Naisten kärkikamppailut LiigaPlokille ja LP Kangasalle

09.11.2019

Naisten Mestaruusliigan kärkikamppailujen voittoon pelasivat lauantaina edelleen tappioitta jatkava LiigaPloki (10-0) Salossa LP Viestin (7-3) vieraana ja LP Kangasala kotonaan Pölkkyä vastaan.

LP Kangasala puhtaasti Pölkky parempi

LP Kangasala vei puhtaan 3-0 -kotivoiton lauantaina Pitkäjärven koulla vierailleesta Pölkky Kuusamosta

Ottelu oli alusta asti parasta peliä, mitä Pitkäjärven salissa on tällä kaudella nähty.Ensimmäinen erä mentiin taasatahtiin ihan loppumetreille saakka kunnes Kangasala karkasi lopussa jälleen erinomaisen ottelun pelanneen Mary-Kate Marshallin johdolla 25-19 voittoon.

Toisen erän LP Kangasala aloitti murhaavasti ja vierasjoukkueen päävalmentaja oli pakotettu ottamaan aikalisan jo 6-1 tilanteessa. Tämä auttoikin ja Pölkky pääsi peliin mukaan. Erän edetessä LP Kangasala oli varsinkin tärkeitä ässiä syöttäneen Jutta Riikosen johdattamana sen verran terävämpi että se vei erän 25-22.

Kolmas erä oli sitten jo selvemmin kotijoukkueen näytöstä, ja vaikka varsinkin keskihyökkäys oli tänään myös kotijoukkuueella tavallista kesympää mniin erinomaisen syöttö – ja vastaanottopelin ansiosta se vei erän 25-18.

Jessica Kosonen, Pölkky :

– Harmi ettei oltu tänään valmiita pelaamaan parasta peliämme, Kangasala pelasi niin hyvin että olisi varmasti ollut todella kovatasoinen peli.Ilo on ollut huomata että liiga on paljon kovempitasoinen kun ennen kuin lähdin ulkomaille,

Timo Tolvanen, Pölkky :

– Teki jopa hyvää että saatiin selkäämme, Kangasala puolusti, syötti , torjui ja vastaanotti paremmin ja ansaitsi voittonsa.

Ronja Heikkiniemi, LP :

– Harjoiteltiin viikko hyvin tätä ottelua varten, selkeästi kauden paras pelimme.

Arttu Keränen, LP :

– Treenattiin koko viikko vastaanottoa ja syöttämistä kuusikkopelinkin kustannuksella ja nyt se kannatti, syöttö varsinkin toimi läpi ottelun vaikkakin huono keskipeli jäi vähän kismittämään.

LP Viesti taipui viidennessä erässä LiigaPlokille

LP Viestin ja sarjakärki LiigaPlokin ottelu venyi lauantaina Salossa viiteen erään. Peli oli tasokasta ja jännittävää, vaikka viides erä menikin vieraille selvin numeroin. Loppunumerot olivat 2-3 (25-16, 23-25, 19-25, 25-21, 9-15).

Pelin alku lähti Liigaplokin komennossa, mutta 0-3 tilanteessa kotijoukkue heräsi ja alkoi onnistumaan hyökkäyksissään, muun muassa Nea Haatainen tappoi palloja. Ploki piti etumatkaa yllä, mutta tilanteesta 8-8 edettiin tasapisteissä aina 15-15 tilanteeseen, jonka jälkeen Katarina Pilepic meni syöttämään ja lähti syöttöruudusta tilanteessa 24-16. Erä LP Viestille 25-16 erityisesti Anu Ennokin ja Katarina Pilepicin vahvan hyökkäyspelin ansiosta.

Toinen erä oli aluksi LP Viestin hallintaa johdon ollessa parhaimmillaan 16-12, mutta pikku hiljaa LiigaPloki nousi mukaan peliin ja repäisi eräpallotilanteeseen 20-24. Pilepicin syöttövuorolla salolaiset pääsivät vielä taistelemaan erävoitosta, kun pihtiputaalaiset alkoivat hermoilemaan hyökkäyksiä leveäksi, mutta syöttöputki katkesi virheeseen ja päätti erän 23-25. Erässä nähtiin pitkiä taistelupalloja, jotka kääntyivät useammin Plokille ja se taisi myös ratkaista erän voittajan.

Kolmannessa erässä nähtiin hienoa ja tasaista peliä aina tilanteeseen 16-16 asti, jonka jälkeen alkoi LiigaPlokin kirivaihde ja se karkasi erävoittoon 19-25. LP Viesti sai tilanteessa 17-22 punaisen kortin, joka oli jo pelin toinen, sillä ensimmäisessä erässä LiigaPlokin valmentaja Alessandro Lodi sai myös punaisen kortin.

Neljännessä erässä pelin taso säilyi edelleen korkealla. Molempien joukkueiden kaikki liberot pelasivat upeaa peliä ja kotijoukkueen Viktoriia Tuchasvili pelasi lyöjille tyhjää verkkoa. LP Viesti näytti vievän erän helposti, kun se pääsi Anna Cakanin kahdella ässällä jo 20-13, mutta niin vain LiigaPloki nousi kovalla tahdolla mukaan peliin. Erän kaksi viimeistä pistettä lähti Katarina Pilepicin kädestä, 25-21.

Viides erä ratkesi tilanteen 5-5 jälkeen LiigaPlokille eikä LP Viestin aikalisätkään tuottaneet tulosta vaan erä karkasi vierasjoukkueelle 18-vuotiaan Tuuli Tuomisen pitkällä syöttövuorolla.

LiigaPlokin parhaana palkittu Elisabeth Field teki 18/+15 pistettä ja oli tyytyväinen voittoon:

-Tiedossa oli kova ottelu, mutta emme antaneet periksi vaan taistelimme. Vielä on opittavaa, mutta olemme menneet syksyn aikana eteenpäin.

LP Viestin paras Anu Ennok oli tyytyväinen peli-ilmeeseen, mutta pelin ailahtelevuus harmittaa:

-Pelasimme pari erää hyvin, mutta lopputuloksesta ei voi olla iloinen. Pelin taso oli parempaa kuin eilen, molemmat joukkueet pelasivat hyvin.

LiigaPlokin päävalmentaja Alessandro Lodi ei pidä joukkuettaan ennakkosuosikkina, vaikka se on voittanut kaikki 10 pelattua ottelua:

- Olemme pieni seura pienellä budjetilla eikä yhden pelin voitto LP Viestistä tarkoita vielä mitään. LiigaPlokin identiteetti on taistella loppuun asti ja niin teimme tänäänkin. Meillä oli monia onnistujia, erityisesti Yasmine Madsen oli fantastinen hyökkäyksessä ja vasta 18-vuotias Tuuli Tuominen teki onnistuneet syöttövaihdot.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Tasainen peli oli, mutta valitettavasti viides erä meni meiltä täysin ohi, kun LiigaPloki repäisi eikä päästy enää peliin mukaan. Neljä muuta erää aloitettiin hyvin, mutta vain kaksi jaksettiin loppuun asti. Oli myös vastustajan torjunnan ja puolustuksen hyvyyttä, etteivät hyökkäykset kuolleet. Tässä pelissä oli kuitenkin paljon hyvää, esimerkiksi oma syöttö saatiin toimimaan (11 ässää), mutta viidennessä erässä se ei enää toiminut. Meidän molemmat liberot olivat loistavia: Netta Laaksosella 40 vastaanottoa 65%:n tehoilla ja Eveliina Rautiainen puolusti upeasti. Myös Nea Haatainen teki paljon pisteitä, vaikka hänelle tuleekin vielä virheitä, joita ei välttämättä kokeneemmalle pelaajalle tulisi.