen 13-11. Erän lopussa LP Viesti sai revittyä jälleen eroa ja vei avauserän lopulta selkein numeroin 25-15.

Toinen erä oli todellista LP Viestin syöttöjuhlaa. Erä alkoi Anna Czakanin kahdella ässäsyötöllä, jonka jälkeen oli Kertu Laakin vuoro tehdä tuhojaan syöttöruudussa. Myös Jenna Rosenthal pääsi juhlimaan erän lopussa neljää ässäsyöttöä. Kaiken kaikkiaan kotijoukkue pommitti yhdeksän ässää toiseen erään ja vei sen murskaavasti 25-5.

Myös kolmas erä oli täydellistä LP Viestin hallintaa. Kotijoukkue jatkoi vahvaa syöttöpeliään mm. Kris Yagubovan ja Netta Laaksosen johdolla ja pysyi kuskin paikalla koko erän ajan. Kolmas erä LP Viestille luvuin 25-17 ja koko ottelu 3-0.

Ekaterina Klimova, WoVo:

- Mielestäni emme pelanneet tänään omaa peliämme. Teimme liikaa omia virheitä esimerkiksi puolustuksessa ja varmistuksessa. LP Viesti on kova syöttöjoukkue, mutta teimme silti liikaa virheitä myös vastaanotossa.

Jenna Rosenthal, LP Viesti:

- Ensimmäinen kotipelini täällä ja se tuntui todella erityiseltä. Olen iloinen, että saan olla osa tätä joukkuetta ja antaa oman panokseni. Olen ylpeä miten pystyimme noudattamaan tänään pelisuunnitelmaamme. Tavoitteenamme oli syöttää hyvin ja sitä kautta saada vastustajan vahvuuksia pois ja onnistuimme siinä.

Juha Keihäskoski, WoVo:

- Onnittelut LP Viestille voitosta. Lähdimme otteluun vähän erilaisella rosterilla kuin normaalisti, siirsimme Klimovan hakkurin paikalle ja tämä siirto tehtiin aivan väärässä paikassa, se menee valmennuksen syyksi. LP Viesti murskasi meidät syötöllämme ja itseluottamuksemme katosi pelin sisällä. Lisänä Janica Heleniuksen loukkaantuminen ja johtohahmonne Outi Polso on ollut kuumeessa pari päivää. Nämä asiat eivät kuitenkaan selitä tappiota. Viimeiseen erään lähdimme normaalilla kokoonpanolla ja sillä kokoonpanolla meidän on helpompi pelata.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä esitys joukkueelta. Lähdimme peliin kovalla syötöllä tavoitteena saada vastustajan tehopelaajat pois pelistä. Onnistuimme siinä, sillä esimerkiksi Jenelle Jordanilla oli vain viisi passia koko pelissä. Ainoastaan Ekaterina Klimova pystyi haastamaan pelaajiamme. Ensimmäisessä erässä oli ainoa heikompi hetki, mutta muuten hallitsimme peliä täysin. Uudet pelaajat ovat päässeet ihan hyvin peliin, Jenna Rosenthalin syöttöpeli oli positiivinen yllätys tänään. Olen erityisesti tyytyväinen, että voitimme tänäänkin puolustuspelissä, sillä siinä täytyy onnistua, mikäli mestaruksia haluaa voittaa.

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Jenna Rosenthalin ja WoVosta Ekaterina Klimovan


LP Viesti WoVo 3-0
25-15, 25-5, 25-17
Viesti: Czakan 12/+11, Rosenthal 9/+4, Laak 8/+7
WoVo: Klimova 10/+7, Schoene 6/-9, Jordan 3/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Piesanen LP Viesti

PRO Libero
Hämäläinen, LP Viesti

Ottelutilasto

LP-Vampula ei pystynyt vieläkään kaatamaan Hämeenlinnaan

Vampula ei pystynyt pitämään virettään kahta erää enempää ja Hämeenlinnan Lentopallokerho vei ottelun Huittisissa 2-3. Hämeenlinnan on voittanut kaikki joukkueiden historian 19 kohtaamista.

Kaksi ensimmäistä erää oli kotijoukkueen iloista rallattelua ja joukkue toteutti laadittua pelikirjaa oikein hyvin. Hyvästä pelistä palkintona selkeät erävoitot molemmista pistein 25-16. Pitkän erätauon jälkeen peli tasoittui kja kotijoukkue alkoi sortua virheisiin. Hämeenlinna sen sijaan sai koko ajan paremmin juonesta kiinni. Kaksijakoinen ottelu lopulta Hämeenlinnaan erin 2-3 (25-16, 25-16, 22-25 20-25, 9-15).

Otteluisäntänä toiminut Autotalo Pelttari palkitsi kotijoukkueen parhaana Kia Bright:n ja vieraista Suvi Kokkosen.

Suvi Kokkonen, Lentopallokerho

- Kaksi ensimmäistä erää oltiin unessa, eikä saatu omaa peliä kulkemaan. Pitkän erätauon jälkeen saatiin homma paremmin kulkemaan. Viime kauden joukkueeseen verrattuna olemme ainakin nuorempi. Hyväjoukkue on kasassa nytkin ja menemme koko ajan eteenpäin.

Iina Andrikopoulou, Vampula

- Oikein missäänkään vaiheessa emme päässeet omaan parhaaseemme. Joukkuepeli on hieman kadoksissa ja pelaamme liian paljon yksilöinä tällä hetkellä. Itsessä näen vielä kehitettävää, mutta ensimmäistä liigakautta pelaan ja siihen peilaten olen tyytyväinen.

Matteo Pentassuglia, Lentopallokerho:

- En osaa sanoa mistä saimme energian kaivettua tämän ottelun voittoon kahden tappiollisen erän jälkeen. Luulisin sen löytyneen sydämestä. Olen todella ylpeä joukkueen noususta voittoon vaikean alun jälkeen.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Kaksi erää pelasimme hyvin ja sen jälkeen emme enää pystynyt peliä viemään ja tuloksena siitä hävisimme. Kaksi erää osoitimme pystyvämme hyvään peliin, mutta koko ottelua emme sitä pystyneet pitämään. Olemme tehneet tosi kovasti töitä ja tavoitteemme on olla parhaimmillamme kun ratkaisupelit alkavat.

LP-Vampula:, Bright 23/+13, Nayara 12/+6, Andrikopoulou 13/+5
Hämeenlinna: Kokkonen 21/+12, Principato 12/+4, Green 15/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen Hämeenlinna
2 Bright Vampula
1 Martin Hämeenlinna

PRO Libero:
Sipilä, Vampula

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin