Naisten pronssit ratkotaan vasta kolmannella yrityksellä

12.04.2023

Naisten Mestaruusliigan pronssipeleissä on nähty kaksi vierasvoittoa ja näin mitalien kohtalon ratkeaminen siirtyy torstai-iltaan Kuopiossa. LP Kangasala tasoitti voitot keskiviikkona 3-1 -voitollaan.

Puijo Wolley 1 - 3 LP Kangasala (25-23, 17-25, 29-31, 10-25)

Avauskokoonpanot:
LP Kangasala: Rekola, Jalonen, Pöllänen, Laukkanen, Pyhäjärvi, Joki ja Sievänen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun alussa LP Kangasalan vastaanotto ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, eikä se onnistunut rakentelemaan tarpeeksi tehokkaita hyökkäyksiä. Puijo otti tilanteesta ilon irti ja sai palloa vastustajan kenttään pehmeämmälläkin kosketuksella. Valmentaja Arttu Keränen otti aikalisän pisteissä 6-2, ja sitä seurasikin Neea-Maria Joen hyökkäyspiste. Puijo pysyi joka tapauksesssa turvallisen tuntuisessa johdossa ja vastustaja käväisi lähimmillään kahden pisteen päässä 12-10. Pisteissä 15-11 Minna Uusi-Illikainen syöttämään Ella Autereen tilalle ja pistettä myöhemmin pirkanmaalaiset toiselle aikalisälleen. Seuraava piste vieraille Iida Pölläsen vahvalla hyökkäyksellä kutospaikalta, jonka jälkeen Joki torjui Emilia Käännän. Laura Laukkaselta tuohon paikkaan verkkosyöttö. Puijo kokeili tuplavaihtoa, joka otettiin heti takaisin Viivi Pyhäjärven hyökkäyspisteen jälkeen. Vieraat tulivat pisteen päähän 17-16 Pyhäjärven ja Netta Rekolan hyökkäyksillä, jolloin oli Puijon vuoro ottaa aikalisä. Joen syöttö liitelikin pitkäksi; puoli pistettä Pekka Seppäselle. Käännän ässäsyötön jälkeen Inka Sairiala kävi takakentällä tuuraamassa Pöllästä yhden pisteen ja se jäikin lyhyeksi Rekolan hyökättyä onnistuneesti. Vieraat onnistuivat puristamaan 19-20 -johdon itselleen ja Puijon toinen aikalisä. Sarah Schmidin satasella tasan 20, mutta saman naisen syöttövirheellä johto vieraille ja Rekola syöttämään. Hilkka Hujasen nelospaikan hyökkäys nurkasta ulos, jonka jälkeen Rekolan syöttövirhe. 21-22, Liina Räty syöttämään ja ässällä tasoihin. Syöttövirhe 22-23 ja kovaa pommittava Nea Luntamo syöttämään Emmi Jalosen tilalle. Se ei kuitenkaan hämännyt Puijon vastaanottoa ja Hujanen hyökkäsi tasoituksen. Reina Tokoku pamautti verkon toiselta laidalta kotijoukkueen eräpalloon, jonka Autere sinetöi torjunnallaan. Erä Puijolle niukasti 25-23.

Toisen erän alkuun LP Kangasala tuli kovalla draivilla. Vieraat kävivät 4-6 -johdossa Pyhäjärven kahden hienon hyökkäyksen myötä. Puijo pysytteli tahdissa mukana, mutta oli lievässä alakynnessä ja ero kasvoi kolmeen pisteeseen. 7-11 riitti päävalmentaja Seppäselle ja Puijo kokoontui tuumaustauolle. Kapteeni Hujanen otti opit vastaan ja iski kavennuksen nelosesta aiempaa viistommalla hyökkäyksellä. Autereen torjunnalla 9-11, mutta Rädyn syöttövirheellä pallo vastustajalle. 10-13 ja Pöllänen syöttämään. Ässällä 10-15, mutta Hujanen lopetti syöttöputken tippauksellaan. Erä oli nyt tasatahtinen, mutta LP Kangasala pelasi hyvin, eikä ollut aikeissa luopua selvästä johdostaan. Puijo pohdiskeli tilannetta puoliminuuttisen tilanteessa 14-20, mutta Laura Laukkanen torppasi seuraavassa pisteessä Puijon hyökkäysyrityksen alkuunsa. Selvässä johdossa 15-22 jo edelliserässä nähty passareiden keskinäinen syöttövaihto, mutta Luntamon tarjoilu nousi tälläkin kertaa ja kääntyi kavennuspisteeksi Hujasen toimesta. Autereen syöttövirheellä eräpallo 17-24 ja Roosa Heikkiniemi Laukkasen tilalle syöttämään. Vaihto kannatti ja Heikkiniemi syötti kevyesti verkkoa hipaisseen ässän. Erä selvästi vierasjoukkueelle 17-25.

Kolmannen erän alussa kentän kuumin käsi löytyi Puijon hakkuri Tokokulta. Kakkospaikalta pamahti kolme Puijon kuudesta ensimmäisestä pisteestä. Tällä kertaa kotijoukkue otti kaulan ja kävi sitä puolustamaan. LP Kangasala oli eri mieltä ja tuli tasoihin kahdeksassa pisteessä, joskin Puijon virheiden ansiosta. Keltamustat heräsivät ja tekivät pari johtopistettä, jotka LP Kangasala otti kiinni 11 pisteen kohdalla. Uusi kaula 15-12 ja Keräsen joukot aikalisälle. 16-13 LP Kangasalan tuplavaihto Luntamo syöttämään Joen tilalle ja Katherine Regalado Jalosen paikalle. Pallot pomppivat edelleen Puijon kannalta suotuisasti ja pisteet LP Kangasalan hyökkäysvirheillä 19-14:än. Vierasjoukkue aikalisälle. Regalado onnistuikin tippaamaan pallon Puijon kenttään, mutta tarvittavaa pisteputkea ei saatu aikaan. 20-16 ja Heikkiniemi syöttämään Rekolan paikalle. Piste kuitenkin Puijolle Hujasen kepeällä sijoituksella keskeltä. Autereen torjunnalla 22-16, mutta seuraavaksi Schmidin syöttövirhe. LP Kangasalan tuplavaihto takaisin ja piste Puijolle Tokokun hyökkäyksellä. Vierasjoukkue hiiviskeli 19:än pisteeseen ja Puijo juoni kahta erävoittoon tarvitsemaansa pistettä aikalisän verran. Niin vain vieraat tekivätkin kolme pistettä, 23-22 ja Puijo taas aikalisälle. Istu ja pala! Joki torjui pisteen vieraille ja joukkueet tasoihin! Seuraavan hyökkäyksensä Hujanen sai kenttään ja toi Puijolle eräpallon. Tasoitus Joen käsistä ja uusi eräpallo Tokokun hyökkäyksellä. Tasoihin 25-25 Autereen syöttövirheellä. Tokoku kakkosesta 26-25, mutta ei vieläkään tulosta. Eräpallo 26-27 Käännän hyökättyä pitkäksi. 27-27 Schmidin satasella. Eräpallo 28-27 Joen hyökättyä rättiin. 28-28 Pölläsen hyökkäyksellä ja 29-28 Hujanen torjunnan käsistä. 29-29 Tokokun hyökkäyksen lipsuttua leveäksi ja 29-30 Joen torjunnalla. Erä lopulta vieraille 29-31 niinikään Joen torjunnalla.

Neljäs erä vaikutti alussa tasaiselta väännöltä. LP Kangasala otti kaksi kertaa parin pinnan kaulan, jonka Puijo kuroi kiinni. 5-8 -johdon se saavutti Joen hyökätessä pallon pisteeksi, mutta Puijo pysyi tuntumalla. Ero repesi 8-13:en Rekolan torjunnalla ja Pyhäjärven hyökkäyksellä: Puijo aikalisälle. Kotijoukkueen vastaanotto ei alkanut rullata lainkaan ja Joella oli kissanpäivät paukutella syöttöjään. Pisteissä 8-16 kentälle Huoman ja Uusi-Illikainen paikkaamaan Hujasta ja Kääntää. Lisäksi liberon tonttia hoiteli nyt Veera Help. Joen syöttöputki katkesi viimein luvuiksi 9-18, mutta heti seuraavassa pallossa Puijon puolustuksen tulkittiin nousseen kattorakenteisiin asti. 9-20 ja Puijo aikalisälle. LP Kangasalan hyökkäys oli koko rintamalla älyttömässä vireessä, eikä se helpottanut Puijon tilannetta. Eräpalloon mennessä Puijo ei ollut saanut kerättyä lisää pisteitä, mutta tili kaunistui kaksinumeroiseksi Pölläsen hyökkäysvirheen myötä. Loppuluvuiksi 10-25 Puijon syöttövirheellä.

Puijo Wolley - LP Kangasala 1-3
25–23, 17–25, 29–31, 10–25
Koti:Tokoku 18/+13, Hujanen 17/+5, Schmid 8/+6
Vieras:Pöllänen 23/+12, Pyhäjärvi 17/+14, Joki 15/+8