Naisten kärkikolmikko horjumaton keskiviikkoillassa

27.10.2021

Naisten Mestaruusliigan kärkikolmikko otti vakuttavat voitot keskiviikkona. LP Viesti haki pisteet Hämeenlinnasta, LP Kangasala kaatoi LP-Vampulan ja Pölkky Kuusamo WoVon. Kaikki suoraan kolmessa erässä.

Seitsemäs perättäinen voitto LP Kangasalle

LP Kangasala otti jo seitsemännen peräkkäisen voiton kaatamalla kotisalissaan LP Vampulan suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-19, 25-20, 25-21).

Pitkien pallojen sävyttämässä avauserässä mentiin tasatahtiin aina erän loppupuolelle asti, kunnes kotijoukkue terävöityi ja takoi tarvittavat pisteet vieden erän 25-19.

Toinen erä alkoi Vampulan komennossa ja Arttu Keränen oli pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 5-9. Tämä ja kentälle vaihdettu passari Emmi Jalonen piristi kotijoukkueen peliä ja lopulta erä kotijoukkueelle 25-20.

Kolmas erä oli alusta asti kotijoukkueen lievää hallintaa, koko pelin hyvin pelanneet Roosa Heikkiniemi ja koko ajan peliään parantava Brassihakkuri Gabriela Da Silva onnistuivat juuri niissä palloissa joita tarvittiin ja erä Kangasalle 25-21 ja koko ottelu siis 3-0.

Kristiana Petrova, Vampula :

- Hyvin pelattiin mutta Kangasala oli ratkaisuhetkillä parempi. Suomen lentopallon taso on ollut iloinen yllätys, olen tykännyt pelata täällä todella paljon.

Ziga Kos, Vampula :

– Kangasala on hyvä joukkue, hyvin pysyimme perässä mutta silloin kun olisi pitänyt ottelu ratkaista emme onnistuneet. Meillä on hieman loukkaantumisia, mutta nuoret Emilia Tyynismaa ja Laura Liikanen olivat todella hyviä.

Emmi Jalonen :

– Kun pääsin kentälle saimme muutaman tärkeän onnistumisen ja se riitti kurssin kääntymiseen.Meillä on hyvä kilpailutilanne joukkueessa joka vie yksilöitä eteenpäin.

Arttu Keränen, Kangasala :

– Ehkä oikea termi tunteita kuvaamaan on katkeran tyytyväinen. Torjunta – ja puolustuspeli oli tänään heikkoa mutta muilla osaaluiella onnistuttiin ja se riitti tänään kolmeen pisteeseen.

LP Kangasala - LP-Vampula
3-0 (25-19, 25-20, 25-21)
Koti:Da Silva 17/+12,Riikilä 10/+8,Laakkonen 9/+7
Vieras:Petrova 14/+6,Baird 13/+5,Seikkula 5/+4
Ässät 5-4, syöttövirheet 8-7, torjunnat 4-4, hyökkäys% 42-36, vastaanotto% 51-38

Gabi Da Silva, LP Kangasala
Kristiana Petrova, LP-Vampula

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Katsojia: 376

LP Viesti armoton uuden valmentajan johtamalle Hämeenlinnalle

Hämeenlinnan Lentopallokerho kärsi toisen peräkkäisen 3–0-tappionsa naisten Mestaruusliigassa. Hämeenlinnassa keskiviikkona vieraillut salolainen LP Viesti oli kotijoukkuetta parempi eränumeroin 25–18, 25–18, 25–22. Näin Lentiskerhon taival Giovanni Torchion alaisuudessa alkoi tappiolla.

Ottelun avauserä ratkesi jo alussa, kun LP Viesti karkasi 7–7-tilanteesta kolmen pisteen johtoon, eikä päästänyt kotijoukkuetta koko erän aikana lähemmäksi. Lopulta ottelun hahmon Iina Andrikopoulun torjunta päätti erän salolaisille.
Toisessa erässä Lentopallokerho ei käynyt johtoasemassa lainkaan, eikä ollut 0–0-tilanteen jälkeen kertaakaan edes tasatilanteessa. Viesti puolestaan onnistui laajalla rintamalla, mutta erä päättyi jälleen hakkuri Andrikopouloun pisteeseen, joka tuli tällä kertaa hyökkäämällä.

Myös kolmatta erää vierasjoukkue hallitsi oikeastaan koko ajan, vaikka erä numeroiden valossa olikin aikaisempia hieman tasaisempi. Ottelun viimeinen pallo päättyi lopulta Kerhon parhaan pistenaisen Yasmine Madsenin hyökkäysvirheeseen.

Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Kaikki tietävät, että meillä on nyt uusi valmentaja, jonka lentopallofilosofia meidän on ymmärrettävä. Se vie aikaa ja meidän on mentävä eteenpäin askel askeleelta. Yritämme koko ajan hitsautua paremmin yhteen.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

- Voitto maistuu tosi hyvältä. Olen tosi onnellinen, että pystyimme pitämään oman tasomme yllä koko pelin ajan. Viki (passari Viktoriia Tuchashvili laittaa käteen passin, eikä niistä oikein voi muuta kuin tehdä pisteitä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - LP Viesti
0-3 (18-25, 18-25, 22-25)
Koti:Y.Madsen 11/+4,Klimovich 6/+6,Oluic 5/-4
Vieras:Andrikopoulou 21/+18,Kosonen 13/+7,Czakan 11/+6
Ässät 3–5, syöttövirheet 4–10, torjunnat 2–7, hyökkäys% 38­55, vastaanotto% 48–47

Vera Klimovich Hämeenlinnan Lentopallokerho
Iina Andrikopoulou LP Viesti

Otteluisäntä Bolt

Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 519

Pölkky tyly emäntä rovaniemeläisille

Pölkky Kuusamo oli tyly emäntä myös WoVo Rovaniemelle. Ottelu päättyi suoraan 3-0 (25-20, 25-14, 25-22) kuten kolme aikaisempaakin Pölkyn kotiottelua tälle kaudelle. Pölkky on menettänyt vasta neljä erää vastustajilleen kahdeksassa ottelussaan.

Kotijoukkue lähti jo toisen kerran otteluun 10 pelaajan voimin, sillä Milka Koskenkorva oli edelleen poissa kokoonpanosta. WoVolla oli kokoonpanossa 12 pelaajaa. Illan erikoisuutena oli, että ottelu pelattiin ilman rajatuomareita kahden tuomarin miehityksellä.

Ensimmäisessä erässä WoVon aloitussyötön kohteena oli Pölkyn yleispelaaja Carlyle Nusbaum, joka hoiti vastaanottotehtvänsä mallikkaasti 50 % tarkkuudella. Nusbaum ja Adeja Labmert hyökkäsivät molemmat hyvillä tehoilla yltäen kumpikin kuuteen pisteeseen. WoVon tehokkainta peliä esitti keskipelaaja Ramos 60 % hyökkäyksellä. Ensimmäinen erä kulki kotijoukkueen viiden pisteen etumatkan turvin ja päättyi WoVon hyökkäysvirheeseen 25-20.

Toinen erä oli kotijoukkueen näytöstä 58 % vastaanotolla ja 61 % hyökkäystehoilla. Adeja Lambert hyökkäsi todella kovaa tehden lukemiksi 15-11. Ella Autere syötti tänään hyvin ja seuraava piste tulikin Ellan ässäsyötöllä. Samaan syöttövuoroon tuli toinenkin ässä ja syöttövuoro vaihtui vasta lukemiin 21-12 Ellan syöttövirheen katkaistessa mainion syöttöputken. Erä päättyi Pölkyn parhaana palkitun passari Jalissa Trotterin hyökkäyspisteellä ykköskulmaan lukemissa 25-14.

WoVo paransi peliään kolmanteen erään ja erässä nähtiinkin varsin hyvää taistelua. Oona Viljanen tuli erään yleispelaajan paikalle ja sytytti vierasjoukkuetta hyvillä hyökkäyksillään. Erä oli tasalukemissa 16-16, mutta kotijoukkue hoiteli loppuerän muutaman pisteen etumatkan turvin ja loppulukemat olivat Lambertin onnistumisen jälkeen 25-22.

Oona Viljanen, WoVo:

- Tappio harmittaa, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä oli hyvää vääntöä. Hävisimme hyökkäyspelissä vastustajalle.
Pölkky pelaa monipuolista peliä.

Jalissa Trotter, Pölkky:

- Pelimme oli tänään hyvässä balanssissa ja pystyimme noudattamaan taktiikkaamme läpi ottelun.

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:

- Kaveri oli joka osa-alueella himpun verran meitä parempi. Syöttö-vastaanotossa pystyimme haastamaan, mutta hyökkäyspelimme ei ole vielä valmista.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:

- Olen tyytyväinen peliin vaikka tämä peli tuli nopeasti edellisen jälkeen. Hyökkäys, torjunta ja puolustuspelaaminen toimi hyvin.