Seuraa meitä somessa:

Naisten päätöskierros ei tarjonnut suuriakaan yllätyksiä

22.02.2015

Naisten runkosarjan päätöskierroksen otteluissa koko kärkinelikko voitti ottelunsa ja lisäksi Pieksämäki Volley hoiteli oman leiviskänsä.

Orivesi vei henkien taiston

Henkien taistoksi voisi kutsua Woman Volley (5. 10-12, 34 pist) ja Oriveden Ponnistuksen (3. 13-9, 39 pist) ottelua. Molemmilla oli lauantailta tappio alla, WoVolla viisieräinen Viestiä vastaan ja Orivedellä suora kolmenolla Kuusamossa.

Viesti-tappiossa WoVottaret pelasivat kuitenkin hyvää peliä ennakkosuosikkia vastaan. Orivesi taas ei todellakaan onnistunut Kuusamossa.

Tänään osat olivat ihan toisinpäin. Kotijoukkue hermoili ja jopa sekoili joissakin tilanteissa, Orivesi käänsi eilisen tappion voitokkaaksi asenteeksi sunnuntaille vieden pelin 1-3 (20-25, 18-25, 25-14, 15-25).

Kaksi ensimmäistä erää vei vierasjoukkue. Kolmannessa WoVo sai hetkellisen terästymisen aikaiseksi, ja vei erän selvästi. Orivesi kuittasi tämän kuitenkin heti seuraavassa erässä.

Ottelulla oli suuri merkitys runkosarjan loppusijoitusten kannalta, ja sitä kautta myös asetelmille play-offseissa. OrPo varmisti nyt kolmospaikan, ja sitä kautta parhaat asemat mitä enää saatavissa oli. WoVolle tulos tiesi sijoittumista viidenneksi.

Anniina Antikainen, OrPo:

- Eilen tehtiin itsellemme kysymys, halutaanko olla voittajia vai luusereita. Valinta oli helppo, ja tänään joukkueen asenne ja ilme oli ihan erilainen kuin Kuusamossa.

Jana Jaudzema, WoVo:

- Sarjatilannetta ja pisteitä ei mietitty pelissä, mutta kuitenkin olimme jotenkin hermostuneita. Eilen oli hyvä peli Saloa vastaan, mutta nyt ei vaan päästy ollenkaan samalle tasolle. Kolmas erä pelattiin hyvin, mutta muuten meni huonosti.

Laszlo Hollosy, OrPo:

- Valmentajan homma on vaellusta taivaan ja helvetin välillä. Tänään oltiin huomattavasti parempia kuin eilen, joten tällä kertaa oltiin lähempänä taivasta. Näyttää siltä, että pelaajat tarvitsevat veitsen kurkulle pelatakseen hyvin. Nyt pelattiin jo ensimmäisiä play-offs –pelejä, ottelun luonne oli sellainen. Tyytyväinen täytyy olla voitosta. Tähän kauteen lähdettäessä oli jo tiedossa, että sarja on tasaisempi kuin ennen, eikä mitalien voittaminen ole helppoa. Sinne kuitenkin tähdätään.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tänään ei kokeneimpien pelaajiemme taso ollut parasta mahdollista, ilmeisesti turhan paljon ruvettiin kuitenkin miettimään lopputulosta eikä pelattu pallo kerrallaan. Tästä on paljon parantamista. Play-offien kotiedulla ei meille tunnu olevan kovin suurta merkitystä, kun on hyviä voittoja otettu myös vieraspeleissä. Sikäli tie on auki vielä vaikka mihin saakka. Tavoite on mitali, ja sitä jahdataan. Pleijareihin saamme mukaan Jessica Kososen, joka antaa lisää mahdollisuuksia peluuttamiseen.

Avauskohtaamisen Orivedellä juuri ennen joulua WoVo vei 3-1.

Joukkueiden parhaat:
OrPo Julia Tokarenko
WoVo Jana Jaudzema

Parhaat pistenaiset
WoVo Keddy 14/+11, Kaufman 13/+8, Jaudzema 11/+10
HPK Tokarenko 22/+14, Puukka 15/+15, Pallag 15/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Puukka OrPo
2 Antikainen OrPo
1 Rantanen WoVo

Ottelutilasto

Pieksämäki ei antanut kaudella erääkään Vampulalle

Pieksämäki Volley (9. 5-17, 16 pist) päätti runkosarjan puhtaaseen 3-0 (25-23, 25-22, 25-15) -voittoon puolivälieriä odottavasta LP-Vampulasta (8. 7-14, 24 pist).

Pieksämäki vei myös kauden avauskohtaamisen 3-0 eli Vampulalle ei erävoittoja yhdeksänneksi sijoittuneesta ja liigakarsinnoilla pelejään jatkavasti Pieksämäestä irronnut.

Ottelun toisessa erässä nähtiin valitettava tapahtuma, kun LP-Vampulan Jekaterina Ripnaja loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän.

Hannu Seppänen, Pieksämäki:

- Yksi kauden ehjimmistä esityksistämme. Ulkomaalaiset pelasivat tänään tosi hyvin. Virheitä ei paljoa pelissämme tehty.

Kai Stenius, LP-Vampula:

- Merkityksetön peli molemmille. Hyvähköä harjoitusta pudotuspelejä varten. Olisi pitänyt antaa parempi vastus Pieksämäelle.

Elina Heiskanen, Pieksämäki:

- Tänään oli mukava pelata, kun homma toimi.

Parhaat pistenaiset
Pieksämäki Leshyk 16/+12, Alter 13/+13, Helminen 12/+3
Vampula Tahvanainen 12/+6, Hiltunen 11/0, Ripnaja 10/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Alter Pmäki
2 Leshyk Pmäki
1 Polso Pmäki

Ottelutilasto

HPK torjui ja puolusti LiigaPlokin nurin

Runkosarjan kakkonen HPK (2. 19-3, 53 pist) nappasi vierasvoiton sunnuntaina Pihtiputaalta LiigaPlokilta (6. 10-12, 31 pist) erin 1-3 ( 17-25, 25-18,19-25,22-25)

Ottelu oli ajoittain hyvätasoinen, runkosarjan kakkonen HPK oli kuitenkin ottelun käännekohdissa parempi torjumaan ja puolustamaan kuin kotijoukkue, jonka sijoitukseksi tuli kuudes.

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

- HPK:n peli toimi tänään paremmin torjunnan ja puolustamisen jälkeen kuin meillä. Ajoittain mekin saimme onnistumisia, varsinkin toisessa erässä pelasimme hyvän erän. Neljännen erän lopussa tuli liikaa omia virheitä. Odotellaan tässä kuka sieltä tulee meitä vastaan jatkopeleissä.

Bruno Napolitano, HPK

- Tämä peli ei ollut helppo meille, peli oli tasoltaan kuitenkin hyvää. LiigaPloki on hyvä joukkue. Nukutaan nyt yön yli, sitten voimme kertoa paremmin ketä vastaan pelaamme playoffeissa.

Kimika Rozier, LiigPloki:

. Häviöön olen pettynyt, vaikka pelasimme välillä hyvin sarjakakkosta vastaan.

Michaela Madsen, HPK:

- Valmistauminen peliin ei ollut parasta, aikainen matkustusaika teki sen,että aamuharkat jäivät väliin tänään. Peli sujui siitä huolimatta mukavasti.

HPK voitti kauden ensimmäisen liigakohtaamisen kotonaan 3-0.

Parhaat pelaajat:
Mercy Moim LiigaPloki
Anna Boricheva HPK

Parhaat pistenaiset
Ploki Moim 23/+12, Hurley 17/+7, Rozier 13/+10
HPK Boricheva 23/+16, Madsen 15/+15, Senkova 13/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Boricheva HPK
2 Moim LiigaPloki
1 Madsen HPK

Ottelutilasto

LP Viesti sai tehdä kovasti töitä Kuusamossa

Pölkky Kuusamo (10-12, 30 pist) ja LP Viesti (1. 21-1, 61 pist) päättivät Mestaruusliigan runkosarjan tasaväkiseen vääntöön. Erien loppuhetkillä vierailija osoittautui paremmaksi vieden ottelun suoraan kolmessa erässä lukemen ollessa 0-3 (23-25, 23-25, 21-25).

Marko Kaakinen, päävalmentaja, Pölkky Kuusamo:

– Kun saamme syötön ja vastaanoton samalle tasolle kuin vastustajalla, voimme voittaa kenet vaan. Tänään olimme vastaanotossa hieman jäljessä. Hyökkäystehoissa jäätiin, mikä osiltaan johtuu vastaanotosta. Torjunnoissa keskipelaajat olisivat kaivanneet hieman apua laitureilta.

Kari Raatikainen, päävalmentaja, LP Viesti:

– Jos mikä tahansa muu joukkue olisi pelannut meidän sijaan, olisi kahden erän jälkeen kotijoukkue johtanut 2-0. Vastustajalta tuli liigan kovimpia lyöntejä, joita saimme hyvin pelastettua jatkopalloiksi. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvää lentopalloa. Sehän on meillekin etu, mitä tasaisempia pelejä tulee kotimaan liigassa.

Huomisia puolivälierävalintoja Raatikainen ei käynyt kummemmin spekuloimaan.

– Kyllä me jo tiedämme, kenet tulemme valitsemaan. Tämä viikonloppu vain vahvisti sitä.

Avauskohtaaminen ennen joulua oli LP Viestin selkeää hallintaa erin 3-0.

Parhaat pelaajat:
Fatou Diouck, Pölkky Kuusamo
Lena Lymareva, LP Viesti

Parhaat pistenaiset
Pölkky Kuusamo: Fatou Diouck 18/+11, Olena Prokopenko 10/-1, Mariia Russman 7/+5
LP Viesti: Lena Lymareva 17/+7, Anu Ennok 12/+6, Iida Murto 11/+7, Dubravka Rakic 11/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva Viesti
2 Diouck Kuusamo
1 Kivimurto Kuusamo

Ottelutilasto

LP Kangasala varmisti kotiedun Kuortane-voitolla

Kuortaneen (10. 2-20, 6 pist) ja LP Kangasalan (4. 13-9, 36 pist) kohtaamisessa panoksia oli molemmilla joukkueille liigan päätöskierroksella. Kuortanelaisille päätösottelu tarkoitti 1996–97 syntyneiden maajoukkueryhmän viimeistä ottelua yhdessä ennen joukkueen hajoamista. Kangasala taas pelasi kotiedusta pudotuspeleihin eli paikasta neljän parhaan joukossa runkosarjassa. Kangasalalaiset ottivat Kuortaneesta lopulta selkeän 0-3 (21–25, 23–25 ,17–25) -voiton jokaisen pelaajan kirjauttaen pistesarakkeeseen tasaisesti tehoja.


Ottelun avauserässä LP Kangasala syötti kotijoukkueen vastaanottopelin rikki viidellä ässäsyötöllään. Kuortane ei saanut vastaanottopeliänsä tiiviiksi erässä eikä hyökkäyksiinkään löytynyt tehoja.

Toisessa erässä Kuortane vei peliä lähes läpi erän muutaman pisteen erolla. Lotta Piesanen johti kotijoukkueen ennakkoluulotonta pelaamista hyvillä laitatehoillaan yhdessä Pihla Järvenpään kanssa. Kangasala hiipi kuitenkin loppuerää kohti Kuortaneen kannoille ja lopulta ohitse 21–21-tilanteen jälkeen erävoittoon pistein 25–23. Kolmannen erän alku oli kuortanelaisittain vaikea. Vierailija Kangasala avasi erän ottamalla yhdeksän pisteen eron ennen kuin kotijoukkue sai pistettäkään. Kuortaneen pelivire piristyi hieman erän aikana eikä murskalukemia nähty. Kuitenkin erä selkeästi pistein 17–25 LP Kangasalalle ja koko ottelu erin 0-3.

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo oli tyytyväinen kolmen pisteen vierasvoiton myötä ja kotiedun varmistamisesta pudotuspeleihin.

- Kuortane on ollut hankala vastus monelle joukkueelle vuodenvaihteen jälkeen, joten olen tyytyväinen 3-0-vierasvoittoon. Pelimme on hyvässä kunnossa ennen pudotuspelejä. Syöttö- ja puolustuspeli on vahvuutemme. Luottavaisin mielin lähdemme kohti kevään ratkaisupelejä.

- Seuran tavoite oli olla runkosarjassa neljän joukossa, joten se täyttyi. Kotietu ei henkilökohtaisesti ollut niin merkittävä asia itselleni. Neljäs tila runkosarjasta toki helpottaa huomista pudotuspelivastustajan valintaa, Alatalo vitsaili viimeisenä valintansa tekevän kangasalalaisten pudotuspelivastuksen valintamahdollisuuksista.

Kuortaneen Aapo Rantanen ei ollut tyytyväinen suojattiensa otteisiin kauden viimeisessä ottelussa.

- Teimme virheitä aivan liikaa, esimerkiksi hyökkäysvirheitä kertyi kolmeen erään peräti 17 virhettä. Pelin momentum kääntyi toisen erän ratkaisuhetkillä vierailijalle ja hyvin pelaamamme erä kääntyi heille. Viimeisen erän surkea alku oli omaa syytäni huonon aloitusrotaatiovalinnan myötä.

Kuortaneen alle 20-vuotiaiden tyttömaajoukkueelle ottelu oli viimeinen yhdessä. Joukkueen pelaajat jatkavat pelejään loppukauden muissa liigaseuroissa.

- Harmittaa, kun ei pelattu hyvin viimeistä peliä. Joukkueemme hajoaa nyt. Pelasimme viimeisen ottelun yhdessä.

Vaikka Kuortane ei saavuttanut yhtä paljon voittoja tällä kaudella kuin viime kaudella, Rantasen mukaan joukkue kehittyi viime vuodesta.

- Pelasimme paremmin tällä kaudella, vaikka vähemmän voittoja otettiin. Näen, että kokonaisuudessaan ryhmänä onnistuimme paremmin. Torjunta-vastaanotto-puolustuspeli menivät eniten eteenpäin yhteispelin kanssa, Rantanen päätti.

Kuortaneen joukkueesta useita pelaajia siirtyy pelaamaan loppukauden ajaksi muihin liigaseuroihin. Passari Tiia Pohjonen ja libero Janika Rontti jatkavat Pölkky Kuusamon riveissä, yleispelaaja Jessica Kosonen siirtyy Woman Volleyhin ja jo LP Viestissä esiintynyt Ronja Heikkiniemi. Lotta Piesanen taas jatkaa PislaPlokissa liigakautttaan.

LP Kangasala voitti kauden avauskohtaamisen joulukuussa kotonaan 3-1.

Parhaat pistenaiset
Kuortane
Kangasala

LähiTapiolan pisteet
3 Landwehr LP
2 Vilponen LP
1 Järvenpää Kuortane

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki, Kuortane
Asko Leskinen, Rovaniemi
Jouni Ronkainen, Kuusamo
Tuomo Toppinen, Pieksämäki
Jari Kotka, Pihtipudas

  Takaisin