Seuraa meitä somessa:

Naisten välieräparit selvisivät ensiyrittämällä

11.03.2021

Naisten Mestaruusliigan kaikki puolivälieräparit ratkesivat torstaina, kun runkosarjan käkinelikko otti toisen voiton. Näin välieräpareiksi muodostuivat LP Kangasala-Pölkky ja LP Viesti - Hämeenlinna. Välieräsarjat käynnistyvät tiistaina 16.3. Kuusamossa ja Salossa.

Välierien alustava ohjelma

LP Kangasala - Pölkky
TI 16.3 klo 17.30 Kuusamo
PE 19.3 Klo 18.00 Kangasala
LA 20.3 klo 15.00 Kangasala

LP Viesti - Hämeenlinna
TI 16.3. klo 19.30 Salo
TO 18.3. klo 18.30 Hämeenlinna
LA 20.3. klo 17:00 Salo

Näin kauden loppusijoitukset ovat sijoille 5-10 selvillä:
5) OrPo
6) LiigaPloki
7) LP-Vampula
8) JymyVolley
9) WoVo
10) Puijo-Wolley

Pölkky vahva ottelun lopussa ja jatkaa välieriin

Pölkky Kuusamon ja OrPon puolivälieräsarja oli juuri niin tiukka kuin oli odotettukin. Joukkueet pelasivat kaksi viisieräistä taistelua ja molemmissa voiton korjasi Pölkky. Näin ollen Pölkky jatkaa kahdella voitolla välieriin.

Vierasjoukkueen Annukka Paloniemi oli tänään sivussa ottelusta ja hänet korvasi Ada Aronen. OrPo tuli ottelun alkuun todella hyvin latautuneena ja painosti kotijoukkue Pölkkyä hyvällä syötöllä. OrPo johti ensimmäistä erää jo ratkaisevan tuntuisesti 7-20, mutta kotijoukkue kiri etumatkaa päättäväisesti pienemmäksi. Erä päättyi lopulta vierasjoukkueen eduksi 23-25. Toinen erä oli jo huomattavasti tasaisempi, mutta OrPo vei senkin vähillä virheillä lukemin 22-25.

Pölkyn vastaanotto parani ottelun edetessä ja se alkoi tuottaa tulosta. Erän ja ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän puolivälissä kahden Ella Autereen pistesuorituksen jälkeen. Ella tasoitti erän torjunnalla lukemiin 13-13. Kolmas erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheellä kotijoukkueelle 25-21.

Pölkyn hakkuri Polina Malik alkoi lämmetä ottelun kuluessa ja takoi neljänteen erään peräti 12 pistettä. OrPo taisteli mainiosti, mutta erän loppu oli kotijoukkueelta vahvaa pelaamista ja erä päättyi Malikin hyökkäyksellä Pölkylle 25-22. Viides erä käynnistyi Pölkyn tahdissa. Hakkuri Malik teki ensimmäisen pisteen, jota seurasi Linda Anderssonin kaksi ässäsyöttöä. Ella Autere torjui kotijoukkueen jo 4-0 johtoon. OrPo teki ottelun ensimmäisessä erässä neljä pistettä syötöllä ja Pölkky pystyi samaan viidennessä ratkaisuerässä. Anderssonin lisäksi Malik syötti lukemiksi 7-1 ja Rita Timonen erän loppuvaiheissa tuoden Pölkylle ottelupallotilanteen lukemiin 14-6. OrPo kavensi vielä kahdella pisteellä, mutta Malik sinetöi ottelun kuten teki myös joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Orivedellä. Viides erä Pölkylle 15-8.

Ella Autere, Pölkky:
- OrPo on pelannut hyvin, mutta olen ylpeä että olemme kairanneet voitot kahdesta viisieräisestä. Hyvin on oma pelikin kulkenut, mutta vielä pitäisi parantaa kun pelit kovenee. Välierässä keskitymme omaan tekemiseen ja mietitään mitä voidaan vielä parantaa. Hyvällä taktiikalla peleihin niin katsotaan miten käy.

Kaisa Nyman, OrPo:
- Kymmenen tiukkaa erää pelasimme ja olen pettynyt kun ottelu kääntyi tänään. Meillä oli kaksi hienoa erää, mutta kaveri sai juonesta kiinni ja tuli mukaan peliin. Alussa vastaanottomme toimi ja pääsimme pelaamaan omaa nopeaa peliämme. Pitkä erätauko on ennekin muuttanut pelin kulkua ja tänään myös vastustajalla oli kova tahto voittaa peli. Hyvä kausi on ollut, mutta jatkosta en osaa vielä sanoa.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
- OrPo tuli paremmin peliin ja meillä oli selvää hermostuneisuutta. Täytyy onnitella OrPoa hyvästä taistelusta ja he antoivat meille kaksi erää kovaa painetta. Kolmannessa erässä Viivin (Pyhäjärvi) tulo kentälle rauhoitti meidän vastaanottopelaamista. Lentopallon lainalaisuudet pätivät tänäänkin, eli kumpi joukkue onnistui paremmin syöttö-vastaanotossa vei myös erät kotiin. Henkisellä puolella joukkueelta vahva esitys. Pitkältä erätauolta hyvällä latautumisella ja viides erä oli jälleen meiltä erittäin vahvaa esitystä. Hienoa päästä mitalipeleihin.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja OrPo:
- Onnittelut Pölkylle ja toivon hyviä pelejä jatkossa Kangasalaa vastaan. Aluksi saimme tukittua Pölkyn hyökkäyssuunnat ja puolustimme paremmin. Kolmannesta erästä eteenpäin puolustaminen kävi vaikeammaksi ja varsinkin Malikin kiinni saaminen. Kaudesta jäi kokonaisuutena hyvä kuva. Joukkueessamme on paljon nuoria pelaajia jotka ovat menneet eteen päin. Haluan omistaa kovan taistelumme pelaajille, jotka ovat olleet loukkaantuneita eivätkä päässeet pelaamaan.

Parhaat pelaajat: Autere Pölkky, Ubavic OrPo

Ottelun tilastonostoja
* Pölkky oli runkosarjan neljäs (21-7) ja OrPo viides (15-13)
* Runkosarjan kohtaamiset kaikki Pölkylle: 3-1 (Orivesi), 3-1 (Orivesi) ja 3-0 (Kuusamo). Ensimmäinen puolivälierä Orivedellä 2-3 Pölkylle.
* Pölkky on voittanut 11 edellistä joukkueiden kohtaamista ja 6 edellistä Kuusamossa
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 18-14 Pölkylle, Kuusamossa 10-5 Pölkylle
* OrPon Annukka Paloniemen 200. liigaottelu


Pölkky Kuusamo - OrPo

3-2 (23-25, 22-25, 25-21, 25-22, 15-8)
Pölkky: Malik 27/+15,Kosonen 14/+5,Andersson 10/+7
OrPo: Ubavic 23/+9,Kalantarid 12/+1,Nyman 11/+3
Ässät 10-9, syöttövirheet 9-10, torjunnat 16-10, hyökkäys% 35-32, vastaanotto% 49-44

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 2-0 Pölkylle, Pölkky välieriin

LP-Vampulan kausi päätökseen - LP Viestin välieräputki jatkuu

Kaksi päivää sitten pelatussa ensimmäisessä puolivälieräottelussa LP-Vampula pystyi haastamaan Viestin. Se antoi lupauksia sille, että tänään Huittisissa Viesti joutuisi vielä kovemman työn eteen katkaistakseen sarjan kahdessa ottelussa. Toisin kuitenkin kävi. Viesti pystyi hieman parantamaan, kun taas kotijoukkue ei pystynyt parhaimpaansa, jota se ehdottomasti olisi tarvinnut siirtääkseen ratkaisun kolmanteen otteluun.

Viesti vei syöttö-vastaanottopelin selvästi. Lisäksi lähes jokaisessa pelipaikkavertailussa viesti otti niskalenkin kollegasisarestaan. Jos Salossa oli jännittäviä tilanteita, niin Huittisissa voittajasta ei ollut oikeastaan epäselvyyttä missään vaiheessa. Ottelu ja sitä myöten välieräpaikka salolaisille suoraan 3- 0 (17-25, 22-25, 20-25).

LP Viesti on ollut viimeksi pois välieristä keväällä 2005.

LP-Vampula Huittisten parhaana palkittiin keskitorjuja Deyshia Lofton ja viestistä yleispelaaja Anniek Siebring.



Anniek Siebring:

- Pystyimme pelaamaan tiistaiseen otteluun verrattuna korkeammalla tasolla ja taas puolestaan vastustaja ei pystynyt ehkä ihan samanlaiseen suoritukseen, siinä uskoakseni johtui voittomme tänään.

Aino Ollonen:

- Kovin taisteltiin ja kaikkemme tehtiin. Ollaan treenattu kovaa ja valmistauduttu hyvin, mutta emme vaan mahtaneet mitään. Viesti pelasi hyvin, emmekä saaneet siitä johtuen esimerkiksi vastaanottoamme toimimaan tiistaiseen tapaan. Harmittaa tietysti, ettei kovaa työtä palkittu. Olemme jo tottuneet pelaamaan ilman yleisöä, mutta kyllä sitä silti kovasti kaipaa. Onneksi läheiset ja fanit pystyvät seuraamaan pelejä Ruudun kautta.

Tomi Lemminkäinen:

- Tiistainen koitos antoi edellytyksiä tosi kovaan taistoon tänään, joten odotin kovaa rutistusta. Olen hieman yllättynyt, ettei Vampula pystynyt haastamaan meitä paremmin. Odotin hakkuri ja keskiosastolla melko tasaväkistä kisaa, mutta melko selkeästi saatiin nekin osa-alueet kotiin.

Darko Dobreskov:

- Vastustajalla on paljon kokemusta näistä peleistä ja meidän pelaajillamme vähemmän. Me teimme parhaamme, mutta tämä oli se mihin nyt tällä kertaa pystyimme. On vaikeaa pystyä pelaamaan äärirajoilla pelistä toiseen.

Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti oli runkosarjan toinen ja LP-Vampula seitsemäs
* LP Viesti on voittanut 12/13 edellistä ottelua
* LP Viesti on voittanut 5 edellistä keskinäistä
* Kaikkien aikojen kohtaamiset LP Viestille 29-4, Huittisissa 11-3
* Kauden aiemmat kohtaamiset kaikki LP Viestille: 8.11. Salossa 3-0, 15.11. Huittisissa 0-3 ja 11.2. Salossa 3-1. Ja ensimmäinen puolivälierä Salossa 3-1.

LP-Vampula - LP Viesti
0-3 (17-25, 22-25, 20-25)
LP-Vampula: Lofton 10/+5,Milton 9/+0,Petrovic 7/+3
LP Viesti: Andrikopoulou 15/+9,Siebring 15/+8,Czakan 13/+11
Ässät 3-5, syöttövirheet 9-3, torjunnat 6-11, hyökkäys% 32-40, vastaanotto% 30-31

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 2-0 LP Viestille, LP Viesti välieriin

LP Kangasala ei antanut Jymyn yllättää

JymyVolley - LP Kangasala  0-3 (19-25, 16-25, 20-25)

Nurmon JymyVolleyn kausi naisten lentopallon Mestaruusliigassa päättyi puolivälieräsarjaan LP Kangasalaa vastaan. Sarjan hännille povattu nuori ja kokematon kotijoukkue taisteli urhoollisesti mestarisuosikkia vastaan, mutta ei voinut paremmalleen mitään.

Karoliina Friberg LP Kangasala:

- Tyytyväinen täytyy olla 3-0 voittoon. JymyVolley aloitti pelin vahvasti, mutta saimme lopulta otteen pelistä. Suurimmat erot joukkueiden välillä tulivat pallojen tappamisesta.

Laura Penttilä JymyVolley

- Kauden aikana olemme jopa ylittäneet itsemme ja pelimme kehittyi jouluun saakka hienosti. Tämän jälkeen olimme kuitenkin ajoittain vaikeuksissa. Joukkueen henki oli kuitenkin läpi kauden erinomainen ja kaudesta jäi hyvä maku. Paremmalle emme voineet tänään mitään.

Arttu Keränen LP Kangasala

- JymyVolley paransi peliään selkeästi edellisestä pelistä. Korostin jo ennen peliä joukkueellemme, että mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueella oli jopa etsikkoaikansa, mutta käänsimme erän eduksemme. Kahdessa avauserässä syöttö-/vastaanottopelimme loi edellytykset vahvalle hyökkäykselle ja olimme niissä JymyVolleytä selkeästi edellä. Kolmannessa erässä tilastot tältä osin hieman tasoittuivat. Roosa Heikkiniemi (12/+4) pelasi jälleen hienosti, aivan kuin hän on pelannut jo useammassa viimeisistä peleistämme.

Kari Raatikainen JymyVolley

- Selkeä askel otettiin eteenpäin ensimmäisestä kohtaamisestamme. Ottelun ensimmäinen ja viimeinen erä olivat meiltä melko hyviä ja ainoastaan toisen erän alku jäi harmittamaan. Kolmanteen erään teimme hieman muutoksia ja Venla Raitala (7/+2) tuli hakkurin tontille onnistuen hienosti. Paremmalle emme voineet tänään mitään, mutta kaudesta jäi silti hyvä maku. Koronan tyhjentämä katsomo vaikutti varmasti nuoreen joukkueeseemme paljon, sillä yleisön hieno tuki siivitti joukkuetta nousujohteiseen syyskauteen. Uusi kausi on jo suunnitelmissa. Mainio valmennusryhmä sekä osa pelaajista on jo jatkosopimuksen allekirjoittanut ja ulkomaalaisia vahvistuksiakin ollaan hankkimassa. Kilpailu pelipaikoista lisääntyy ja joukkueen iskukyky saadaan näin entistä paremmaksi.

Ottelun tilastonostoja
* LP Kangasala oli runkosarjan 1. (25-3) ja JymyVolley 8. (7-21)
* Runkosarjan kohtaamiset kaikki 3-0 LP Kangasalle (kaksi Kangasalla, yksi Nurmossa), samoin 1. puolivälierä Kangasalla 3-0
* LP Kangasala on voittanut 10/11 edellistä otteluaan
* JymyVolley on hävinnyt 5 edellistä otteluaan ja 4 edellistä kotiotteluaan
* LP Kangasala on voittanut 13 joukkueiden edellistä kohtaamista, kaikkien aikojen voitot 13-1 LP Kangasalle, Nurmossa 6-1. Ainoa JymyVolleyn voitto 24.9.2017


JymyVolley - LP Kangasala

0-3 (19-25, 16-25, 20-25)
Jymy: Niemi 9/+4,Valkonen 8/-2,Salminen 4/+2
LP Kangasala: Larson 12/+8,Friberg 9/+9,Laakkonen 7/+4
Ässät 0-6, syöttövirheet 12-7, torjunnat 6-5, hyökkäys% 30-43, vastaanotto% 49-50

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 2-0 LP Kangasalalle, LP Kangasala välieriin

Lentiskerho juhlisti tuhannetta liigapeliä välieräpaikan lunastamisella

Hämeenlinnan Lentopallokerho ei antanut mitään mahdollisuuksia Pihtiputaan LiigaPlokille ja vei toisen osaottelun puhtaasti 3-0 (25-19, 25-22, 25-17).

Lentiskerho oli kuitenkin toisessa erässä suurissa vaikeuksissa mutta nousi sillasta LiigaPlokin johtaessa 10-18 ja eteni siinäkin erässä voittoon.

Lentiskerho aloitti ottelun emännän elkein ja hallitsi ensimmäistä erää selvästi vaikka Liigaploki kävikin pinnan johdossa ennen erän puoltaväliä pariinkin kertaan.

Toinen erä oli kerta kaikkiaan erikoinen. Liigaploki johti erää suurinumeroisesti. Pentassuglia ei heittänyt pyyhettä kehään vaan komensi ruutuun nuoren passarin Jenna Ylivainion ja peli sai uuden käänteen. Toisenlainen pelinrakentelu aiheutti hämminkiä Liigaplokissa ja pallot alkoivat lipsua seinille. Madsen syötti pitkän putken ja hetkessä erä oli tasoissa. Erän alussa Liigaplokin Jaelyn Keene oli aivan pitelemätön.

Kolmannessa erässä ei ollut ottelun voittajasta enää mitään epäselvää. Kerhon peli oli vapautunutta ja Liigaploki oli jo alistunut kohtaloonsa. Tuhannen liigapelin pelannut hämeenlinnalaisjoukkue välieriin ja mitalipeleihin.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

“Olen tosi iloinen. Mielestäni teimme hyvää työtä ja tämän ottelun voitimme nimenomaan toisessa erässä. Ja sen takia, että siinä tilanteessa oli todella vaikeaa nousta – erityisesti kun ajattelee mitä tapahtui ensimmäisessä ottelussa LiigaPlokia vastaan. Meillä oli mielessä vaan se, että sama ei voi tapahtua uudestaan! Viemme täältä kaiken mitä vaan voimme.
Joukkueen laatu tuli hyvin esiin tässä ottelussa ja olen todella tyytyväinen. Veimme sen mikä meille kuuluu ja olemme todellakin ansainneet paikan semifinlaaleissa. Yritämme koko ajan parhaamme – ja mennä eteenpäin”.

Lentiskerho Emmi Riikilä:

“Tämä oli koko meidän joukkueen voitto. Toisessa erässä ne pelaajat, jotka tulivat penkiltä mukaan, tulivat tosi mahtavasti sisään. Ja heille siitä tosi iso hatunnosto.
En osaa oikeen sanoa mitä toisessa erässä tapahtui kun pelasimme huonosti. Tärkeintä on kuitenkin se että me tultiin takaisin siihen erään. Ja nyt voitto maistuu – ja mitalipeleihin sitten entistä ehompana.

LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen:

“Tässä pelissä oli selkeää, paremmalle hävittiin. Hämeenlinna nuiji meidän vastaanoton nurin tänään ja siitä emme päässeet hyökkäämään. Varsinkin 4-laita oli tosi huonoa. Emme me voi pärjätä Hämeenlinnaa vastaan sillä, että heitellään palloa sormilla yli verkon. Siinäpä ne tärkeimmät oli.
Toisen erän alku oli sitä hyvää peliä mitä olisin halunnut, että pelaamme – koska sitä peliä me osaamme pelata. Mutta pari-kolme vastaanottovirhettä, selkäranka meni poikki ja peli oli selvä”.

LiigaPloki Jaelyn Keene:

“Emme ilmiselvästi pelanneet parasta peliämme. Mielestäni pelissä näkyi myös se, että matkustimme tänne. Kotona pelasimme tosi hyvin ja veimme Hämeenlinnan viidenteen erään. Nyt toisessa erässä päästimme heidät takaisin peliin mukaan – ja se vei meiltä tuulen purjeista. Tauon jälkeen peli lähti liikkeelle ihan ok, mutta loppu oli hidas. Ja toisaalta, vastapuoli teki paljon hyviä juttuja, joilla pysäytti hyökkäyksemme”.

Marko Peltoniemi, Laatumuutot palkitsi Lentiskerhon Emmi Riikilän ja LiigaPlokin Jaelyn Keenen.

Ottelun tilastonostoja
* Ottelu on Hämeenlinnan liigahistorian 1000.
* Hämeenlinna oli runkosarjan 3. (22-6) ja LiigaPloki 6. (10-18)
* Runkosarjan kohtaamiset Hämeenlinnalle 3-1 (Pihtipudas), 3-1 (Hämeenlinna) ja 3-1 (Hämeenlinna). Ensimmäinen puolivälierä Hämeenlinnalle Pihtiputaalla 2-3
* Hämeenlinna on voittanut 7 edellistä otteluaan ja 13/14 edellistä
* Hämeenlinna on voittanut 7 edellistä keskinäistä kohtaamista ja 4 edellistä Hämeenlinnassa
* Kohtaamiset 10 vuoden aikana 45-7 Hämeenlinnalle, 28-2 Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Lentopallokerho - LiigaPloki
3-0 (25-19, 25-22, 25-17)
Hämeenlinna: Leonenko 13/+7,Madsen 11/+6,Miniuk 7/+3
LiigaPloki: Keene 9/+5,Blanchfiel 9/+2,Matias 6/-2
Ässät 8-4, syöttövirheet 10-8, torjunnat 7-8, hyökkäys% 42-27, vastaanotto% 46-30

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 2-0 Hämeenlinnalle, Hämeenlinna välieriin

  Takaisin