Seuraa meitä somessa:

Naisten liigan katsaus: ketkä pääsevät valitsemaan?

11.02.2015

Naisten pudotuspelien ensimmäistä vaihetta värittää tällä kaudella ns. puolivälierien valinnat. Liigan kolme parasta päsäevät valitsemaan puolivälierien vastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista ja liigan nelonen pelaa jäljelle jäänyttä joukkuetta vastaan.

Miehissä systeemi oli käytössä ensimmäisen kerran viime kaudella.

Naisten liigan tilanne on kiharainen 1,5 viikkoa ennen runkosarjan päättymistä. Pudotuspelijoukkueet ovat toki selvillä, mutta sijoituksista väännetään vielä tiukasti ja mm. valitsijaksi pääsemiseksi käydään kovaa taistoa LP Kangasala, Orpon, WoVon ja miksi ei vielä LiigaPlokin sekä Pölkky Kuusamonkin suhteen.

Puolivälierät pelataan kolmesta voitosta, välierät ja finaali neljästä. Pronssien kohtalo puolestaan ratkeaa kahdella voitolla.

Pieksämäki Volley valmistautuu jo liigakarsintoihin ollessaan liigassa yhdeksäs, Kuortaneen kausi päättyy runkosarjaan.

Pieksämäki tulee saamaan vastaansa ykkössarjan loppuottelun häviäjän kotiedulla. Joukkueet pelaavat mahdollisuudesta liigapaikan anomiseen paras viidestä systeemillä.

1-sarjan loppuotteluiden voittajahan nousee liigaan ensi kaudeksi.

Tuttuakin tutummat kärkijoukkueet

LP Viesti tarvitsee neljästä viimeisestä pelistä neljä pistettä runkosarjan voiton varmistaakseen seitsemännen perättäisen ykköstilansa. Näiden kausien aikana LP Viesti on pelannut runkosarjassa huimalla voitto-tappiosuhteella 150-6.

HPK on runkosarjan kakkosena ja sen varmistamiseen hämeenlinnalaiset tarvitsevat enää yhden pisteen. Toki HPK voi yltää vielä runkosarjan voittoon ollessaan kolme peliä ennen runkosarjan päätöstä kuusi pistettä pelin enemmän omaavaa LP Viestiä perässä.

Hämeenlinnalaiset ovat nyt sijoittuneet huimat 18 kautta perättäin naisten pääsarjan runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon eli kaudesta 1997-1998 lähtien.

Keskiviikon peleihin lähdetään sijojen 3-5 suhteen tasapisteistä (33) LP Kangasalan (1 peli jäljellä), OrPon (4) ja WoVon (2) suhteen. LiigaPloki (3) on kolmikosta perässä viisi pistettä, Pölkky Kuusamo (4) kahdeksan ja LP-Vampula (3) kymmenen pistettä.

Tasapisteissä ensimmäisenä joukkueiden paremmuuden ratkaisee voittojen määrä, sen jälkeen eräsuhde ja sen jälkeen eräpisteiden suhde.

Vahvimmilla kolmospaikan suhteen on OrPo, joka kohtaa vielä sijoilla 5,6,7 ja 9 olevat joukkueet. OrPokin on ollut komeasti kärkinelikossa runkosarjassa 11 kertaa perättäin ennen tätä kautta.

LP Kangasala on vahvimmilla nelospaikalle voitolla Kuortaneesta. WoVon pääsy kärkinelikkoon vaatii todennäköisesti vähintään joko LP Viestin tai Orpon kaatamista, todennäköisesti jopa molempien

LiigaPlokin mahdollisuudet neljän joukkoon ovat lähinnä teoreettiset pihtiputaalaisten kohdatessa lopuissa peleissään vain kärkijoukkueita (LP Viesti, HPK, OrPo). Pölkky Kuusamo kohtaa samojen kärkiryhmien lisäksi vielä LP-Vampulan vieraissa. Kolmen pisteen voitolla LP-Vampulasta Pölkky nousisi samaan piste- ja voittomäärään LiigaPlokin kanssa.

LP-Vampulan nousu puolestaan runkosarjassa vielä kuudenneksi on hyvinkin mahdollista, jos se kukistaa Pölkyn ja Pieksämäen kahdessa viimeisessä pelissään.

Sijoilla 3-8 olevien joukkueiden loput ottelut

LP Kangasala
22.2. Kuortane - LP Kangasala

OrPo
14.2. Pieksämäki - OrPo
15.2. OrPo - LiigaPloki
21.2. Pölkky Kuusamo - OrPo
22.2. WoVo - OrPo

WoVo
21.2. WoVo - LP Viesti
22.2. WoVo - OrPo

LiigaPloki
14.2. LP Viesti - LiigaPloki
15.2. OrPo - LiigaPloki
22.2. LiigaPloki - HPK

Pölkky Kuusamo
14.2. LP-Vampula - Pölkky
15.2. HPK - Pölkky
21.2. Pölkky - OrPo
22.2. Pölkky - LP Viesti

LP-Vampula
11.2. LP-Vampula - HPK
14.2. LP-Vampula - Pölkky
22.2. Pieksämäki - LP-Vampula

Naisten sarjatilanne

Naisten otteluohjelma

  Takaisin